POMOCY! z n560 :/

• 15 Odpowiedzi
  • 2079 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
  • Sprzęt: Eten x800, FS n560
« dnia: Kwiecień 25, 2006, 02:02:17 »
Witam, wlasnie chyba zepsulem n560 :( Po przetestowsaniu mase programow postanowwilem zrobic hard reset (juz jeden robilem wczesniej) Najpierw nie moglem go wykonac i caly czas mielem stare ustawienia, w koncu jak sie udal to nic sie nie dziaje tylko zaswieca sie ekran powitalny fujitsu siemens(obrazek z goscmi w gorach) i nic wiecej sie nie dzieje :( Wie ktos moze co jest grane? klawisze nie dzialaja, jedynie jak rysik wloze w otwor na reset to znika i pochwili sie znowu wlacza... Ma ktos pomysl co jest nie tak? kurde mam go od kilku dni i taka porazka... pomocy!

Cos czuje ze nie obejdzie sie bez servisu :/

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2006, 08:23:22 »
A jestes pewny ze zrobiles HARD a nie SOFT ? Ja mialem z tym kłopot (co w jakiej kolejnosci i jak długo trzymac wcisniete)
Mi HARD udało sie zrobic dopiero za 3 czy 4 podejsciem... Najpierw trzeba wcisnac power i calendar (przez kilka sekund tak trzymac) a dopiero pozniej reset (o ile pamietam)

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2006, 08:35:59 »
Meczylem sie dlugo by zrobic hard reset, kilka dni wczesniej chyba udalo sie po minucie zrobic... caly czas wychodzil mi soft reset, w koncu teraz na nic nie reaguje (tylko na ten maly przycisk w dziurce) a po wlozeniu bateri wyskakuje tylko ekran powitalny FS i nic sie nie dzieje :/ Nie kumam tego co sie musialo zepsuc bo to niemozliwe by nawet zaden error nie wyskakiwal...

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2006, 09:29:47 »
nie bede sie dluzej meczyl z tym gow... (chyba z 3 godz bawilem sie i nic :(  ) oddaje do reklamacji , dzis przyjedzie kurier zabrac go :/ mam nadzieje ze szybko wroci...

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 25, 2006, 09:51:29 »
Tez nie mam najlepszego zdania o N560.

Choc jest bardzo wszechstronny (GPS, WiFi, BT) to jednak jego wykonanie pozostawia WIELE do zyczenia. Sprzet wybitnie niedorobiony, karton od modelu 500/520, brak manuala, liche plastiki ... Aż strach uzywac (dosłownie)

Szczesliwie- dzis przyjezdza do mnie AXIM 51. Nie ma wprawdzie GPSu ale ma za to wszystko inne. Byłem w szoku jak DELL przygotował manuala do AXIMa - to istny przewodnik po całym Windows Mobile 5 !!
Zypełnie inne podejscie do klienta. Zresztą - wsyatrczy obejrzec zdjecia "srodka" obu modeli- gołym okiem widac ze AXIMy są po prostu lepiej wykonane.... Szkoda ze nie mają GPS na pokładzie (host USB mi zwisa totalnie)

*

Offline mob

• 23
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 25, 2006, 11:18:35 »
Macales/bawiles sie x51v jakis sensowny czas (no dluzej niz 5 min)?
Napisz swoje wrazenia, jaka roznica w wyswietlaczach bo jakosc
wykonania z tego co piszesz duzo lepsza w dellu.

Powiem szczerze, ze wczoraj zrezygnowalem z odbioru n560
wlasnie ze wzgledu na ten watek... oraz inne sygnaly od
uzytkownikow. Bateria w aximie 51 mi
wystarczy bo raczej na codzien nie gram, nie ogladam filmow
GPS raczej tylko w samochodzie wiec zasilanie bezproblemowe.
Druga 2200 i tak dokupie na wakacje, wyjazdy itd.
Niestety trzeba oddzielny GPS, a czasami chcialbym tez
na wycieczke rowerowa np zabrac nawigacje... i robi sie
troche gadzetow, ktore trzeba oddzielnie ladowac itd.

Bosz... nie dosc ze kase sie wywala to jeszcze czlowiek
przechodzi tortury (do tego to moje pierwsze PDA)

Rozumiem ze nie rozwazales np. majacego wejsc do
sprzedazy w polowie maja MIO A701 (GPS, GSM)?
Ja sie nad nim zastanawiam bardzo ale nie wiem czy ekran 2,8"
to w porownaniu z 3,7" jakas przepasc jesli chodzi o
wygode uzytkowania (czasami WWW chcialbym poczytac
dluzej niz 5 min, napisac cos w Wordzie no i mapy zeby
byly czytelne) - po prostu nigdy nie uzytkowalem PDA
czy masz moze doswiadczenie z uzytkowaniem ekeranu
2,8" tak przy okazji :)

ehhh... dodatkowo na Della trzeba czekac chyba ze 3
tygodnie.

Cytat: "michobo"
Tez nie mam najlepszego zdania o N560.

Choc jest bardzo wszechstronny (GPS, WiFi, BT) to jednak jego wykonanie pozostawia WIELE do zyczenia. Sprzet wybitnie niedorobiony, karton od modelu 500/520, brak manuala, liche plastiki ... Aż strach uzywac (dosłownie)

Szczesliwie- dzis przyjezdza do mnie AXIM 51. Nie ma wprawdzie GPSu ale ma za to wszystko inne. Byłem w szoku jak DELL przygotował manuala do AXIMa - to istny przewodnik po całym Windows Mobile 5 !!
Zypełnie inne podejscie do klienta. Zresztą - wsyatrczy obejrzec zdjecia "srodka" obu modeli- gołym okiem widac ze AXIMy są po prostu lepiej wykonane.... Szkoda ze nie mają GPS na pokładzie (host USB mi zwisa totalnie)

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 25, 2006, 11:51:40 »
wyswietlacz 2.8' ma spv m3000 ktorego mozna zobaczyc w salonach ideii :) proponuje sie przejsc i sprawdzic :) powinni bez problemow dac ci go do reki

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 25, 2006, 12:34:26 »
Moje zdanie:

Nie ukrywam że różnica między 2,8" a 3,5" jest widoczna. Jadąc samochodem i tak bardzo sporadycznie spoglądam na ekran (chyba że ewidentnie są jakieś skomplikowane manewry typu: skręć w lewo, następnie na końcu drogi skręć w prawo, nastepnie przejedź przez rondo trzeci zjazd, itp itd). Gdy jest skomplikowny "multi-manewr" nie jedzie się z prędkośćią 100km/h można spokojnie na chwilkę oderwać wzrok od drogi i kuknąć na palmtopa. Dużo ludzi za granica daje rady na jescze mniejszych ekranech (Tomtom mobile na komórce) więc 2,8" jest wariantem (jeśli chodzi o mnie) całkowicie do zaakceptowania. Też czekam na Mio A701. Boli mnie tylko że nie ma Wi-Fi ale moze za jakieś pół roku czy za rok wyjdzie wersja z bogatszym wyposażeniem. Szwędając się ostatnio po biurach podróży zauważyłem że w coraz większej liczbie hoteli mozna spotkać hotspoty, wtedy w bardzo tani sposób można dodzwonić się do Polski. Jak bede zdesperowany to kupię kartę WI-Fi na SD a Skype'a zainstaluję w pamięci Palmtopa. Jak narazie koszt to około 300zł ale w przyszłośći na pewno stanieje.

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 25, 2006, 15:42:33 »
Jeszcze apropo tego topica ;)

Kurier przyjechal szybko i zabral looxa... :( (w pudelku dalem samego pda, baterie i zasilacz) niby maja 48h na dokonanie naprawy tylko ciekawe jak faktycznie bedzie z tym.

Mysle ze to kwestia 15min by go naprawili w servisie - powod? loox dziala tylko nie przechodzi dalej, czyli zawiesil sie w takim momecie ze nie dzialaja jeszcze klawisze (dopiero po powitalnym obrazku zapalalo sie podswietlenie klawiszy) wiec ponowny hard resten nie wchodzil w rachube bo niby jak ;) choc probowalem kilka godznin roznych rzeczy: na cala noc wyciagnalem baterie, wlaczonego tez zostawilem dlugo myslac ze moze zaskoczy i przejdzie dalej... ;)
Troche niesmak pozostal choc przez te kilka dni uzytkowania n560 nie mialem zastrzezen (nie mam porownania - moj pierwszy ppc)

ps.
przy okazji zapytam expertow czy folie brando do n500/520 beda pasowac do n560? niby takie same wymiary looxow ale lcd inna rozdzialka i nie wiadomo czty identyczny...

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 25, 2006, 16:34:15 »
xxx
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 00:20:28 wysłana przez krutoj »

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 25, 2006, 17:08:16 »
folia podobno idalnie jest wykrojona wiec kazdy milimetr sie liczy dlatego pytam ldc moze miec 3,5" ale np. po bokach moze miec wiecej lub mniej czarnych paskow ;) Wole sie zapytac dla pewnosci :)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 25, 2006, 17:41:03 »
mi się jeszcze nigdy nie udało znaleźć ani nakleic folii idealnie, zawsze jakiś milimetr w którymś rogu za mało albo za dużo :)

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 25, 2006, 20:13:01 »
Cytat: "tytus77"
przy okazji zapytam expertow czy folie brando do n500/520 beda pasowac do n560? niby takie same wymiary looxow ale lcd inna rozdzialka ...

Czy miales czasem na mysli rozdzielczosc ekranu?

W pierwszym odruchu myslalem ze VGA jest bardziej wymagajace co do JAKOSCI folii (nie mam na mysli wymiarow) ale okazuje sie ze mniejsze pixele daja MNIEJSZE dyfrakcje kolorów na nierównosciach folii.
Czyli na QVGA łatwiej mozna było dostrzec kolorowe smugi -tęcze.
Na VGA sa mniej widoczne (to by bylo zgodne z fizyka)
Jakie wy macie odczucia?

Pytanie - czy folie lekko nawilzacie przed polozeniem na LCD? Jak jest najlepiej?

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 25, 2006, 22:01:36 »
Cytat: mob
Macales/bawiles sie x51v jakis sensowny czas (no dluzej niz 5 min)?
Napisz swoje wrazenia, jaka roznica w wyswietlaczach bo jakosc
wykonania z tego co piszesz duzo lepsza w dellu.

Powiem szczerze, ze wczoraj zrezygnowalem z odbioru n560
wlasnie ze wzgledu na ten watek... oraz inne sygnaly od
uzytkownikow. Bateria w aximie 51 mi
wystarczy bo raczej na codzien nie gram, nie ogladam filmow
GPS raczej tylko w samochodzie wiec zasilanie bezproblemowe.
Druga 2200 i tak dokupie na wakacje, wyjazdy itd.
Niestety trzeba oddzielny GPS, a czasami chcialbym tez
na wycieczke rowerowa np zabrac nawigacje... i robi sie
troche gadzetow, ktore trzeba oddzielnie ladowac itd.

Bosz... nie dosc ze kase sie wywala to jeszcze czlowiek
przechodzi tortury (do tego to moje pierwsze PDA)

Rozumiem ze nie rozwazales np. majacego wejsc do
sprzedazy w polowie maja MIO A701 (GPS, GSM)?
Ja sie nad nim zastanawiam bardzo ale nie wiem czy ekran 2,8"
to w porownaniu z 3,7" jakas przepasc jesli chodzi o
wygode uzytkowania (czasami WWW chcialbym poczytac
dluzej niz 5 min, napisac cos w Wordzie no i mapy zeby
byly czytelne) - po prostu nigdy nie uzytkowalem PDA
czy masz moze doswiadczenie z uzytkowaniem ekeranu
2,8" tak przy okazji :)

ehhh... dodatkowo na Della trzeba czekac chyba ze 3
tygodnie.

O tym przeczytasz w innych watkach Wyswietlacz w Dellu jest GORSZEJ jakosci niz w FSC. Jesli zalezy ci na ogladaniu filmow lub zdjec- musisz wybrac inny model - jesli myslisz o nawigacji- wygodniejszy bedzie N560 + etui Krussel'a (koniecznie !)
Axim wykonany jest niemal doskonale (jakos materiałów jest wyborna- gumowane plastiki, zamkek do baterii - jest sporo takich smaczków)
Gdyby nie dosc przecietny wyswietlacz i brak GPS - byłby to bez wątpienia numer 1 wsrod PDA...

Nawiasem mowiac- ja na swojego AXIMa czekałem.... 24 godz ;)

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 26, 2006, 15:00:41 »
Ja mam pytanie w sprawie servisu FS.

W gwarancji pisze ze naprawa - 48h jak oddalem (kurierowi) we wtorek do servisu to dostane go do piatku? Mial juz ktos  do czyniania z servisem? Znacie moze jakis numer telefonu do tego servisu bo bym zadzwonil i spytal czy wogole otrzymali mojego looxa i kiedy zwrot do wlasciciela ;) Troche sie martwie ale to jest chyba zrozumiale i chcialbym go otrzymac przed dlugim weekendem :)

*

Offline bazi

• *
  • 52
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 26, 2006, 22:34:34 »
Cytat: "tytus77"
W gwarancji pisze ze naprawa - 48h jak oddalem (kurierowi) we wtorek do servisu to dostane go do piatku?

Raczej nie, bo kurier też potrzebuje czasu, żeby dostarczyć przesyłkę. We wtorek odbiera od Ciebie PDA, w środę sprzęcik jest w serwisie, od tego momentu mają 48 godzin na naprawę i odsyłają do Ciebie kurierem. Sprzęt dostaniesz dzień po wysłaniu przez serwis paczki.
Aha, jeszcze może byc istotne o jakiej godzinie wysyła się kurierem przesyłkę... np. późne popołudnie (np. po 17) = nadanie paczki następnego dnia (do 17).