POMOCY!!! LOOX 720

• 7 Odpowiedzi
  • 1036 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POMOCY!!! LOOX 720
« dnia: Kwiecień 17, 2006, 13:13:28 »
Mam looxa 720. Zainstalowalem skype z download pdaclub. Uruchomilem go majac looxa w stracji dokujacej na activ syncu zeby miec dostep do netu. Loox sie zawiesil... Nie moglem go nawet wylaczyc wiec zrobilem jedyna mozliwa rzecz, czyli reset. I tu problem! Pocket wogole sie nie wlaczyl i nie da sie wlaczyc. Probowalem jeszcze raz zrobic reset na wylaczonym looxsie i nic. Wyjolem baterie na chwile i nic. Pokazuje sie tylko niepodswietlone logo looxa tzn delfin i logo fijitsu siemens i tak caly czas jest. Co mam zrobic? Mam go na gwarancji ale to bedzie klopotliwe poniewaz kupilem looxa na allegro i mieszkam na slasku a kupowany byl pod warszawa w sulejowku i bede sie chyba musial tam udac:-(

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
POMOCY!!! LOOX 720
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2006, 13:36:28 »
po resecie ( twardym ) przeszedłeś przez kalibrację?

POMOCY!!! LOOX 720
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2006, 13:59:14 »
ok zrobilem twardy reset i jest ok. ehmm niezle sie przestraszylem. nierozumiem tylko ze tak sie moglo stac, kicha.

*

Offline wol2

• 258
  • LooX 720 + jakieś tam śmieci ;)
POMOCY!!! LOOX 720
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2006, 14:07:00 »
przyzwyczajaj sie hard reset to bardzo często używana funkcja :lol:  i jak masz cos "cennego" na pda to rób często a nawet bardzo często backupy  :wink:

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
POMOCY!!! LOOX 720
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 17, 2006, 15:23:22 »
a tak swoja droga, to ja rowniez mialam problemy ze skypem na looxie :/ sproboj probac instalke z www.skype.com, bo z tego co pamietam, ta z dzialu download nie dziala :(

*

Offline dawk

• 323
POMOCY!!! LOOX 720
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2006, 00:20:00 »
Dziwne... u mnie 0 problemów...

Trzeba było jeszcze spróbować wyciągnąć baterię, zanim zrobiłeś hard reset. To też czasem pomaga.

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
POMOCY!!! LOOX 720
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 19, 2006, 10:43:56 »
ja sciagalem z onetu, mam zainstalowana na karcie CF i dziala znakomicie

POMOCY!!! LOOX 720
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 29, 2006, 01:39:16 »
Miałem dokładnie to samo co thomas1919. Skype zawieszał mi mojego looxa 718 i wyjmowanie baterii nie pomagało. Dopiero hard reset. Generalnie, nie wiedzieć czemu, przeszedłem straszne męki żeby uruchomić skypa. Ściągając normalną wersje czy to ze skype.com, czy onet.skype czy z działu download nie była możliwa instalacja, bo na każdym komputerze na którym próbowałem wyskakiwał ten sam błąd. Dopiero po wielu próbach i godzinach spędzonych przed monitorem znalazłem na programie p2p plik cab który zadziałał.

Pewnie ten temat to odgrzewanie kotleta, ale może ktoś będzie miał podobny problem.