LOOX 420 backup SD/MMC

• 4 Odpowiedzi
  • 691 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LOOX 420 backup SD/MMC
« dnia: Czerwiec 20, 2005, 13:15:17 »
Witam.
W jaki sposób mogę przekopiować zawartość kalendarza i innych wpisanych danych na kartę pamięci SD? Ostatnio po całkowitym rozładowaniu bezpowrotnie straciłem kilka ważnych informacji.
Czy jest możliwość, by PALM zapisywał dane na bieżąco w pamięci zawnętrzej?

Przy okazji, żeby nie zakładac osobnego wątku, czy gdzieś w internecie mogę pobrać BEZPŁATNĄ polską nakładkę językową?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
LOOX 420 backup SD/MMC
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2005, 13:49:15 »
Nie ma bezplatnych polskich nakladek jezykowych, natomiast nie wiem jak w LOOXie, ale niektore palmtopy posiadaja taka funkcje jak Permament PIM, ktora powoduje ze palmtop automatycznie przechowuje kopie danych takich jak kalendarz, ksiazka adresowa i zadania w pamieci nieulotnej. W pozostalych przypadkach jedynym ratunkiem jest Sprite Software Pocket Backup i wlaczenie automatycznego backupu... np co dziennie o 20:00.

LOOX 420 backup SD/MMC
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2005, 16:24:36 »
Nie wiem jak to wygląda w modelu 420, ale w 720 jest FSC Backup, którym można zapisać kopie danych na karcie lub w looxstore. W programie tym jest kilka opcji wyboru danych do zapisu (kontakty, kalendarz itd).

*

Offline oscar

• **
  • 218
  • Sprzęt: Nokia n95
LOOX 420 backup SD/MMC
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2005, 18:32:40 »
po tym jak po hardresecie fsc backup zwieszal sie przy probie odtworzenia systemu przestalem korzystac z jego uslug.
A sprite backup jest wart swojej ceny! to chyba najlepszy program tego typu...

LOOX 420 backup SD/MMC
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2005, 19:37:01 »
Przyznaję, że stosując fsc backup miałem problemy z programem pocztowym po przywróceniu systemu (wbudowany klient pocztowy nie uruchamiał się), ale jeśli chodzi o backup danych (kontakty itd.) nie miałem z nim problemów.