pocket mi zdechl .. :(

• 17 Odpowiedzi
  • 1624 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 18, 2005, 17:34:44 »
panowie help ....
chcialem upgrade do looxa 420 .... zrobilem co trzeba  wg instrukcji..ale w polowie zwis ... i teraz juz nawet go nie wlacze ... kaplica ani WM 2003 anie WM2003 SE .. nic .. wyciaglem baterie .. hard reset .. wszystko .. co sie dalo .... a o czym wiedzialem .. plamtop .. nie reaguje .. po prostu ZDECHL ... jakie propozycje ... ??? czy juz tylko kosz .. ewentualnie na czesci .. ???

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2005, 18:23:43 »
ojej, wspolczuje. taka wspaniala maszyne wykonczyc. A po jakim czasie doszedles do wniosku ze sie zawiesil? ile trwalo?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2005, 20:34:15 »
ptaskiek poszukaj info na forum FirstLOOX.org. Moze tam ktos mial podobny problem i znalazl rozwiazanie.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2005, 22:06:49 »
no i udalo sie .. po  bolu  ... a teraz jak to bylo coby dla potomnych zostalo ...
uruchomilem uprgade ... w polowie zwis brak polaczenia z AS i zmarl ... po trzech godzinach cudem zmartwychwstal znaczy nie wiem wyciaglem na duzej baterie, udalo mi sie go wlaczyc ... ale u gory mial na screenie krzaki .. i dwa delfinki .. i tyle. AS wciaz nie widzial ale sprobowalem jeszcze raz upgrada i znow ekran ze zwis i zebym hard reset ... ale nie nie tendy droga i wymusilem na nim polaczenie a wtedy pasek posepu na delfinkach drgnal o 1 mm .... i znow zwis .. no i tak chyba ze 50 razy po mm az do konca paska, zwis-wysmus, zwis-wymus ... az potem samoistny hard reset .. i moim oczom ukazal sie WM SE .. :)

ale przyznac sie musze troche strachu sie najadlem ..
pozdro ..

dzieki wszystkim tym co mieszkaja w Chorzowie i nie pracuja w lunaparku ... o kim mowa to ja wiem ... ale nie powiem .. :)

*

Offline Maku

• **
  • 187
    • http://maku.avx.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2005, 22:17:34 »
Czy miałeś kabelek podłączony do huba, czy bezpośrednio do PC?

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2005, 22:23:22 »
bezposrednio do laptopa ... ale moze tu siedzi diabel .. bo nei byl to orginalny kabelelek od 420 a pozyczony od 720 bo innym w tym momencie nie dysponowalem ...

*

Offline Maku

• **
  • 187
    • http://maku.avx.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 19, 2005, 15:36:20 »
A w lapku miałeś wyłączone wszystkie funkcje oszczędzania energii? Bo jak odłączył HD bo w/g niego przez chwilę nic się nie działo, to już wiesz co było przyczyną "atrakcji". Kabelki od 420 i 720 chyba są fizycznie takie same, więc to raczej nie było przyczyną.

*

Offline esion

• *
  • 51
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 22, 2005, 11:29:48 »
czy bedzie dostapny WM 2005 do 420. Moze ktos wie?

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 22, 2005, 11:34:25 »
raczej albo napewno nie,dostępny ma być jedynie dla loox'ów s serii 7xx

*

Offline esion

• *
  • 51
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 22, 2005, 11:46:26 »
w sumie to z czego to wynika? Czy sprzet jest taki slaby?

*

Offline voydd

• 443
  • Sprzęt: Galaxy S, G1, Kaiser, Loox 720, SE W950i
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 22, 2005, 12:02:46 »
Sadze, ze jest to raczej nieoplacalne dla FSC.

*

Offline esion

• *
  • 51
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 22, 2005, 12:19:23 »
hmmm czyli jesli sprzet podola to dziwna polityka FS. Powinni zaprzestac sprzedarzy tego modelu jesli nie chca supportowac dla niego nowych okienek :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 23, 2005, 00:04:53 »
To nie jest dziwna polityka... tylko prosta kalkulacja. Lepiej zmusic do przesiadki na nowszy sprzet posiadaczy starszych PDA niz dawac im ciagle update'y, ktore zainstaluje polowa uzytkownikow, z tego pewnie ponad 50% nie kupi tego upgrade'u tylko sciagnie go z e-mule. To sie po prostu nie oplaca:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10666

*

Offline esion

• *
  • 51
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 23, 2005, 11:30:02 »
no ale tak samo jest ze sprzetem PC... powinni to kalkulowac w cene pda. A moze cena upgrade powinna byc wyzsza i juz

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 24, 2005, 06:32:36 »
ale PDA to nie PC - jego budowa nie sklada sie z konfigurowalnych dowolnie wg uzytkownika podzespolow, ktore produkuja setki jak nie tysiace firm na calym swiecie

kazdy model konstrukcyjny to jedna calosc poczawszy od pomyslu, projektu, wykonania modeli prototypowych a skonczywszy na wlasciwej produkcji, dystrybucji i obsludze serwisowej

po prostu sie to nie oplaca producentom i juz - wiadomo, ze najwiecej zarabia sie na nowych modelach i taki jest cel - im produkt jest dluzej na rynku tym mniej sie na nim zarabia a koszt producji jest praktycznie taki sam

producent nie moze sobie kalkulowac ceny nowego modelu jak chce bo na plecach zawsze czuje oddech konkurencji

a gdyby cena upgrade'u byla wyzsza to nikt by go juz nie kupil

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 24, 2005, 09:15:58 »
no nie
ja mam skladaka PDA : sam pocked, innej firmy rysik i innej firmy karty pamieci i juz tez innej firmy zapasowa baterie ;)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 24, 2005, 09:22:02 »
zapomniales o etui i folii na ekranie - kazde pewnie tez z innej firmy ;)

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 24, 2005, 09:54:27 »
tak. dodam jeszcze ladowarke do samochodu - i to samoroba ze wzgledu na kable