Po HARD RESET padl i nie mozna odpalic.(loox n500)

• 8 Odpowiedzi
  • 1810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mkris

• 37
« dnia: Wrzesień 11, 2006, 09:48:54 »
Witam!
Zrobilem dzis HARD RESET i mam tylko tapetke delfinow i u gory pisze 1.20.G3 i nizej 1.21 i tak sobie swieci,nic nie moge zrobic,co moglo sie stac?na nic nie reaguje :(
 :(
Dzieki za pomoc!

Panowie zlitujcie sie i powiedzcie cos...
dodam ze przed resetem zrobilem upade flasha ale wszystko dzialalo,tylko dziwilo mnie to ze po upade istnialy wszystkie programy jakie mialem uprzednio wgrane.i postanowilem zrobic hard reset i kicha na nic nie reaguje,wyciagalem baterie ponownie go resetowalem na hard innaczej nie reaguje i dalej nic..... :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2006, 19:51:05 »
Po update nie mogly przezyc programy ktore miales wgrane... zanim zrobi sie update ROMu system wszystko czysci. Przynajmniej tak to powinno wygladac. Cos musialo sie posypac, albo przy update'owaniu, albo przy hard resecie. Jedyna szansa to ponownie wgrac ROM. Probowales odpalic program do flashowania? Wczesniej trzeba bedzie wprowadzic PDA do trybu bootloadera - jak? Tego nie wiem ... musisz poczytac na forum czy ktos opisal ta procedure dla tego modelu. Jak nie u nas to poszukaj na firstloox.org

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2006, 20:55:53 »
@mkris - wygląda na to iż coś pokręciłeś - właśnie wszedłeś w tryb bootloadera - w takim razie zacznij robić flashowanie - wg wszelkich znaków wcześniej nie zrobileś flashowania - dlatego nic się nie zmieniło.
Po zakończeniu flashowania zrób soft reset - i zobać w instrukcji jak się robi HR ( bo kombinacja którą zrobileś + wcześniejsze próba flashowania wprowadzila Cię w ten tryb - a zniego bez flasha nie uda się wyjść)
potrzebna zgoda

*

Offline mkris

• 37
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2006, 08:39:15 »
jas_pik
No musze Cie zaskoczyc - robilem predzej juz fleshowanie i wiem jak to wyglada i wszystko gralo,wczoraj patrze na strone producenta ze ma jakies nowe flashe a wiec sciaglem zainstalowalem na PC i odpalilem i wszystko robilem jak chcial,na PDA wyskoczyly dwa paski i sobie lecialo,zresetowal sie i znowu dwa paski lecialy i widzialem jak na ekranie zmienia sie versja nie pamietam jaka mialem ta pierwsza.Kreator zakonczyl prace na PC i PDA chodzil (choc go nie wylaczalem) ku moimu zdziwieniu programy zostaly na PDA i postanowilem zrobic hard reset i co sie stalo opisalem wyzej.

Dzwonilem do servisu i sami nie umieli powiedziec co sie stalo musza go widziec,wyslalem go wczoraj obiecali ze do tygodnia bedzie,a wiec jak przyjdzie to dam znac co tam bylo "padniete"

aha,co d fleshowania z tej pozycji co byl to nie dalo sie juz bo probowalem.

*

Offline mion

• **
  • 211
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2006, 09:22:55 »
w looxie bootloader mode osiąga się przez POWER + NAGRYWANIE + szpilka w reset na moment. hard reset power+kalendarz+szpilka (tak jakoś). miałem to samo ostatnio, wspaniały górski stok i dwóch kolesi pnących się pod górę. pc widział loox'a - tzn urządzenie usb FS blebleble, ale już program do update'u - nie. martwy do kwadratu...
mtty - to samo, połączenie było, tryb bootloadera był, ale postawić się na nogi nie dało...

*

Offline mkris

• 37
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 12, 2006, 09:49:14 »
mion
nie napisales co z nim zrobiles,lub co sie stalo z nim?

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2006, 01:08:11 »
mkris miałem to samo w swoim Looxie N560, zrobiłem coś nie tak przy Hard Resecie i pojawiły mi się delfinki tak jak u ciebie i jedyne co pomogło to wyciągnięcie baterii na chwile. Potem przez jakies 15 minut chodził pocet lekko zamulony ale potem już był gicior ;) Pozdro !
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline mkris

• 37
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 22, 2006, 23:33:23 »
Panowie jak go wyslalem wtedy tak go jeszcze nie dostalem,wiem tylko tyle ze czesci do niego nie ma nawet w magazynie,tak w kazdym badz razie napisali mi ze servisu? O jaka czesc chodzi rowniez nie wiem,mysle ze po niedzieli go dostane i bedzie wszystko wypisane to wtedy podziele sie informacjami....

Moze to ich ten nowy ROM  :wkurzony:

*

Offline mkris

• 37
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 12, 2006, 00:59:39 »
Witam!
Obiecalem ze dam znac jak przyjdzie spowrotem ze servisu.
Sprawa jak widac bardzo dlugo sie ciagla! (servis byl w niemczch) juz nie mowie ze sprawa trafila do adwokata,nie polecam z calgo serca nic z tej firmy!!!Mialem dwa razy do czynienia ze servisem fujisimns,jak rowniez posiadam inne rzczy tej firmy i kazda byla juz w servisie!

Wracajac do LOOX'a co w nim bylo nie wiem bo nie napisali ale sam servis nie dal sobie rade zostal wyslany do firmy BETRONIX.

Pozdrawiam.