pamięć

• 4 Odpowiedzi
  • 562 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pamięć
« dnia: Wrzesień 04, 2005, 22:21:02 »
witam

czy ktoś mógłby wyjaśnić neoficie następujące kwestie:
1) czy dobrze zrobił instalując Automape XL na CF czy też szybciej by hulała gdyby wrzucił ją do pamięci wewnętrznej (RAM jeśli się nie mylę)
dodam że mam LOOX 720 więc ma trochę pamięci
2) czy chcąc zmienić kartę CF wystarczy po prostu przegrać jej zawartośc na drugą i będzie działać czy też konieczna jest nowa instalka ?
2) temat wynikający z poprzedniego - czy generalnie chcąc przerzucać zainstalowane programy pomiędzy RAM i CF zmuszony jestem dokonywać reinstalacji programów czy nie ?

z góry dzięki za zapewne oczywiste odpowiedzi :)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
pamięć
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2005, 23:34:40 »
Ad1. Sam program moze byc na karcie, bo z pamieci RAM tylko szybciej bedzie sie uruchamial ale pracowal bedzie juz tak samo. Jak chcesz by program dzialal szybciej to najczesciej uzywana mape wrzuc do pamieci RAM
Ad2. Tak, wystarczy po prostu przegrac
Ad3. Tak, poniewaz po pierwsze skroty nie beda dzialac no i sciezki w rejestrze beda stare. Choc niektore programy beda daly sie przegrac i beda normalnie dzialac - nie ma reguly.

pamięć
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2005, 00:21:05 »
wielkie dzięki

mam jeszcze pytanie jak czytac ustawienia pamięci bo w dołączonej instrukcji nie bardzo sie nad tym rozwodzą

1) w zakładce -> Główna jest podział na Magazyn / Program rozdzieljący 123,23 MB RAM-u, czy Program to pamiec wykorzystana do obslugi aplikacji a Magazyn miejsce gdzie moge wrzucać jakieś pliki?
2) doczytałem ze tzw. LOOXstore (jakies 27 MB) to wydzielona część ROM czy to też miejsce gdzie mogę wrzucać jakieś pliki?

proszę o info które mi coś rozjaśni

pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
pamięć
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2005, 01:18:21 »
Ad1. Magazyn to jest pamiec dyskowa, wydzielona z pamieci RAM. Czyli to jest normalna, podstawowa pamiec PDA, gdzie sa Moje Dokumenty i inne foldery. Nie ma sensu tego przestawiac, bo system sam automatycznie ustawia ten suwak w zaleznosci od potrzeb
Ad2. Tak. To jest obszar ktory nie kasuje sie w czasie twardego resetu (w przeciwienstwie do pamieci RAM) i tam mozesz instalowac programy lub wrzucac jakies pliki. Pamietaj jednak by uwazac i nie przepelnic tego obszaru (wgrac wiekszy plik/wiecej plikow niz moze sie tam zmiescic). Moze wtedy dosc do zablokowania i praktycznie sprzetowego uszkodzenia tego obszaru pamieci.

pamięć
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 05, 2005, 22:08:54 »
już jest trochę jaśniej, dzięki