Oprogramowanie(baza danych) do loox n560??

• 16 Odpowiedzi
  • 1236 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tomky

• 49
Oprogramowanie(baza danych) do loox n560??
« dnia: Czerwiec 01, 2007, 13:02:03 »
Witam wszystkich!
Mam pytanie chciałbym stworzyć sobie bazę danych klientów(podstawowe dane, adres telefon itp..). Chciałbym aby każdy klient był w oddzielnej zakładce podstronie z możliwością wpisywania komentarzy w danej zakładce i automatycznym wyborze adresu tego klienta w kontekście gps(nawigacji-klikam i automatycznie mam propozycje trasy)!!
Czy jest jakaś aplikacja dedykowana do takich celów, jeśli tak to jaka?????

*

Soovek

Odp: Oprogramowanie(baza danych) do loox n560??
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2007, 13:09:31 »
Loox to pocket pc a nie palm - nie ten dział.
Pozdrawiam

*

Offline Tomky

• 49
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2007, 13:21:10 »
Kurcze przepraszam napiszę tam a ten proszę usunąć :-X

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2007, 13:22:10 »
przenosze

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2007, 13:45:49 »

Może coś spełniającego Twoje oczekiwania znajdziesz tutaj:

http://www.pocketgear.com/products_search.asp
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Tomky

• 49
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 01, 2007, 14:21:57 »
O którą aplikację ci chodzi???skąd ją wziąść?Czy jest coś podobnego polsko-języcznego??

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2007, 15:51:41 »
Podałem Ci ścieżkę do witryny z softem i zakładką z programami do tworzenia baz danych.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Tomky

• 49
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2007, 16:05:16 »
wyskakuje no software found :o
który to program?
Czy ktoś nie posiada podobnego softu po Polsku?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2007, 11:54:59 wysłana przez Tomky »

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 03, 2007, 14:26:57 »
Witam wszystkich!
Mam pytanie chciałbym stworzyć sobie bazę danych klientów(podstawowe dane, adres telefon itp..). Chciałbym aby każdy klient był w oddzielnej zakładce podstronie z możliwością wpisywania komentarzy w danej zakładce i automatycznym wyborze adresu tego klienta w kontekście gps(nawigacji-klikam i automatycznie mam propozycje trasy)!!
To zaden problem, majac do nawigacji np. Destinatora, albo TomTom-a mamy mozliwosc ustalenia trasy korzystajac z naszej ksiazki teleadresowej, gdzie takze mamy mozliwosc w zakladce <notatki> praktycznie nieograniczona mozliwosc wpisywania komentarzy. Proponuje rozszerzenie istniejacej ksiazki o ktorys z programow SPB, ktory mozna uzyskac np. za punkty

*

Offline Tomky

• 49
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2007, 18:00:51 »
Jestem total zielony bardzo proszę o konkretne podanie tytułów baz danych i miejsca skąd można je sciągnąć  a poza tym mam automapę.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2007, 19:51:54 wysłana przez Tomky »

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 03, 2007, 19:54:09 »
Jestem total zielony bardzo proszę o konkretne podanie tytułów baz danych i miejsca skąd można je sciągnąć.
Wejdz na strone SPB, link znajdziesz na tym Forum, lub wpisz w google i tam znajdziesz cala grupe bardzo uzytecznych programow. Jezeli kupiles Looxa kompletnego to powinienes miec talon z 5pkt na zakup programow i dokladna instrukcje ja je sciagnac za te punkty. Wykorzystujac to lub oryginalna, isniejaca w Looxie zakladke <kontakty> masz mozliwosc do kazdej osoby przypisanie wiele danych takich jak adres, adres mailowy, urodziny, rocznice, itd... i jest jeszcze zakladka na notatki i tam mozesz wpisac ogromne ilosci danych. No i jezeli masz do nawigacji program np Destinator, lub TomTom to zeby ustalic trase do konkretnej osoby nie musisz wklepywac adresu, tylko program sam "wyciagnie" adres z ksiazki adresowej i ustali trase. Destinatora lub co bardziej polecam TomToma musisz kupic np Allegro...lub poradzic sobie w inny sposob.
To dziala i to bardzo dobrze - sam mam wklepanych okolo 200 adresow i w ten sposob wiele razy ustalalem trase.
Pozdrawiam

*

Offline Tomky

• 49
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 04, 2007, 21:22:58 »
Antonib jak możesz to napisz jaki program(baza danych) z spb sciągnąc??? za te 5 punktów bo mam taki kupon

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 05, 2007, 00:33:58 »
Antonib jak możesz to napisz jaki program(baza danych) z spb sciągnąc??? za te 5 punktów bo mam taki kupon
Wejdz na strone SPB i poogladaj i wybierz cos co bedzie Ci odpowiadalo, na tej stronie jest kilkanascie programow, mozesz o nich przeczytac po polsku, nastepnie wybierz program i wejdz na link, ktory masz na karcie z punktami i wybierz ten wybrany program z dostepnej listy i poprostu go sciagnij.
Jezeli bedziesz mial problemy to napisz, a prosba nie pozostanie bez odpowiedzi...
Pozdrowienia

*

Offline Tomky

• 49
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 05, 2007, 16:16:30 »
antonib
Chyba sciągnę spb diary wszystko w jednym kontakty notatki i tak dalej warto go pociągnąć czy zaproponowałbyś coś innego znając moje wymagania
Spb diary kosztuje 3 punkty co warto jeszcze sciągnąc ???bo 2 pozostają
Kurcze myślałem jeszcze o spb mobile shell ale braknie mi punktu :-\ można coś na to poradzić?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 18:13:49 wysłana przez Tomky »

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 05, 2007, 22:06:21 »
antonib
Chyba sciągnę spb diary wszystko w jednym kontakty notatki i tak dalej warto go pociągnąć czy zaproponowałbyś coś innego znając moje wymagania
Kurcze myślałem jeszcze o spb mobile shell ale braknie mi punktu :-\ można coś na to poradzić?
No wlasnie uzywam DIARY, mam tez WEATHER, zobacz tez PLUSa.
I co bardzo wazne, na stronie SPB mozesz miec te programy w polskiej wersji, natomiast sciagajac je za punkty bedziesz mial do wyboru wersje angielska lub niemiecka. Jezeli chcesz miec polska, to zarejestruj sie na stronie SPB, sciagnij demo po polsku i odpal je kodem sciagnietym za punkty i bedzie pelna wersja po polsku.
Jak brakuje punktu to o ile dobrze wiem mozna doplacic w Euro i nie kosztuje to majatku, ale rusz troche glowa, pamietaj ze jest <google> i tam mozna znalezc wiele ciekawych linkow....
Pozdrowienia.
Napisane: Czerwiec 05, 2007, 21:57:25
antonib

Skleroza - zapomnialem napisac - wazny i pomocny program to <spb backup> - pozwala zaoszczedzic sporo nerwow i czasu jak sie system powali, a wczesniej, czy pozniej to sie trafi...
Pozdrowienia

*

Offline Tomky

• 49
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 07, 2007, 09:05:11 »
A czy spolszczenia nie powodują zawieszeń systemu tak jak marchevka???
Antonib zaproponuj jakąś dobrą polską klawiaturę która nie zawiesza systemu i jest za free...?
Co to są pliki cab?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2007, 09:13:22 wysłana przez Tomky »

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 09, 2007, 20:08:28 »
A czy spolszczenia nie powodują zawieszeń systemu tak jak marchevka???
Antonib zaproponuj jakąś dobrą polską klawiaturę która nie zawiesza systemu i jest za free...?
Co to są pliki cab?
O jakich spolszczeniach myslisz? Programy SPB /te ktore sa w polskiej wersji/ to nie spolszczenia...to nie nakladki, tylko chyba oryginalne wersje,
zreszta pewny tego nie jestem, ale dzialaja ok.
Z klawiatura to nie moge pomoc, ja uzywam takiej z slownika LINGVOSOFT.
Plik CAB...poszukaj troche na Forum... tak w skorcie to pliki, ktore przenosisz do urzadzenia i dopiero tam odpalasz.
Pozdrowienia.