odbieranie plikow przez BT w n560

• 7 Odpowiedzi
  • 1073 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

odbieranie plikow przez BT w n560
« dnia: Październik 29, 2007, 12:33:09 »
Witam!
Posiadam n560 i nokie 9300. Kiedy probuje polaczyc sie przez bluetooth z netem wszystko gra, urzadzenia widza sie nawzajem. Kiedy chce wyslac cos z looxa do nokii przez BT tez wszystko smiga, ale kiedy chce wyslac cos z nokii do looxa wyskakuje komunikat 'Poł. zerwane. Nie wyslano czesci lub wszystkich plikow. System: Nieoczekiwany koniec pliku'. Nie wiem od czego to zalezy, moze zle mam ustawione porty BT? (aktualnie: Incoming Port-COM0). Mial ktos taki problem? albo po prostu wie jak go rozwiazac? Z gory dzieki
Update: Aha i jeszcze jedno co moze bedzie pomocne, kiedy klikam na powiazaną nokie, w ustawieniach powiazanego urzadzenia jest zakladka "Select services to use from this device" i tylko jedna opcja 'Dialup Networking', podczas gdy np przy powiazaniu z SonyErricsonem w800i do wyboru jest jeszcze 'Serial Port' i 'Input Device'
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2007, 12:39:18 wysłana przez sic_marcinos »

*

Offline CarreraGT

• 424
  • Porsche Carrera GT - perełka :) CarreraGT ->
    • Moja galeria
  • Sprzęt: W podpisie
Odp: odbieranie plikow przez BT w n560
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2007, 17:29:13 »
sa dwa wyjscia. pierwsze moze nie ustawiłes akceptowanaia połaczen wchodziacyh drugie. u mnie nic nie przyjmie moju nie włacze beam, w connections, w settings.
Polecam zmiane softu bluetooha na BoardCom. Zmieniłem i jest niebo leciej. Mozna m.in. właczas steraming stereo na słuchawki itd.
iPhone 4, Mac Mini, iPad

Regulamin poczytaj - to nie tablica ogłoszeń - spokojnie czytalem ;-)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2007, 18:32:20 »
Dzieki wielkie, faktycznie nie wlaczylem 'Receive all incoming beams' a nad zmiana softu BT pomysle :)

*

Offline CarreraGT

• 424
  • Porsche Carrera GT - perełka :) CarreraGT ->
    • Moja galeria
  • Sprzęt: W podpisie
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2007, 20:12:39 »
pomysl, pomysl, jest o niebo lepszy niz fabryczny, pamietaj ze jak masz Beam właczone to jest tez Irda aktywna i GPS nie odpali. Konflikt portów
iPhone 4, Mac Mini, iPad

Regulamin poczytaj - to nie tablica ogłoszeń - spokojnie czytalem ;-)

*

Offline hjs

• 20
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2007, 16:20:11 »
Również polecam BartCom - super sprawa - pozwala min. na wykożystanie noki 6310i jako modemu do netu :)

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2007, 19:28:17 »
no GPS nie dziala faktycznie jak Beam jest wlaczone, co do BoardCom'u to przed instalacja czy w trakcie pewnie bede musial zrobic HR?

*

Offline hjs

• 20
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 14, 2007, 09:40:05 »
no GPS nie dziala faktycznie jak Beam jest wlaczone, co do BoardCom'u to przed instalacja czy w trakcie pewnie bede musial zrobic HR?

nie musisz - wgraj tylko na kartę i odpalaj.

*

Offline r6team

• *
  • 89
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2007, 17:59:59 »
yhh... to nazywa się o ile wiem BroadCom a nie BoardCom czy BartCom jak to sugerują Koledzy :E ale tak czy siak również polecam - bluetooth działa zdecydowanie lepiej. Wystarczy wgrać na kartę i odpalić  :ok: