Nowy użytkownik, problem WiFi i Loox 420

• 3 Odpowiedzi
  • 764 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 10, 2006, 10:30:29 »
Witam,
Jako że stałem niedawno użytkownikiem Looxa 420 zapragnąłem połączyc moje urządzenie z siecią przez darmowe hot spoty. I tu pojawił się problem.
Udałem się w okolicę hot spota, włączyłem moduł WLAN, na pasku pokazała się informacja "czy połączyc z siecią", kliknąłem oczywiście "tak". W sumie moim oczom ukazał się napis: zostało ustanowione połączenie z siecią...
Ale po otwarciu IE i chęci wejścia na jakąś stronę pojawił się komunikat: Nie można połączy z obecnymi ustawieniami sieci. Aby zmieni ustawienia sieci wybierz ustawienia
Z tego co zdążyłem się doczytac, wystarczy tylko włączyc moduł WLAN i wszystko powinno działac.
Może faktycznie to jakaś błachostka, tylko ja nie wiem jak sobie z tym poradzic.
Czy wogule to się jakoś konfiguruje?
Czy może mi ktoś z Was w tym pomóc?
Z góry dzięki i pozdrawiam.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2006, 04:59:33 »
jesli masz pewnosc, ze hotspot jest darmowy i nie jest zabezpieczony to powinno dzialac (jesli chodzi w standardzie b a nie g)

uruchom plik welcome.exe z katalogu windows - przejdz przez konfiguracje i sprawdz jeszcze raz

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2006, 16:45:10 »
Udało mi się w końcu połączyc po hard resecie. Wcześniej miałem zainstalowane spolszczenie systemu - popularną Marchevke, hatchhikera i wisbara, więc może to wina któregoś z programów?
Teraz na czystym systemie wszystko śmiga jak należy.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2006, 16:48:03 »
Najprawdopodobnie marchevki ;)