Witam szanownych club'owiczow,
Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem FS C550 z zew. GPS'em. Jako iz jest to moj pierwszy palmtop a instrukcje dostarczanew pudelku nie sa zbyt pomocne w pierwsyzm godzinach uzytkowania mialem kilka tzw. zagwozdek. Z pomoca tego forum udalo mi sie czesc z nich rozwiazac ale ciagle kilka z nich zostalo (zob. ponizej). Bylbym wdzieczny za porady bardziej doswiadczonych uzytkownikow.
1. Hard reset - Secure Lock
Jako iz kupilem uzywany sprzecik, chcialbym zrobic HR aby wyczyscic system. Po przeczytaniu wielu watkow odnosnie pulapki pod tytulem: Secure Lock, chcialbym sie upewnic, ze mnie to nie spotka. Czy jesli w start->settings->system->'Secure Lock' opcja 'Theft Protection' NIE jest zaptaszkowana znaczy to iz na moim PDA nie jest zalozone haslo i moge bez obaw dokonac HR?
2. Hard reset - programy
Czy po zrobieniu HR bede mial tyko czysty Win czy rowniez standardowe programy np.: Excel, Word, ActiveSync, etc?
3. Kolejnosc instlacji/ustawien po HR
Czy jest jakas najbardziej optymalna kolejnosc instalowania/'robienia ustawien' po zrobieniu HR dla najlepszego dzilania systemu. Chodzi mi tutaj o:
- nakladki na system (np.: "SPB Pocket Plus")
- ustawienia WiFi
- ustawienia BT
- Soft do nawigacji
- inny soft
4. HR - E2C
Czytalem wiele opini aby nie uzywac E2C ale rowniez ktos z forumowiczow napisal iz ostatnio FS wypuscil update do tego programu po ktorym problemy znikaja. Jesli ktos kozysta z E2C (po update) bylbym wdziczny za opinie czy dziala ok i czy warto go uzywac.
5. Folia ochronna na ekran
Nie jestem pewien czy moj poprzednik zalozyl folie ochronna na ekran. Wydaje mi sie ze ja mam (przy dotykaniu rysikiem w erkan najpierw "uderzam" w cienka powloke i dopiero po jej docisnienciu we wlasciwy ekran). Czy to folia ochronna? Jak moge sprawdzic obecnosc foli ochronnej?
Przepraszam za dlugi post ale staralem sie skonsolidowac w nim wszystkie pytania, co do ktorych nie znalazlem odpowiedzi na forum. Z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
Cz.