Siemka wszystkim.
Wreszcie się udało, stałem się szczęśliwym posiadaczem N560

Mimo, iż dostawa jest z lipca to ROM jest taki sam. Nie miałem jeszcze okazji potestować tego o czym mówi się najwięcej - GPS-a.
Bardzo wszystkim dziękuję za wszelkie wypowiedzi i rady przybliżające mnie do zakupu tego modelu. Faktycznie jest wart ceny i jak narazie nie widze wad.
Mam jednak na początek dwa pytania, bardzo lakoniczne, ale mam nadzieje że ktoś mi pomoże:
1) Jak zawsze w naszym kraju musiałem być w pewien sposób oszukany i dostałem palmtopa z wystawy. Nikt mi o tym przez telefon nie powiedział. Podobno stał tam tylko dwa dni, wyglada na nowy i nie używany, więc nie prostestowałem. Ku memu zdziwieniu gdy wróciłem do domu, zanim zajrzałem do instrukcji to go włączyłem. Pocket sięwłączył, nic dziwnego. Dopiero po chwili dotarło do mnie ze przeciec bateria miala byc osobno, ze mial bycc hard reset. Okazalo sie jednak sie ze bateria jest już włożona i palmtop ma skalibrowany ekranik = ktoś go wczesniej oglądał, testował?
Moje pytanie - w instrukcji napisane jest aby przed 1 właczeniem ładowac go 12h. Mój po włączeniu był naładowany w 60% , wiec rozładowałem go i teraz ładuje te 12h. Dobrze robię? Czy to już nie ma sensu i i tak akumulatorek przez brak tego ładowania został postarzony o pare cykli? Looxik sie juz nałądował, swieci sie diodka czerwona wiec moze juz nie ma sensu go trzymac 12h bo to i tak nic nie da?
2) Szukałem troszke na forum, ale pewnie za mało - nie macie jakiegoś mini how-to jak sie obchodzic z PDA, tj miedzy innymi jak instalowac programy etc. Nigdy nie miałem takiego urządzenia i troche się jeszcze gubię. Nie wiem np jak zainstalować pocket gadu czy BetaPlayer.
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
PS.... W wolnej chwili, w ramach wdziecznosci za uzyskaną tu pomoc postaram się napisac jakąś recenzję zwykłęgo końcowego użytkownika na temat tego modelu. Myślę jednak, że zanim to zrobie muszę go troche poużywać. Narazie czekam na BRANDO i nie zrywam tej fabryczne (pisze sie po niej fatalnie

)