nagle przechodzenie w stan czuwania w N560

• 10 Odpowiedzi
  • 987 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
nagle przechodzenie w stan czuwania w N560
« dnia: Wrzesień 05, 2007, 21:37:17 »
Dzisiaj pare razy, w trakcie pracy w moim N560 nagle wylaczylo sie podswietlenie. Krotkie nacisniecie przycisku /on/off/ powodowalo wlaczenie sie podswietlenia..i tak do nastepnego razu. Wykonalem SR - dalej to samo. Wylaczylem, wyjalem baterie, zalozylem ponownie, wlaczylem i po chwili znowu podswietlenie sie wylaczylo, wyjalem i ponownie zalozylem karte, ale tez nie przynioslo to efektu. Teraz lezy obok i sie laduje prze USB i caly czas swieci i sie nie wylacza. W trakcie pojawiania sie tej usterki stan naladowania  pomiedzy 100 a 50%. Ustawienia oszczedzania energii mam wlasciwie ustawione. Oprocz tego wszystko dziala ok.
Czy ma ktos pomysl co zrobic?
Pozdrawiam

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
Odp: nagle przechodzenie w stan czuwania w N560
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2007, 15:14:58 »
Też to mam. Od wczoraj. U mnie występowało po podłączeniu do zasilacza samochodowego. Włączałem-wtykałem kabelek i gasł ekran-musiałem ponownie włączyć palmtopa. Acha,w którymś momencie ekran przestał reagować na dotyk, a w górnym prawym rogu ekranu pojawiła się ikona dłoni. Zastosowałem SR. Pomogło. Do dziś nie wiem o co w tym chodziło.
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2007, 15:25:33 »
ikona dłoni w prawym górnym rogu to zapewne FSC Panning...

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 07, 2007, 15:32:05 »
Ale ikona dłoni pojawiała się na głównym ekranie na pulpicie.(prawy górny róg) Jeśli odpaliłem jakiś program,to czemu to jego ekran się nie załadował? Chyba,że się zawiesiłw trakcie ładowania.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2007, 15:47:56 »
FSC Panning to taki bajer do przewijania ekranu, przypisany jest standardowo do długiego przytrzymania prawego dolnego przycisku i owo przytrzymanie powoduje pojawienie sie wlaśnie takiej łapeczki w narożniku, nawet na ekranie Today. Tyle że tam nie ma co przewijać więc nic się nie dzieje. Ale w oknie z suwakami w obecności łapki można przewijać nie suwakami tylko przeciągając rysikiem po wnętrzu okna w góre i w dół. Tak więc ten program nie ma swojego okna, tylko działa na oknach innych aplikacji

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2007, 13:35:04 »
Pod klapka baterii po prawej stronie masz naklejke z napisami "Void". Zaraz po prawej od naklejki masz w zaglebieniu taki maly przelacznik.
To wlasnie on powoduje ze loox sie sam wylacza.
W niektorych modelach sa problemy z tym ze klapka baterii nie jest scisle spasowana i czasem nie do konca wlacza ten przelacznik.

Wystarczy kawalek papieru wlozyc w te zaglebienie, zeby klapka dociskala przelacznik, i po problemie wylaczania sie looxa.

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2007, 21:37:47 »
Pod klapka baterii po prawej stronie masz naklejke z napisami "Void". Zaraz po prawej od naklejki masz w zaglebieniu taki maly przelacznik.
W niektorych modelach sa problemy z tym ze klapka baterii nie jest scisle spasowana i czasem nie do konca wlacza ten przelacznik.

Wystarczy kawalek papieru wlozyc w te zaglebienie, zeby klapka dociskala przelacznik, i po problemie wylaczania sie looxa.
Według mnie to źle spasowana klapka podlega gwarancji [mam to samo i właśnie szykuję się do serwisu]...
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2007, 21:45:21 »
Według mnie to źle spasowana klapka podlega gwarancji [mam to samo i właśnie szykuję się do serwisu]...

Czytalem, ze w UK wymieniaja na gwarancji ta klapke. Mi wymienili plyte glowna ( upalone gniazdo i zasilanie looxa) i juz problem z samowylaczaniem sie ppc znikl.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 09, 2007, 22:05:21 »

DAAMOOK
Dzieki za pomoc, to chyba byla ta przyczyna. Wyjalem klapke, i jeszcze raz wsadzilem solidnie ja dociskajac i do tej pory jeszcze sie nie wylaczyl.
Pozdrawiam

*

Offline CarreraGT

• 424
  • Porsche Carrera GT - perełka :) CarreraGT ->
    • Moja galeria
  • Sprzęt: W podpisie
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2007, 14:20:41 »
ja miałem podobny, problem choc nieco powazniejszy, ten płełacznik sie wytłamał, i musiałem na kropekle skjejac niestety
iPhone 4, Mac Mini, iPad

Regulamin poczytaj - to nie tablica ogłoszeń - spokojnie czytalem ;-)

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 15, 2007, 12:21:37 »
Dzieki za pomoc, to chyba byla ta przyczyna. Wyjalem klapke, i jeszcze raz wsadzilem solidnie ja dociskajac i do tej pory jeszcze sie nie wylaczyl.
Też tak zrobiłem. Efekt pozytywny-usterka ustapiła.