n560 - wyłączający się ekran

• 2 Odpowiedzi
  • 820 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

n560 - wyłączający się ekran
« dnia: Lipiec 29, 2008, 18:03:23 »
Od jakiegoś czasu mam nasilający się problem. W czasie użytkowania PDA zdarza się, że gaśnie mi ekran. Niekiedy dzieje się to podczas jazdy samochodem z włączoną AM, częściej podczas obsługi, zwłaszcza włączania przycisków bądź podczas zwykłego dotknięcia obudowy.

Po takowym zwisie ekranu wariuje na dłuższy czas automapa. Najpierw się wiesza potem długo szuka fixa. Co gorsze, kilkakrotnie już po wystąpieniu problemu musiałem reinstalować AM ze względu na zapis "śmieci" na karcie.

Czy ktoś miał już podobny przypadek, czy i jak udało się go rozwiązać? Z góry serdeczne dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam,
Michał

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
Odp: n560 - wyłączający się ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2008, 19:18:43 »
Witam,
Chyba drugi raz poruszasz ten sam problem, oto rozwiązanie:

Problem w Twoim N500 leży w mikroprzełączniku który znajduje się pod klapką przykrywającą akumulator. Mikroprzełącznik znajduje się w górnej części po prawej stronie stronie akumulatorka, aby zlikwidować problem musisz najlepiej na wykałaczkę nabrać preparatu penetrującego np. WD40 i nanieść delikatnie na mikroprzełącznik jednocześnie przesuwając go kilka razy, tak aby WD40 dostał się do środka mikroprzełącznika, myslę że, po tym zabiegu problem zniknie.

Pozdrawiam,

Odp: n560 - wyłączający się ekran
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2008, 07:13:41 »
Przesmarowałem, przetestowałem - działa.

Wielkie dzięki.

Pozdrawia M.