Witam.
Przeczytalem sporo watkow o zakupach karty I dalej mam metlik.
Z tego co wiem 4gb bedzie widoczne pod warunkiem fat32.
Chcialbym zapytac uzytkownikow sd4gb jak sprawuja sie im te karty. Chodzi mi o niezawodnosc I gubienie' danych.
Do tej pory mialem doczynienia z 3 markami. 1.Pretec - wersja cheetah ale to CF, zdecydowanie najszybszy zadnych bug'ow. 2.SD Kingston - niestety zdarzaly sie zwisy -trzeba bylo czasem wyjac I wlozyc zeby odczytac dane - najwolniejsza z tych ktore mialem. 3.SD Dane-Elec w wersji Xs- bardzo dobra karta brak zwisow I znikajacych danych - srednio szybka.
Obecnie zastanawiam sie nad SD do n560 w wersji 4gb.Z dostepnych kart mozna wybierac pomiedzy:googram, a-data, transcend, patriot, pqi I pretec. Wszystkie za wyjatkiem ostatniej mozna kupic w cenie 260-300zl. Zasadniczo wszystkie karty sa sa szybkie(choc to dla mnie nie ma znaczenia) ale podstawowym kryterium wyboru jest jest dla mnie 'nie gubienie danych'. Zalezy mi na tym zeby karta 'nie zwisala' I zapisane dane byly trwale.
Czy ktos moze pomoc w wyborze pomiedzy tymi markami? Najchetniej kupilbym dane-elec Xs bo nigdy sie na niej nie zawiodlem a miala bardzo dobra cene - niestety nie widze kart SD 4gb tej marki

.
Z gory dziekuje za pomoc w wyborze.
pozdrawiam