No wiec zbieralem sie, zbieralem i wkoncu pisze,
N560 zaczyna mnie powoli dobijac :
Oto lista rzeczy ktore sa irytujace w tym palmie
- WOLNE DZIALANIE - TAK (!), mimo procesora ustawionego na turbo, film odtwarzany DivX Palayerem sie - lekko mowiac ciacha.
Plik:
Plik : 349 MB (349 MB), czas 0:43:41, rodzaj: AVI, 1 ścieżka(i) audio, jakość 51 %
Video : 309 MB, 991 Kbps, 25.0 fps, rozdz. 576*320 (16:9), XVID = XVID Mpeg-4
Audio : 39 MB, 128 Kbps, 48000 Hz, 2 kanał(y), 0x55 = MPEG Layer-3, CBR,
Gdy przekonertuje film SPB Mobile DVD to da sie ogladac na Turbo, oprocz aktywinijszych momentow
- Menu programow sie polowli otwiera, przesuwa sie ze scinkami.
Wystarczy porownac starrreeego iPaqa a N560 a widac roznice, mimo systemu WM 6.1, Menu sie otwiera z wyraznym opoznieniem. Co wiecej jak juz sie zaladuje to podczas przeswania w dol sa ewidentke skoki
- Tragedia w grach -

- Gry wymagajace dotykowego ekranu - w ktorych sie gra owym - sa starsznie zmulone - scinaja sie
Popatrzcie na taka Gre jak "Air Hockey", u kumpla na iPaqu z wolniejszyym procesorem i systeme WM 2003, mozna swobodnie wodzic rysikiem po ekranie, ciagnac go po nim. W N560 da sie tylko w "punkt" gdzie lapka hokeja ma dojsc. W innym wypadku taka scinka ze juz po akcji ze odzywa.
- DZIADOWY NET - nie raz mi sie zdarza ze zaladowanie strony onetu trwa od minuy do ich 3. Po drogze oczywiscie parodia zwiechow, nie reakcji na usera
- Nawigacja, tu jeszcze w miare przyzwoicie,nie wspomnil bym gdzyby przyapdkowo nie wpadl mi w rece stray Mediion z prockiem 200 Mhz.
Oniemialem jak zobaczylem ze AM 4.1.2 dziala na nim.......szybciej. Przeskoki sa wyrazniej mniejsze, dzialanie programu i obliczanie trasy wydaje sie szybsze,
- Dlugie ladowanie sie systemu - Kolejna nostargia jaka naszla mnie po kontacie z Medionem. Tam nacisakm i myk - system ready - N560 potrzebuje duuuuużo wiecej
Z innej beczki jest sprawa baterii

Podczas nawigacji, na podswietelnu w polowie, procesorze PowerSaving, orazy wylaczonych diodach i klawiaturze wyciagniecie 2 godzin to sukces.
Sluchajce czy moze moj model jest jakis trefny?? Moze oddac go do serwisu?? A moze to sprawa VGA, porownywane modele mialy QVGA??
Poradzcie mi cos bo strasznie sie zawiodlem na tym urzadzeniu ...
PS: Dodam ze testy byly przprowadzane zarowno po HR, jak i po wgraniu systemu, Jak i po SR, roznie naprawde kazda mozliwy sytuacja