Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
Fujitsu-Siemens
n560 - wifi (czy to problem sprzętowy?)
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
9 Odpowiedzi
1113 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zdziisek
8
«
dnia:
Lipiec 08, 2006, 17:12:20 »
Do połączeń z WiFi korzystam z narzędzi systemowych. HotSpoty wykrywa poprawnie. Laczy sie z nimi. Net dziala... przez kilkadzisiat sekund. Pozniej, mimo sygnalizacji, ze polaczenie jest, polaczenia nie ma.
Bywaja momenty, ze net dziala dluzej. Jednak czesciej jednak nie.
Czytalem na tym forum o roznych problemach ludzi z wifi. Czy sa na nie rozwiazanie? Moze to po prostu kwestia hardwaru i trzeba sie z pda wybrac do serwisu?
Pozdrawiam, Z.
perla
2689
Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
«
Odpowiedź #1 dnia:
Lipiec 08, 2006, 17:56:34 »
Net dziala , tzn. ze oprocz 'fizycznego' dostepu do urzadzenia bezprzewodowego jest mozliwosc np. przegladania stron www ? Pobiera zawartosc nowej strony ?
Co to za hotspoty do ktorych sie laczysz ?
zdziisek
8
«
Odpowiedź #2 dnia:
Lipiec 09, 2006, 09:55:22 »
Tak, sieć działa. Można ściągnąć pocztę i oglądać strony, ale często tylko przez chwilkę.
Testy niestety dotyczą otwartych hotspotów, które prawidłowo i bardzo stabilnie działają z innymi pda i laptopami.
hansklosz
2
«
Odpowiedź #3 dnia:
Lipiec 09, 2006, 13:13:15 »
Mam dokładnie to samo w sieci w domu.
Łączy się normalnie, chodzi w porządku przez parę minut lub sekund, aż do chwili, kiedy się zwiesza, mimo, iż pokazuje, że połączenie jest aktywne. A w IE zostaje na "locating" ...
kisi
5
«
Odpowiedź #4 dnia:
Lipiec 09, 2006, 16:20:49 »
Prawdopodobnie używacie wersji E2C preinstalowanej w ROM`ie. Znajdują się w niej błędy, które poprawiono w wersji 3.03.06072 (Build: 1131).
darek68
29
«
Odpowiedź #5 dnia:
Lipiec 10, 2006, 22:36:34 »
Witam. Ja też mam ten problem tzn. nie można przeglądać stronek www. (nawet podając adres IP) połączyć z serwerem GG i skype. Konfigurację WIFI ustawiłem recznie nie przez EC2.
pelciak
13
«
Odpowiedź #6 dnia:
Lipiec 10, 2006, 23:39:57 »
Witam
Kupilem juz jakis czas temu n560 I tez mnialem problemy jak to wszystko poustawiac , a to net a to nawi .
Wkoncu sie dowiedzialem ze lepiej nic nie przestawiac w necie no chyba ze sie ma na sztywno IP Jak macie neta pobieranego bez blokad to musi samo wykrywac dostep i powinno chodzic ok
Tylko jeszcze musi byc dobry zasieg minimum jedna zielona kreska
darek68
29
«
Odpowiedź #7 dnia:
Lipiec 11, 2006, 08:16:13 »
Tak mam sztywno przypisywane IP. Na laptopie wszystko działa a na PPC nie . Próbowałem ustawić router i PPC tak by IP przyznwany byl dynamicznie i dzieje się to samo 9przy próbie otwarcia strony www wyświetla locatining). Czy ma ktoś jakieś inne wskazówki może ktoś wcześniej miał te same problemy i potrafi coś poradzić.
pelciak
13
«
Odpowiedź #8 dnia:
Lipiec 11, 2006, 14:34:13 »
a zrob twardy reset i zobacz co sie bedzie dzialo nic nie ustawiajac wtedy bedziesz pewien ze to nic w ustawieniach jak bedzie oki tez na poczatku namieszalem i byly klopoty im wiecej mieszasz w ustawieniach to potem jest wielkiiii klopot z ustawieniem czegos
matis
267
Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla + microSD 2GB Kingston
«
Odpowiedź #9 dnia:
Lipiec 23, 2006, 11:53:11 »
Hej,
miałem podobno sytuację. Pomogło klikniecie w ikonke WLAN na ekranie Today -> Wireless Settings -> WLAN Power Save Mode ---- disable. Miałem na auto i wtedy miałem sytuację podobną do Twojej. Teraz jest juz wszystko dobrze.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »