N560 - uruchomiana nawigacja i odtwarzanie mp3

• 11 Odpowiedzi
  • 1083 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RL

• 4
N560 - uruchomiana nawigacja i odtwarzanie mp3
« dnia: Lipiec 10, 2007, 21:23:39 »
Witam!

Nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace pytanie w "szukajce". Rozgladam sie za ciekawym Pocket'em i wybieram miedzy FS LOOX N560 a Mio P550m...

Chodzi mi o to, czy mozna miec jednoczesnie wlaczona nawigacje i odtwarzac mp3 z WMP10 czy np. GSPlayer'a, ktory podobno mniej obciaza procesor? Sygnal audio z malego Jack'a pojdzie do radia w samochodzie...

Porownuje, FS z Mio, bo chyba procesor i wydajnosc ma duze znaczenie przy takim pytaniu/uzytkowaniu, jesli jest to w ogole mozliwe?

*

Offline deeb

• **
  • 125
  • Sprzęt: loox C550 with wm6 on board
Odp: N560 - uruchomiana nawigacja i odtwarzanie mp3
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 10, 2007, 22:37:42 »
loox jest lepszy:P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2007, 22:41:29 wysłana przez deeb »

*

Offline olexinski

• 340
  • Idealny ja!
  • Sprzęt: Wizard/wm6.1
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 10, 2007, 23:43:15 »
loox ma lepszy procesor niż mój laptop na którym chodzi jednocześnie winamp gg ff i trochę innego badziewia :P

podsumowując
Muzyka i nawigacja będzie chodzić bez najmniejszego zacięcia
– I love you, Pumpkin.
– I love you, Honey Bunny. Everybody be cool this is a robbery!
– Any of you fuckin' pricks move and I'll execute every motherfucking last one of you!

*

Offline wszim

• 277
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens n560, MIO P550M
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2007, 00:16:36 »
loox ma lepszy procesor niż mój laptop na którym chodzi jednocześnie winamp gg ff i trochę innego badziewia :P

podsumowując
Muzyka i nawigacja będzie chodzić bez najmniejszego zacięcia

Chyba nie kazde navi na to pozwoli i to nie jest kwestia procesora. TT zabiera całe zasoby dla siebie. Automapa też jest wymagąca bo zabiera ok 80%RAM.
pozdrówka

*

Offline RL

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2007, 01:57:28 »
wszim - akurat sprzet masz taki jaki rozpatruje i znasz go pewnie od podszewki. Moze zrobilbys maly "test" Navi + mp3 chyba, ze Twoja opinia jest po takiej praktyczej probie? :(

Czytajac opinie o MIO 550, natrafilem na przypadek, ze WMP10 podczas odtwarzania mp3 przerywal i nasuwalo sie podejrzenie zwiazane z "ciezkim" WMP10 i ilosciami procesow w tle. O N560 nie znalazlem nic na ten temat...

Trzeba zweryfikowac swoje wyobrazenie funkcjonalnosci tych urzadzen, ale nie mam gdzie przetestowac, a to bedzie moj pierwszy PDA :) . W sklepie, to albo nie maja wgranej mapy albo nie wiedza...

*

Offline Janus

• 16
  • Sprzęt: FS N560
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 11, 2007, 07:14:42 »
Witam.

Dzisiaj jadąc do pracy zrobiłem test WMP10 + Automapa v3.9.7 na N560.
WMP odtwarzał pliki mp3 bez żadnych zacięć. Automapa także pracowała jakby nigdy nic. Komunikaty głosowe automapy ładnie nakładały się na muzykę.
Niestety nie wiem czy tak samo będzie w przypadku MIO550

Pozdrawiam

*

Offline wszim

• 277
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 11, 2007, 08:11:14 »
Na n560 mogę zrobić test dla TT i Autopilota dziś po południu. Co do MIO550 niestety przez najbliższe dwa tygodnie go nie mam ze sobą.
pozdrówka

*

Offline RL

• 4
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 11, 2007, 12:08:02 »
'Janus' dzieki za info! Czyli juz polowa sukcesu...
Ciekawe jak z Autopilotem lub TomTom'em by bylo, bo 'wszim' zauwazyl, ze TT bardziej obiciaza zasoby, wiec czekamy jeszcze na jego test.

Mimo, ze N560 jest drozszy, to raczej sklanialbym sie ku niemu (VGA, procesor itd.), ale jakby ktos jeszcze przetestowal MIO, to smialo z opublikowaniem wynikow ;)

*

Offline wszim

• 277
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 11, 2007, 20:30:13 »
N560: mp3 puszczane z windowsowego playera (nie mam WMP). AP oraz TT chodzą bez problemu a dźwięk jest bez żadnych zacięć nawet komunikaty normalnie słychać na tle muzyki. Wg mnie jedynym problemem jest niewygoda. Żeby zmienić utwór trzeba zminimalizować program. O ile w TT można użyć klawisza sprzętowego(o ile jest today do niego przypisany) o tyle w AP takiej operacji nie da się wykonać bo AP zawłaszcza wszystkie klawisze sprzętowe a minimalizacji dokonuje się przez przeklikanie się w odpowiednia opcje menu.
pozdrówka

*

Offline RL

• 4
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 11, 2007, 23:58:28 »
Czyli N560 widac, ze nie ma z tym problemu, pozostaje mi podziekowac. W tescie wlasnie o to chodzilo... a skroty WMP to od windowsowego playera (Windows Media Player) ver. 10, czyli jest o'k.

Pozostaje jeszcze ergonomia takiego rozwiazania, ale coz zobaczymy.
Ciekawe jeszcze, czy MIO podolalby zadaniu...

*

Offline wszim

• 277
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 12, 2007, 09:06:22 »
Czyli N560 widac, ze nie ma z tym problemu, pozostaje mi podziekowac. W tescie wlasnie o to chodzilo... a skroty WMP to od windowsowego playera (Windows Media Player) ver. 10, czyli jest o'k.

acha a ja nie wiem czemu skojarzyłem WMP jako Winamp
pozdrówka

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 03, 2007, 22:02:13 »
mam problem jak instalować na n520 programy takie jak winamp czy gg? czy jest jakiś przewodnik jeżeli nie to gdzie szukać instrukcji?