N560 - problem z wifi

• 23 Odpowiedzi
  • 1866 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yohne

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC HD 2
N560 - problem z wifi
« dnia: Wrzesień 16, 2007, 11:29:15 »
Witam. Po włączeniu WIFI urządzenie nie zaczyna szukać sieci ( tak jakby nie reagował).Prosze o pomoc i pozdrawiam

*

Offline lucasDee

• 4
  • Sprzęt: FS N560, SE D750i, Acer Aspire 5024WLMi, Acer Aspire 5613ZWLMi
Odp: N560 - problem z wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2007, 11:48:54 »
kolego trochę dokładniej opisz swój problem.
jaki masz windows? czy masz zainstalowany E2C? jaka ikona pojawia Ci się po lewej od głośniczka i wskaźnika baterii po włączeniu wi-fi?
kiedyś miałem ten sam problem właśnie przez tą felerną aplikacje do łączenia się. Jeżeli masz ten programik to radze się go pozbyć. z tego co mi wiadomo to jedynym wyjściem jest zflashowanie na jakiś "goły" WM. ten oryginalny dostarczony z looxem po HR dalej ma E2C (tak mi się wydaje).
=insane=in=da=brain=

*

Offline yohne

• **
  • 111
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2007, 12:31:29 »
Może to byc ten problem . Zauważyłem że byc może problem pojawił się po miesiącu od zakupu a wtakim okresie wygasa okres próbny E2C. Tera po wł/ WIFI ikonka połączeń obok głośniczka nie reaguje. Jest jakiś sposób na szybkie i skuteczne usunięcie E2C ? pozdrawiam

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2007, 20:20:27 »
Może to byc ten problem . Zauważyłem że byc może problem pojawił się po miesiącu od zakupu a wtakim okresie wygasa okres próbny E2C. Tera po wł/ WIFI ikonka połączeń obok głośniczka nie reaguje. Jest jakiś sposób na szybkie i skuteczne usunięcie E2C ? pozdrawiam
No chyba teraz to zostaje Ci HR, a po nim pamietaj, zeby nie dotykac E2C i powinno byc ok, jezeli nie bedzie to opisz dokladnie problem.
Pozdrawiam.

*

Offline yohne

• **
  • 111
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2007, 20:28:31 »
dzieki , ale popraw mnie jeśli się myle. Po HR wszystkie programy musze instalować na nowo.Pozdrawiam

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2007, 20:30:10 »
TAK
chyba, że wcześniej backup zrobisz

i jeszcze raz, abyś zapamiętał NIE DOTYKAJ E2C
----------------------------
the born to be wild

*

Offline yohne

• **
  • 111
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2007, 20:39:53 »
a jak bym wykupił i licencje i zarejstrował e2c to problem zniknie ?

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2007, 20:42:55 »
a jak bym wykupił i licencje i zarejstrował e2c to problem zniknie ?
Powinne ustapic, ale z tego co sie doszukalem, to pelna wersja nie daje jakiejs wielkiej przewagi, takze chyba szkoda kasy. To co N560 ma w sobie bez uruchamiania E2C spokojnie wystarcza do prawidlowego dzialania WIFI.
Przed HR jezeli nie chcesz na nowo wszystkiego instalowac to konieczny jest program do <backup-u> - polecam z grupy SPB i na to warto wydac kase, lub mozna skorzystac z punktow /chyba 2pkt/ z talonu zalaczanego z Loox-em.
Pozdrawiam

*

Offline yohne

• **
  • 111
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 18, 2007, 13:26:09 »
Witam. Zroniłem HR i Wifi działało(goły system ) Następnie zrobiłem Backup , wszystkie programy i ustawienia zagrały ale problem z wifi wrócił. Podejrzewam że będzę musiał instalować programy od początku eszystkie pojedyńczo i patrzeć który nie służy. A może macie jakieś inne rozwiązanie ? pozdrawiam

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 18, 2007, 19:48:54 »
Witam. Zroniłem HR i Wifi działało(goły system ) Następnie zrobiłem Backup , wszystkie programy i ustawienia zagrały ale problem z wifi wrócił. Podejrzewam że będzę musiał instalować programy od początku eszystkie pojedyńczo i patrzeć który nie służy. A może macie jakieś inne rozwiązanie ? pozdrawiam
Wiesz co to chyba blad naszych podpowiedzi, bo backup robi "fotografie" wszystkich ustawien, wiec jezeli przed zrobieniem kopii miales "odpalony" E2C to po zrobieniu backu-u zrobiona zostala fotografia systemu z oprogramowaniem, przepraszam, ale teraz dopiero na to wpadlem. Wiec jezeli dobrze mysle, to musisz ponownie zrobic HR /wywalajac takze zrobiona kopie/ i na nowo wszystko zainstalowac i powinno dzialac, nastepnie jak sprawdzisz, ze jest ok, to zrob backup ... tak na przyszlosc.
Daj znac co wyjdzie.
Ja czesto korzystam z WIFI /takze poza Polska/ i bez E2C i nie mam problemow.
Pozdrawiam.

*

Offline yohne

• **
  • 111
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 19, 2007, 11:47:11 »
Witam. Zrobiłem HR i zainstalowałem wszystkie programy na nowo.    ........ no i działa. Program E2C to jakieś nieporozumienie , nie dosyć że rozsypał WIFI to połączenie przez BLU z komórką też nie działało. Może ktoś w przyszłości da rade go wywalic na stałe bo cały czas teraz będę "żyć w stresie" uruchamiając połączenia. za pomoc dziekuje i pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 19, 2007, 19:32:22 »
dokładnie E2C to jakas porażka jak ktoś przypadkiem go uzyje to potem wszytsko jak domino sie sypie. Ale po HR i nie dotykaniu E2C wszystko hula  ! :ok: a wywalić sie go nie da chyba że po flashu do np WM6

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 19, 2007, 23:03:33 »
Witam. Zrobiłem HR i zainstalowałem wszystkie programy na nowo.    ........ no i działa. Program E2C to jakieś nieporozumienie , nie dosyć że rozsypał WIFI to połączenie przez BLU z komórką też nie działało. Może ktoś w przyszłości da rade go wywalic na stałe bo cały czas teraz będę "żyć w stresie" uruchamiając połączenia. za pomoc dziekuje i pozdrawiam
SUUUper, ze dziala ok. I teraz proponuje jeszcze backup..tak na przyszlosc...niech sie nie przydaje...ale..licho nie spi!!!

Pozdrawiam

*

Offline KartofeLone

• **
  • 113
  • Sprzęt: N560, Galaxy S, Galaxy S III
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 20, 2007, 12:53:02 »
Jest jeszcze prostszy sposób na to E2C, zainstalować łate ze strony FS, pisałem juz o tym nie raz, ale nikt mnie chyba nie słucha.

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 23, 2007, 23:54:32 »
Jest jeszcze prostszy sposób na to E2C, zainstalować łate ze strony FS, pisałem juz o tym nie raz, ale nikt mnie chyba nie słucha.
Napisz cos wiecej na temat tej laty, bo jakos sie nie doczytalem. Czy to rozwiazuje problem E2C?, czy trzeba miec pelna wersje?
I co daje ta lata?
Pozdrawiam.

*

Offline KartofeLone

• **
  • 113
  • Sprzęt: N560, Galaxy S, Galaxy S III
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 29, 2007, 16:11:35 »
pełnej wersji chyba mieć nie trzeba, ja mam tylko tą oryginalnie zainstalowaną w wm5. Daje tyle ze jesli zrobi sie wszystko dokladnie tak jak jest opisane w instrukcji rozwiązuje problem E2C czyli robi porządek ze znikającą zakładką w Network Cards i mozna normalnie kozystac z WiFi
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2007, 16:13:10 wysłana przez KartofeLone »

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 29, 2007, 21:06:12 »
A ja się połączyłem z net-em bez tych całych E2C,no chyba,że o czymś nie wiem. Kliknąłem w dolnym - prawym rogu ekranu na ikonę kuli ziemskiej i uruchomiłem WiFi. Potem na ikonkę w prawym górnym rogu ekranu,tam gdzie sie przesuwaja te dwie strzałki. Kliknąłem settings,potem kartę sieciową,znalazł hotspot,sam się połączył i już byłem na forum. Zastanawiam się po co ten program,skoro bez niego idzie się obejść.
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline cezzar1

• 36
  • Sprzęt: FS LOOX N560
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 06, 2007, 09:48:52 »
Witajcie
Mam N560 od zaledwie kilku dni. Na razie testowałem GPS a wczoraj przyszedł czas na WiFi. Udałem się więc do lokalnego hotspota aby przetestować pocketa. No i tu zaczęły się schody. Używałem E2C do łączenia. Znalazł sieć, jednak wywalał jakieś komunikaty i nie połączył się ostatecznie z siecią. W zwiazku z tym że nie jestem "komputerowcem" proszę powiedzcie mi możliwie prostym językiem co robię źle i doradzcie jak mam robić aby było dobrze. Czy musze ustawiać jakieś parametry w pockecie aby wifi ruszyło?
cezzar
FS Loox N560

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 06, 2007, 10:06:39 »
cezzar1
a przeczytaleś powyższe wypowiedzi??
wszyscy zgodnie radzą - nie dotykać E2C!!

*

Offline cezzar1

• 36
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 06, 2007, 10:13:06 »
cezzar1
a przeczytaleś powyższe wypowiedzi??
wszyscy zgodnie radzą - nie dotykać E2C!!

Musztarda po obiedzie, dotknąłem, w pierwszy dzień po zakupie. I co dalej?Czy HR i potem nie dotykać E2C i bedzie juz dzialac?
cezzar
FS Loox N560

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 06, 2007, 10:27:42 »
hr to najprostsze rozwiazanie, jeśli nic nie instalowaleś to zrob hr

*

Offline cezzar1

• 36
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 08, 2007, 10:18:27 »
Zrobiłem HR tak więc mam już wszystko "dziewicze". Wczoraj próbowałem połączyć się z siecią. W domu wyłapuje mi jednak tylko sieci zablokowane (kłódeczka) i nie do końca mogę sprawdzić działanie. Postaram sie podjechać dziś do hot spota i zobacze jak działa. E2C nie uzywałem. Proszę tylko o informacje czy trzeba coś ustawiać i zmieniać w tych wszystkich parametrach jakie są w settings, czy zostawić jak jest? Jak sprawdzić czy nastąpiło połączenie z siecią i można otworzyć stronę w necie? Mi przy wczorajszych próbach raz pojawił się komunikat że strona ma nieprawidlową nazwę, innym razem że moje ustawienia są nieprawidłowe.
Przepraszam za lamerskie pytania ale dopiero raczkuję w temacie.
Pozdrawiam.
cezzar
FS Loox N560

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 08, 2007, 10:33:32 »
Jak sprawdzić czy nastąpiło połączenie z siecią i można otworzyć stronę w necie?

Ikonka WIFI powinna pokazywać antenkę i dwie strzałki.

*

Offline anthrax

• 45
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Pocket LOOX n520
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 09, 2007, 18:27:07 »
dzis na jednym z wykladow na uczelni jakis gosc widzial ze mam looxa, pokazal swojego n560 i zapytal sie czemu mu nie dziala WiFi. chwile bawilem sie jego urzadzeniem i faktycznie po wlaczeniu WiFi na ekrenie Today nic sie nie dzialo. tak jakby sprzetu wogole nie bylo. z tego co zauwazylem to gosc korzystal z E2C a ten zglaszal ze okres probny sie skonczyl. czyli to ze E2C psuje WiFi w looxie jest prawda :P cale szczescie ze wgralem ROMa WM6 od naszych braci ze wschodu i wogole nie ma tego chlamu :]

wystepuje u mnie natomiast maly problem z polaczeniem VPN na AGHu... wszystkie niby dziala ok. lacze sie z wifi, zestawiam polaczenie z vpnem i net dziala ale tylko przez kilka minut. pozniej polaczenie jakby "zamiera" i trzeba rozlaczac i zestawiac ponownie VPNa. na laptopach nikt nie ma takiego problemu. przez godzine korzystania z internetu ok. 20 razy musialem robic reconnecta... jest to troche irytujace. zastanawia mnie czy ten problem wystepuje we wszystkich looxach czy tylko po wgraniu ROMu z WM6.