Nie mogę uruchomić N520

• 6 Odpowiedzi
  • 1176 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie mogę uruchomić N520
« dnia: Kwiecień 12, 2006, 16:58:31 »
Witam wszystkich.

Jestem szczęśliwym posiadaczem od niedawna N520. Czasami nie mogę uruchomić sprzętu, coś się zawiesza!!! Po resecie pokazuje komunikat:
"Cannot execute /Windows/WakeUp.PPC.ece".

Proszę o pomoc!!!

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
Nie mogę uruchomić N520
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2006, 20:31:17 »
no to chyba najprostszym wyjsciem bedzie hard reset :) ewentualnie zrob jeszcze backup :)

Nie mogę uruchomić N520
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2006, 20:42:48 »
przyjacielu mam ten sam problem
mam loox n 500 i dziś wrócił z serwisu i nadal nie jest sprawny
serwis odpisał mi że sprzęt jest sprawny ,ale taki w praktyce nie jest
dla twojej potrzeby moge wysłac ci na maila opionie serwisanta
kolejna rzecz że i tak następnego dnia bedę robił awanture ale nie w css(serwis) tylko w fujitsu siemens polska
innej drogi nie widze
inna rzecz ze może być krzak z auto mapą choć szczerze nie widze tego
jak możesz to też zacznij atakowac fujitsu...w kupie razniej :-)
pozdrawiam

Nie mogę uruchomić N520
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2006, 20:52:50 »
Cytat: "[POOH
Team_Player"]no to chyba najprostszym wyjsciem bedzie hard reset :) ewentualnie zrob jeszcze backup :)

Witam.

Dzięki za radę, próbowałem......, ale to nie działa.

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
Nie mogę uruchomić N520
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2006, 08:29:26 »
Cytat: "mariuszs80"
Cytat: "[POOH
Team_Player"]no to chyba najprostszym wyjsciem bedzie hard reset :) ewentualnie zrob jeszcze backup :)

Witam.

Dzięki za radę, próbowałem......, ale to nie działa.

NALADUJ baterie ladowarka SIECIOWA a nie kablem usb. tez mialem ten komunikat ze 2-3 razy i o ile dobrze pamietam, problemem byla zbyt rozladowana bateria (ladowanie kabelkiem usb nie pomaga, bo usb podaje "za malo pradu")

Nie mogę uruchomić N520
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2006, 00:21:39 »
mimo szczerych chęci i nabycia tytułu stały klient serwisu sprzęt nadal nie działa .....ciągle urządzenie ma problem 'wstać" po paru godzinach......zostaje ekspertza wyłącznie FS na polskę..pozdrawiam

*

Offline konik

• 21
  • Sprzęt: Mio P550
Nie mogę uruchomić N520
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 12, 2006, 15:14:37 »
Panowie. Problem tkwi nie w urządzeniu, lecz w oprogramowaniu auto mapy.

Po krótce opisze wam historię mojego sprzętu.
Kupiłem kiedyś sobie mio P550 i sie okazało że też wiesza sie w trybie standby. Więc wysłałem urządzenie do serwisu.  W serwisie wymienili płytę główną. Sprzęt przestał się wieszać do momentu kiedy palm przechodził w stan uspienia z aktywną mapą w tle. (auto mapa xl) . Postanowilem zrobic hard reset. co sie okazało?? Kiedy za ktoryms tam razem odpaliłem mape i komputerek przeszedł w tryb standby z uruchomioną mapą , wtedy po jego włączeniu wyskoczył komunikat o tym ze plik wakeup.ppc to program ktory chce się uruchomić. Kiedy zaakceptowałem kompunikat ,plik wpakował się do systemu po czym następne uruchomienie palma ze stanu standby było niemożliwe.
Wniosek jest następujący. Nie należy pozwolic aby aplikacja wakeup.ppc uruchomiła się.
FAkt że dzieje się to w róznego typu palmtopach  świadczy o konflikcie auto mapy z systemami windows mobile 5.

Pozdrawiam