Mam pytanie: czy jesli oddaje sprzet do serwisu to oprocz gwarancji jest wymagany jakis dowod zakupu?
co wtedy jesli sie nie ma faktury, paragonu?
dzwonisz na infolinię FS, konsultant wysyła na maila formularz zgłoszenia - nr fabryczny, opis usterki, adres oraz opis co masz zapakować, wysyłasz i na drugi dzień kurier odbiera sprzęt. Ja zapakowałem wg życzenia:
- loox
- karta gwarancyjna
- ładowarka
- akumulator
- opis usterki na oddzielnej kartce
Konsultant FS sprawdza w systemie czy podany przez Ciebie nr fabryczny urządzenia figuruje w bazie danych i do kiedy jest gwarancja. Jak widzisz dowodu zakupu nikt nie chciał ( przynajmniej od mnie ).
Napisane: 21 Listopad 2007, 07:32:02
A jak wygląda sprawa z martwymi pikslami?
Ja ma takiego od nowości i na środku ekranu, normalnie to nie przeszkadza ale w momencie kiedy oglądam jakiś film jest strasznie irytujący.
Martwy piksel podejdzie pod reklamacje,czy musi sie " wyłączyć " więcej?
jeżeli nie ma zapisu w gwarancji to zadzwoń na infolinię FS i udzielą informacji.
oto formularz:
"Witam,
W ramach gwarancji collect&return sprzęt jest odbierany i dostarczany przez opłaconego ze strony Fujitsu-Siemens kuriera.
Proszę o podanie kilku niezbędnych danych do otwarcia zgłoszenia gwarancyjnego:
1. Numer fabryczny sprzętu: ( zaczyna się od litery "Y" lub cyfry "3" lub "4" i jest to 10-cio znakowy ciąg.)
...
2. Nazwa firmy:
...
3. adres ( ulica, kod i miasto):
...
4. Osoba kontaktowa i nr.tel:
...
5. Adres e-mail, na który zostanie przesłany numer zgłoszenia:
...
6. opis zauważonej usterki:
...
7. potwierdzenie kiedy i do której godziny może kurier odebrać urządzenie ( wymagany 3 godzinny przedział )
Odbiór nastąpi w nastepnym dniu roboczym od chwili wysłania zgłoszenia.
...
Jakąkolwiek usterkę może potwierdzić lub oddalić na podstawie ekspertyzy autoryzowany serwis.
Zgodnie z warunkami gwarancji sprzęt przekazany kurierowi powinien być kompletny, w konfiguracji w jakiej został zakupiony.
Proszę dołączyć:
kartę gwarancyjną
notebook wraz z baterią
zasilacz
opis zauważonej usterki
Kurier będzie z firmy UPS – była Stolica. W potwierdzeniu odebrania przesyłki pozostawi list przewozowy, na którym powinno widnieć (proszę się upewnić )
Dostarczenie do : Computer Service Support, ul. Jagiellońska 78, 03-301 Warszawa, tel: 0 22 519 07 00
Płatnik: 3 płatnik Fujitsu-Siemens Computers
UWAGA: Proszę zapakować bezpiecznie urządzenie, aby nie zostało uszkodzone podczas transportu, niezabezpieczona przesyłka może zostać niepodjęta przez kuriera !!!"
a to namiary:
Infolinia Fujitsu Siemens Computers
Phone: 0 801 300 100
Phone: (+48) 022 545 37 17
e-mail: fscinfo@ccp.com.pl
web:
http://www.fujitsu-siemens.com.pl