N560 PROBLEM!!

• 34 Odpowiedzi
  • 3314 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
N560 PROBLEM!!
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 07, 2007, 22:30:39 »
Cytat: "MarcinSia"
[...] puźniej przywrucić

pÓźniej przywrÓcić  :kill:

*

Offline max58

• 21
N560 PROBLEM!!
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 11, 2007, 16:01:16 »
Cytat: "matis"

Aha - publicznie podejmuję się stworzenia na tym forum manuala od a do z jak uruchomić ten Wasz "necik". Poszukuję jednak osoby używającej E2C, która napisze jakąś część konfigruacyjną tego programu? Ja napiszę podstawy teoretyczne i konfigurację dla WiFi Socket Companion ( czyli nota-bene konfigurację domyslnego managera WiFi w Looxie, bo WiFiC się z nim integruje). W tym tygodniu na pewno coś takiego się pojawi, poinformuję Was osobiście. Ludzie......itd

.....oj chyba w tym tygodniu nic z twoich publicznych obietnic a ludzie jak to ludzie na tym forum też ciężko z pomocą.........

N560 PROBLEM!!
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 14, 2007, 11:25:44 »
hey max58

nie wiem czy Ci to pomoże z tą konfiguracją, ale sam się męczyłem i powiem Ci jak to u mnie wyglądało:

odpaliłem moduł WiFi (tak jak we wcześniejszych postach to opisali-ikonka Wifi-kliknąć-włącz lan)

teraz ważna sprawa - zasięg. mój laptop nie ma problemu z miejsca w którym przebywam, ale pocket miał więc musiałem się czasem momentami przesunąć bliżej rootera)

gdy pocket Cię poinformuje, że znalazł sieć, wejdź w Settings->Connections->Karty sieciowe/(po ang adapters czy jakos tak)
w okienku będziesziesz miał listę tego co wykrył (czytaj sieci)
klikasz na swoją i ustawiasz tam opcje odnośnie typu połączenia i Klucza sieciowego.

Jeżeli chodzi o to drugie to ustawiasz to zgodnie z autentykacją na rooterze i tyle.

Jeżeli trzeba MACa podać na rooterze to:
Settings->System->System info->Network->WLAN-> i odczytujesz MACa
ja tak zrobiłem i mi działa

Pozdrawiam

*

Offline max58

• 21
N560 PROBLEM!!
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 01, 2007, 21:39:49 »
no u mnie niestety nic - tak jak było tak jest - a może ktoś wie jak na moim ruterku ustawic mozliwość pokazywania istniejącej sieci bo na wielu laptopach moich znajomych wogole nie widac sieci tak jak by tylko moj laptop to widział

pozdrawiam

N560 PROBLEM!!
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 09, 2007, 15:05:34 »
Witam
nie musisz się przejmować tym ,że nie pokazuje się nazwa twojego routera.W ten sposób jesteś bardziej zabezpieczony.Poprostu wpisujesz
w urządeniu, które chcesz podłączyć do twojego routera:
ssid=default  
szyfrowanie jako WEP 128bit (czasami karta wi-fi sama rozpozna jaki)
a w puste pole wpisujesz klucz sieciowy,czyli  KEY 1 ( scrin 4 )

Pozdrawiam