za !!! oraz

przepraszam jesli to przeszkadza
-natomiast jesli chodzi o reszte to juz tłumacze- jestem zielony w sieciach,łaczach wifi itd pacuje na kompie co dziennie ale w zupełnie innej dziedzinie i na innych programach! N560 kupiłem głównie do navi ale tak jak napisałem w pierwszym poscie- jesli jest wifi to mozna by pokorzystac! Niestety nie rozumiem co do mnie piszesz cyt " Jakiego oprogramowania używasz? E2C? WiFi Companion? " - z niczego nie korzystam - to chyba jasne jesli nie umiem odpalic lub ustwic netu - a przy okazji z czego mam kożystac - co jest lepsze ? Czytałem całe forum i nie ma jednoznacznej odpowiedzi KONKRETNIE z czego jest lepij korzystac - może sie myle ?Pełno sprzecznosci które wykluczają sie wzajemnie ! Dalej pytasz cyt "
2. Czy Twoja sieć bezprzewodowa jest zabezpieczona? Jeśli tak to jak? (Jakie szyfrowanie, uwierzytelnianie, blokowanie adresów MAC) "
a skad mam to wiedziec gdzie to jest napisane lub jak mam to znalesc?- mam czasami wrażenie ze wydaje sie wam ze na forum to trafiają tylko tacy co wszystko juz wiedza- oj chyba jest na odwrót

Ja jestem tego przykładem.Kilak miesiecy temu wpadł do mnie kumpel - własciciel sieci osiedlowej z zawodu informatyk i w 3 minuty ustawił mi ryter tak aby to działało z UPC i działa do dzis- a ty mnie pytasz- bezpieczna szyfrowana ....rany co ty do mnie rozmawiasz
Trzeciego twojego pytania to juz nie bede komentował bo mój rozumek jest za mały na całe to zdanie cyt"3. Czy masz w routerze włączony serwer DHCP? Laptop dostaje numer IP automatycznie, czy ma go wpisanego na stałe? "-CZARY !?
-POWAŻNIE ! są jeszcze tacy co nie znają sie w 100 % na kopmach,sieciach , połaczeniech i ruterach-równie dobrze mogli byśmy porozmawiac o genetyce na poziomie molekularnym na tym ja sie znam - TO TAKIE PROSTE PRAWDA ?!