N560 - pierwszy palm i pierwsze problemy

• 9 Odpowiedzi
  • 1102 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 28, 2006, 10:12:38 »
Witam
Zakupiłem pierwszego w swoim zyciu palma i mój wybór padł na N560. Niestety mam z nim kika problemów i nie wiem jak je rozwiązać choc próbuje od kilku dni:
1. Po zainstalowaniu polskiej lokalizacji przestaje się uruchamiać "Szybkie menu FSC"  :kill:
2. Nie moge odczytac plików w formacie pdb. Zainstalowałem mobipocket-a ale czyta inne a nie pdb - może jakis błąd w ustawianiach. :S
3. Po trzecie (tu musze się przyznac że już trochę szukałem). Nie kupiłem foli ochronej i mam kilka rysek na ekranie. Czy ktoś ma koncepcje jak się ich pozbyć??  :kill:

Jak czytam forum to takie moje opinie o N560
1. Po pierwsze GPS bez zastrzeżeń nawet w samochodzie. Kupiłem orginalna antene zewnetrzną ale praktycznie jej nie uzywam
2. Nie mam też problemów z BT

Pozdrawiam
Tomek

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2007, 15:26:44 »
N560 to nie palm a pocket ...

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Re: N560 - pierwszy palm i pierwsze problemy
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2007, 16:45:46 »
Cytat: "tomidomi"
1. Po zainstalowaniu polskiej lokalizacji przestaje się uruchamiać "Szybkie menu FSC"  :kill:

Wywal Marchevkę. Kiepsko działa z N560
2. Nie moge odczytac plików w formacie pdb. Zainstalowałem mobipocket-a ale czyta inne a nie pdb - może jakis błąd w ustawianiach. :S

*.pdb to bodajże format iSilo
Mobipocket obsługuje pliki z rozszerzeniem *.prc
3. Po trzecie (tu musze się przyznac że już trochę szukałem). Nie kupiłem foli ochronej i mam kilka rysek na ekranie. Czy ktoś ma koncepcje jak się ich pozbyć??  :kill:

Kup folię (najlepiej Brando). Rysek Ci nie zlikwiduje, ale staną się one niezauważalne.
Cytat: "ravel"

N560 to nie palm a pocket ...

Prawda. Mimo wszystko nie było to zbyt pomocne z Twojej strony.

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2007, 17:34:35 »
Bardzo pomocne bylo bo chlopak w nieswiadomosci zyje co kupil , teraz juz wie co ma .

1. Po zainstalowaniu polskiej lokalizacji przestaje się uruchamiać "Szybkie menu FSC" :kill:

Wiec odinstaluj i bedzie dobrze - proste jak drut 6 , zainstalowales nie dziala to odinstaluj !!!!!!!!!!

3. Po trzecie (tu musze się przyznac że już trochę szukałem). Nie kupiłem foli ochronej i mam kilka rysek na ekranie. Czy ktoś ma koncepcje jak się ich pozbyć?? :kill:

Papier scierny 1000 i woda :)
A na powaznie to jak juz masz te ryski to niczym ich nie usuniesz , mozna probowac ale mozna przy tym trwale uszkodzic ekranik.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2007, 19:22:48 »
1. Po zainstalowaniu polskiej lokalizacji przestaje się uruchamiać "Szybkie menu FSC" :kill:

Wywal Marchevkę. Kiepsko działa z N560

Wiec odinstaluj i bedzie dobrze - proste jak drut 6 , zainstalowales nie dziala to odinstaluj !!!!!!!!!!

Jeżeli macie zamiar dawać takie rady to lepiej sie w ogóle nie odzywajcie. Może jeszcze polecisz mu jeden z drugim aby zainstalował piracką wersję InterWrite. Nie po to człowiek kupuje oprogramowanie żeby je wyrzucać po paru dniach. Zapłacił za to i zasranym obowiązkiem twórców zafajdanego programu jest aby poprawili błędy o których doskonale wiedzą.
@tomidomi napisz ********* mail do marchewy i dadzą Ci łate.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2007, 19:38:12 »
Cytat: "mikad"

Jeżeli macie zamiar dawać takie rady to lepiej sie w ogóle nie odzywajcie. Może jeszcze polecisz mu jeden z drugim aby zainstalował piracką wersję InterWrite. Nie po to człowiek kupuje oprogramowanie żeby je wyrzucać po paru dniach. Zapłacił za to i zasranym obowiązkiem twórców zafajdanego programu jest aby poprawili błędy o których doskonale wiedzą.
@tomidomi napisz ******* mail do marchewy i dadzą Ci łate.

problem pewnie rozwiązał sie przez rok ( wątek z 2006 r )

Kolego mikad taka jest prawda o nakładkach a swoje żale wylewaj na sprzedawców i producentów spolszczeń.
i słownictwo - dzieci czytaja - proszę.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2007, 20:07:36 »
Problem nie rozwiązał się do dzisiaj.
Nie wylewam żali a tym bardziej nie tutaj.
Faktycznie dzieci czytają, a nawet piszą.

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 04, 2007, 20:25:26 »
Problem nie rozwiązał się do dzisiaj.
Nie wylewam żali a tym bardziej nie tutaj.
Faktycznie dzieci czytają, a nawet piszą.

Czy ty masz rozdwojenie jaźni? Raz tomidomi, raz mikad?
brak podpisu i kropka

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 04, 2007, 20:28:16 »
Jeżeli macie zamiar dawać takie rady to lepiej sie w ogóle nie odzywajcie.

A jaką Ty radę chcesz skoro Marchevka kiepsko działa?? Można pewniepowiesić twórców, ale nie wiem, czy taka porada byłaby lepsza.

cytryna2 Nie zauważyłem, że to wątek sprzed roku  :S
Miałem zaznaczone, że to nowy post i nawet niezauważyłem, że Ravel odkopał trupa  ;)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 04, 2007, 20:29:27 »
lazik_s
Chyba nie bo mikad napisał @tomidomi napisz ********* mail do marchewy i dadzą Ci łate. Więc chyba to nie ta sama osoba.