N560 Messaging Problem - Brak reakcji po probie uruchomienia

• 2 Odpowiedzi
  • 723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam

Jak w temacie wyżej. Sprzęt N560 WM 6.0 zgodnie z najnowszym linkiem  +  SPB Pocket Plus + Memmaid 2.0 + SPB Backup + Resco Registry
Problem polega na tym ze wogole nie odpala sie Messaging. Kiedyś pięknie dzialalo a teraz leży i kwiczy. A dokładniej zero reakcji Po próbie uruchomienia z Menu/Messaging a także z pluginu Today pod SPB Pocket a takze po przez Resco Explorera - z katalogu Windows/Messaging
Co bardzo mnie  dziwi to to ze nie ma tej aplikacji w PROGRAMS jako zainslowanej. Nie wiem czy kiedykolwiek tam byla bo nie zwracałem uwagi na to jak wszytko dzialo z pozycji  menu badz/i pluginu today.
Jakieś sugestie ? Przed HR ? Może można dograc badz doistalowac pliki  ( odswiezajac wersje która istnieje ).
Ewentualnie może cos pogmerać w rejestrze?
Ktos ma jakies pomysly ?

Z gory dzięki za info

pozdrawiam
rafreg

« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2008, 16:40:54 wysłana przez rafreg »

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
Odp: N560 Messaging Problem - Brak reakcji po probie uruchomienia
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2008, 15:58:06 »
Miałem tak samo

Wywal katalog z załącznikami! Znajduje się on na karcie pamięci lub gdzieś indziej( nie wiem gdzie ) i ma taką dziwaczną nazwę( jakieś coś + cyferki ), ja wywaliłem i pomogło ;)
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel

Odp: N560 Messaging Problem - Brak reakcji po probie uruchomienia
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2008, 16:40:03 »
Dziekuje serdecznie za opdowiedz :) Mimo iz informacja byla bardzo lakoniczna i nieprecyzyjna to udalo sie :)
Faktycznie po usunieciu folderu przechowywania poczty i zalacznikow na karce SD o nazwie Inbox.msi <cyferki> problem zostal rozwiazany.
Tym samym watek mozna uznac za zamkniety :)

pozdrawiam i dziekuje raz jescze za szybka reakcje
rafreg

Ps Wygooglalem sie i dowiedzialem sie ze jest jescze jedna metoda rozwiazanie tego problemu
Nalezy sprobowac usunac plik o nazwie tmail.exe i poutlook.exe z katalogu windows.
Niemniej jednak jest to operacja skomplikowana i wymaga uzycia edytorow pamieci gdyz pliki te znajduja sie w ROM i wcale nie tak latwo je usunac. === > metoda nie sprawdzona przeze mnie. Nie mniej jednak moze kogos to naprowadzi w przyszlosci na jakies rozwiazanie jesli napotka taki problem
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2008, 16:46:34 wysłana przez rafreg »