n560 i zrywanie połączenia przez WiFi

• 11 Odpowiedzi
  • 1525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 04, 2006, 09:59:11 »
Próbowałem się podpiąć pod podobny wątek, ale niestety nikt mi nie odpowiedział
Mam taki poblem:
Przy próbie podłaczenia do hotspota via wifi (z E2C(3.03....) i bez), wszystko wydaje sie ok (hotspot > connected): otwieraja się strony, loguje sie do skype - ale po paru sekundach (5-10s) wszystko przestaje działać. Wg statusow E2C i WiFI: hotspot is connected, a w IE przy próbie wybrania adresu lub linka na stronie: Connecting... Locating... !The page cannot...becouse connection was lost... I tak od nowa.  :(
Co może być tego przyczyną?

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2006, 12:51:07 »
Miałem coś podobnego. Ustawiłem sobie E2C na połączenie lokalne po WiFi i wszystko chodziło ok do momentu jak zacząłem kombinować z AS na BT co się zbiegło z wygaśnięciem triala na Operę. Połączenie mi nawiązywało, pingi przechodziły a przeglądarka Opera i IExplorer wywalały brak połączenia a GG nawiązywał i resetował połączenie. Byłem prawie pewien że to E2C coś namieszało ... okazało się, że chyba winna jest instalka Opery (beta) bo po zainstalowaniu nowej wersji połaczenie w Operze 8.6 i we wbudowanym IExplore chodzi bez zarzutu. Dziwne, że z IE nic nie robiłem a instalacja Opery miała wpływ na jego zachowanie ... Do końca nie jestem pewien co pomogło - może to, że zaniechałem walki z BT :)

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2006, 14:44:32 »
Ja nic tam specjalnego nie instalowałem i nadal nie mogę sobie z tym poradzić :( . Jeżeli jest to coś trywialnego czego nie robię, a powinienem to chociaż napiszcie, że jestem 'pała i duren' ;)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2006, 20:33:34 »
Sprawdz czy rownolegle BT nie usiluje nawiazac polaczenia sieciowego, przerywajac juz ustanowione polaczenie WiFi ?

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2006, 13:14:32 »
Jak nawiążesz połączenie przez Wi-Fi to bez używania programów typu komunikator albo przeglądarka sprawdź czy pingi przechodzą (najlepiej z PC pingnąć adres PDA)  - w ten sposób określisz czy jest to wina samego połączenia czy programów. No i warto sprawdzić czy nie jest to wina odległości, słabego połączenia radiowego a może konfliktu z innym połaczeniem po ActiveSync ... chyba nie muszę dodawać, że jak masz połączenie po ActiveSync to rozłącza cię automatycznie z WiFi.

*

Offline miru2

• 19
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 12, 2006, 15:22:19 »
Miałem podobny problem do dzisiaj. Mam D-Linka DI624+, i przy prawidłowej konfiguracji łączność po WiFi miałem góra 30 sec. Przez ten czas mogłem wszystko (Internet, Intranet), po upływie tego czasu nic. Pingi do 10ms były tylko przez te pół minuty, potem ping minimum to 24000 ms. Już chciałem oddzć N560 do serwisu na uszkodzony moduł WiFi, gdy znajomy poradził update firmware rutera. Pomogło. Chula jak potrzeba z tym, że nadal przez pierwsze 20 sek. ping to ok. 10 ms, po tym czasie wyraźnie się wydłuża (śr. to 100ms).
A przy okazji jak zobaczyć PDA w sieci. Nie mówię tylko o kontroli IP, ale także z jego zasobami.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 15, 2006, 22:36:08 »
Z tym ActiveSynce'm to może być jakiś trop, gdyż pomimo tego ze mam uruchiony tylko E2C, to w Running Programs jest E2C i ActiveSync. Gdzie to mozna ustawić, aby ten AS nie uruchamiał się automatycznie.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 16, 2006, 08:05:52 »
Odznacz a AS na PC aby nie laczyl sie po zadnym porcie.

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 19, 2006, 09:12:42 »
Z tym, że ja mam problem z HotSpotem, a tam ciężko jest coś odznaczyć - chyba ;)

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 26, 2006, 14:33:55 »
Cytat: "robin75"
Z tym, że ja mam problem z HotSpotem, a tam ciężko jest coś odznaczyć - chyba ;)

Ale  jak masz połączenie po ActiveSync to rozłącza cię automatycznie z WiFi. Dlatego o tym piszemy.

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 27, 2006, 08:48:50 »
Cytat: "WitekS"
No i warto sprawdzić czy nie jest to wina odległości, słabego połączenia radiowego

To warto sprawdzić. JEst fajniutki darmowy hotspot w Warszawie na Brackiej. I jesli sie probujesz podlaczyc na parterze  DUPA ... a wjedziesz pietro wyzej schodami ruchomymi .. hula jak ta lala
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 11, 2006, 08:52:00 »
Witam robin75 czy udało rozwiązać się Twoj problem napisz parę słów bo ja też nie mogę sobie z tym poradzić tokłdnie te same objawy w PPC a w laptopie wszystko działa wiec nie jest to problem ustawień mojego routera