Czy miał juz ktos coś takiego w N560?? (dziwna sprawa)

• 10 Odpowiedzi
  • 1277 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline N560

• 15
« dnia: Wrzesień 15, 2006, 02:12:46 »
Witam wczoraj wieczorem naładowałem loxa do pełna i wszystko bylo wporzadku jak zawsze.Kolo godziny 14 nastepnego dnia wlaczyłem loxa tylko na chwilke i bateria takze byla naladowana w 100%ale juz o godzine 23 tego samego dnia pda poprostu martwy.Pomyslalem moze jakis zwis czy cos takiego wycagam baterie i karte odczekalem chwilke baterie wkladam ponownie i nadal to samo ani mru mru.Mysle sobie przeciez byl naladowany ale podlaczylem go do ladowarki i tu nagrie loox sie zalaczy i laduje system. Nie mam pojecia dlaczego loox sie rozladowal do zera jak wciagu dnia go uzywalem moze 10 minut i potem wylaczylem. Czy mial juz ktos cos takiego i jaka mogla byc tego przyczny czy ktos sie juz z czym takim spotkał?  :worried:  :worried:

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2006, 09:35:25 »
Czy miałeś wyłączony PDA czy tylko wygaszony (tzn. uśpiony) ???

Jeżeli miałeś tylko wygaszony to może się to zdarzyć jeśli był aktywny moduł GPS. Ja tak mam jeżeli uśpię tylko PDA i zapomnę np wyłączyć Automapy.

Majek

*

Offline N560

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2006, 10:16:54 »
majek01
Witam PDA byl uspiony ale w tym czasie jak go wlaczylem okolo 14 to nie korzystalem z automapy to znaczy nie zalaczalem GPS-u.

Akualnie PDA jest naladowany na 100% i jest uspiony  bede obserwowal co jakis czas włacze go i sprawdze stan bateri.

*

Offline nuszek

• *
  • 78
  • Sprzęt: F/S N560
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2006, 11:55:48 »
Normalka, jak jest tylko uspiony, to po dwóch dniach jest martwy.
ps. ale kupiłem zasilacz do samochodu i teraz jest ok.

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 15, 2006, 12:01:52 »
Cytat: "majek01"
Czy miałeś wyłączony PDA czy tylko wygaszony (tzn. uśpiony) ???

Jeżeli miałeś tylko wygaszony to może się to zdarzyć jeśli był aktywny moduł GPS. Ja tak mam jeżeli uśpię tylko PDA i zapomnę np wyłączyć Automapy.

Majek

Moduł GPS się wyłącza jak usypiasz looxa. Musial się jakoś włączyć (np. przyciśnięcie buttona).

*

Offline N560

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 15, 2006, 12:14:36 »
nuszek

PDA nie byl uspiony dwa dni tylko 9 godzin i rozladowal sie kompletnie poczytaj uwarznie co jest napisane a po drugie juz nie raz mialem w uspieniu dwa dni i jakos sie nie rozladowal wiec to nie jest normalka.

wpmike

jakby sie PDA wlaczył sam to i tak mam ustawione ze podczas bezczynnosci podswietlenie wylacza sie po 30 sec a w stan uspienia przechodzi po 2 minutach wiec nie mozliwe aby PDA byl caly czas wlaczony przez 9 godzin i sie rozladowal do zera.

Ja mam to samo i mnie szlag trafia!
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2006, 09:32:17 »
Często jak zostawiam Looxa N560 (WM 5) uśpionego na noc, to rano jest martwy. Albo przychodzę do pracy, włączam, działa; usypiam, czekam do wieczora, próbuję włączyć - mogiła. Zwykle chyba dzieje się to później niż dobę po naładowaniu, czyli drugiego dnia.
Powoli doprowadza mnie to do szału. Świetny palmtop ale takie numery robi, że w ogóle nie mogę na nim polegać. W aucie mam ładowarkę, ale to nie rozwiązanie. Chcę coś zanotować w sklepie, wyciągam i nigdy nie wiem czy się włączy. Zamówiłem właśnie kamerkę do PC-ta, włączę nagrywanie filmu i zostawię to cholerstwo na weekend - może się okaże że faktycznie np. alarm go budzi i nie może się potem cudak sam wyłączyć po paru minutach albo coś...
Czy jest jakiś program który włączyłby jakiś log albo alarm w momencie przekroczenia np. 20% naładowania?

Aha, iPAQ 1930 (WM 2003 SE) w ciągu dwóch lat zawiódł mnie w ten sposób tylko raz, ale to była dziwna sytuacja więc bym jej nie liczył. Normalnie ładowałem go raz na tydzień i używałem kwadrans dziennie, albo ładowałem raz na 3 dni i używałem po ok. 2h dziennie... no ew. używałem go pół dnia non-stop i trzeba go było ładować. I wszystko było jasne. A teraz? Grrrr.....

Aha, jak używam ładowarki USB albo innej, nie-dedykowanej (N560) , to czasem potrafi się zawiesić po paru godzinach ładowania. Więcej grzechów nie pamiętam (w tej chwili ;-) )

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 19, 2006, 10:30:43 »
Sprawdż jakie programy są uruchomione : Settings/System/Memory/Running programs.
Podejrzewam że ich tam trochę masz i to może być przyczyna.
Na 100% działa Ci cały czas AS* ( jest to bug WM5.0) Zastosuj rozwiązanie  tzw Fake server - czyli usuń z Shedula Server.  :))

*AS - ActiveSync
potrzebna zgoda

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 19, 2006, 11:22:48 »
tez obstawiam AS

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 19, 2006, 11:34:34 »
Dzieki, próbuję fake server, trzymam kciuki...

*

Offline N560

• 15
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 19, 2006, 12:01:14 »
Witam czy AS to ActiveSync ? Narazie jak mnie to zdazylo sie tylko raz ze wyladowal sie do zera i tle jak juz to mialem tylko odpalonego ActiveSynca napewno nic pozatym.