N560 i laptop z Wifi

• 2 Odpowiedzi
  • 937 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N560 i laptop z Wifi
« dnia: Styczeń 26, 2007, 01:36:59 »
Witam wszystkich

Na wstępie chciałbym powitać i pozdrowić szacownych Forumowiczów.

Jestem w miarę nowym posiadaczem N560 + 4GB jak również od wczoraj szczęśliwym posiadaczem laptopa typu dell D600. Z tego co zdążyłem się zorientować to laptop posiada kartę Wifi w związku z czym pomyślałem że warto byłoby z tego skorzystać. Do laptopa przypięta jest Neostrada na USB. Czy jest możliwość bez stosowania dodatkowych urządzeń (chyba routerów) uzyskać dostęp do internetu na palmie używając laptopa jako access pointa? Jestem raczej słabo zorientowany w temacie - palma używam tylko i wyłącznie do nawigacji. Proszę o jakąś pomoc w konfiguracji bo jest to ponad moje siły.
Co prawda używałem szukajki ale zmarnowałem tylko 3 godziny i nic sensownego nie znalazłem temacie. No chyba że za wczesnie się poddałem. W każdym razie za każde dobre słowo będę wdzięczny.

*

Offline Piots

• 28
  • Sprzęt: Loox N560 & HP iPAQ 214
N560 i laptop z Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2007, 10:36:47 »
Można, konfigurujesz połaczenie w palma z  laptopem (sieć) i masz dostęp do neta.
Ale wolałbym, żeby ktoś inny wytłumaczył łopatologicznie krok po kroku konfiguracje bo ja moge to zrobić (delikatnie mówiac) niezbyt profesjonalnie.
Musisz właczyć udostępnianie w laptopie i N560 wyszukać sieć.
Najważniejsze to dobrze skonfigurawać to na laptopie.
Ja łacze bezpośrednio do sieci to najlepsze rozwiązanie - nie trzeba włączać laptopa. A jak się już włączy to po co palm jak na laptopie pracuje się lepiej. ;)

Mam dwa laptopy (acer i FS) i nie ma problemu z połączeniem, ale miałem wcześniej toshibe i był problem (ciągłe zrywanie połaczenia - trudno mi powiedzieć z czego on wynikał - moze mój egzemplarz był jakis wadliwy)

*

Offline as127

• **
  • 207
Re: N560 i laptop z Wifi
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2007, 11:08:14 »
Cytat: "olo_gsm"
Witam wszystkich

Jestem w miarę nowym posiadaczem N560 + 4GB ...

Jakiej kart 4gb używasz, od jak dawna, są jakies problemy?
Miałem pqi 4gb ale sie rozwaliła, wymieniałem 2krotnie.