Jak w Temacie chciałem sie dowiedzieć czy ktoś z was używa w swoim Looxie takiej karty jak sie spisuje i czy bez problemu działa, ponieważ zastanawiam sie nad kupieniem jej:
http://www.allegro.pl/item241703770_4gb_sd_elite_pro_najtaniej_na_allegro_wyprzedaz.html
I czy karty o pojemności 4GB są normalnie czytane przez N560 czy muszę przez USB Host i czytnik kart pamięci ??
Nic o tej karcie nie wiem, niemniej moge autorytatywnie stwierdzic, ze karty 4GB N560 czyta. Sam uzywam 4GB Platinium
i nie ma problemow. Zasada jest tylko jedna - nie moze to byc karta SDHC.
I czy bardziej sie opłaca kupić 4GB czy np. 2 karty po 2 GB ponieważ różnicy w cenie praktycznie nie ma czy kupie 2 po 2GB czy jedna 4GB.
Ja kupilem 4GB, zeby nie zonglowac kartami i zbytnio nie nadwyrezac gniazda SD w pockecie.
Ale pojawilo sie pewne ale...
Otoz na karcie 2GB mozesz sobie zalozyc FAT16, natomiast na 4GB zostaje Ci FAT32 lub.. podzielenie karty na 2 partycje w FAT16 (niestety, ale partycji wiekszej
niz 2GB nie sformatujesz w FAT16, co zreszta mozna sobie latwo policzyc

).
Testowalem pare roznych kart i roznica w szybkosci kopiowania na i z karty jest bardzo duza na korzysc FAT16. W przypadku uruchamiania aplikacji
na pockecie roznice sa pomijalne, ale jak wrzucalem fimy i mp3, to juz wygladalo to zupelnie inaczej.