Dziwny komunikat w Loox n520

• 2 Odpowiedzi
  • 1065 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline barchom

• *
  • 77
  • Sprzęt: FS Loox c550
« dnia: Wrzesień 17, 2006, 20:28:25 »
Witam od pewnego czasu w moim palmtopie wyskakuje taki komunikat: "OVER CURRENT-PLUG OUT USB DEVICE". Palmtop działa, ale czasami wyskoczy kilka sztuk tych komunikatów i trzeba je wszystkie zamykac. Jak jade i mam włączonego TT5 i komunikat wyskoczy to TT sie minimalizuje (to strasznie dekoncentruje podczas jazdy). Wiecie może skąd to sie wzieło i jak można sie tego pozbyć?? Dziekuje

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2006, 09:59:15 »
Byl juz taki watek na forum. Proponuje skorzystac z wynalazku o nazwie "Szukaj". Natomiast moim skromnym zdaniem Twoja ladowarka samochodowa daje za duzy prad.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2006, 10:33:09 »
Witam,
Miałem identyczny problem,z innych wątków wyczytałem ,że jedyną możliwością jest serwis,który wymienił sprzęt na nowy.

Jednak zanim oddałem do serwisu , skontaktowałem się z serwisem FS i w odpowiedzi otrzymałem taką odpowiedź:
"jeśli jeszcze Pan nie próbował, prosze przywrócić sprzęt do ustawień fabrycznych i zaobserwować występowanie problemu (Jeśli już Pan to robił - prosze o informacje)

Poniżej przesyałm opis jak należy wykonać twardy reset, który przywraca do ustawień fabrycznych w Pocket Loox N/C series.

hard reset ( proszę zabezpieczyć ważne dane poprzez ich skopiowanie na komputer, hard reset przywraca do ustawień fabrycznych i kasuje dane ):
wcisnąć jednocześnie klawisz POWER i KALENDARZ , trzymać aż do końca procedury
wcisnąć rysikiem klawisz reset, trzymać 5 sekund
zwolnić przycisk reset
czekać na pojawienie się logo systemowego Fujitsu Siemens ( rysunek gór )
zwolnić przyciski POWER I KALENDARZ"

Przynajmniej u mnie podziałało i póki co nie mam problemu z tymi okienkami ,które doprowadzały mnie do szału

Pozdrawiam