N560 + folia + blokowanie

• 3 Odpowiedzi
  • 559 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 18, 2006, 11:42:09 »
Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z blokowaniem się pocket'a. nie wiem tylko czy jest to kwestia fizyczna czy folii. Stąd pytanie do innych użytkowników czy mieli takie problemy i co z folią.

Moja N'k wykazuje ostatnio zwisy. Często w czasie ładowania ale nie jest to reguła. Czasem w czasie normalnej pracy, w czasie nawigacji. Czyli ogólnie często. Zastanawiałem się czy może to być kwestja folii ale najpierw pytania:

Mam folie Brando - z tego co czytałem zbyt bliskie zamontowanie może powodować zwisy. Ale czy mogą one wystąpić w czasie nie kożystanie z ekranu - czyli ładowanie - oraz czy po odłączeniu od ładowarki powinna zgasnąć dioda ładowania. U mnie dioda wskazuje cały czas że się ładuje.

Czy ktoś zdjemował i na nowo zakładał spowrotem folię na pocketa ??

Jeżeli tak to proszę o pomoc jak ją należy zdjąć (mam Protect Plus'a) aby jej nie uszkodzić.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2006, 13:42:07 »
Dioda powinna zgasnac
ja sciagalem igłą wcisnalem ja w dolny prawy rog i podwazylem, ale uwazaj bo wlasnie ja tak sobie uszkodzilem folie bo podwazylem za gleboko igle i mi ja porysowala "od srodka" ale jak zrobisz to delikatnie to nie powinno byc problemu

Pozdrawiam

*

Offline marcinko

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2006, 13:58:23 »
może bezpieczniejsza będzie jakaś nie brudząca taśma przylepna

*

Offline mion

• **
  • 211
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2006, 14:01:18 »
scotch jest niezła, dobrze trzyma i nie zostawia śladów. przylep w rogu i delikatnie pociągnij, brando powinna zejść bez problemu