N560 fabryczne etui

• 8 Odpowiedzi
  • 1332 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N560 fabryczne etui
« dnia: Październik 07, 2008, 01:16:35 »
Cześć

Właśnie nie wiem w jaki sposób, ale udało mi się zgubić oryginalne etui od mojego looxa. Stąd moje pytanie:
Może, ktoś z was wie gdzie można kupić etui podobne do oryginalnego, albo może sam chce sprzedać?

Pozdrawiam
Maciek

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
Odp: N560 fabryczne etui
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2008, 13:05:16 »
A moze etui krusella? Jest naprawde dobre, mocne, ze skory. Oslania pda( ekran tez ) I nadaje mu "biznesowy wyglad". Aby kozystac z pda nie tzeba wyjmowac go z niego. Sa tez miejsca na 2 karty pamieci I jakies przegrodki ;)
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2008, 16:57:00 »
No właśnie mam poważne wątpliwości co do etui krussela. Po pierwsze chyba jest większe niż to fabryczne. Po drugie wolę korzystać z palma kiedy jest wyjęty z etui. Po trzecie z tego co się orientuję krussel nie chroni rogów palma (czyli przy mało ostrożnym użytkowaniu rogi będą w dużo gorszym stanie niż reszta palma).

Jeśli jednak macie inne doświadczenia to napiszcie może faktycznie krussel byłby lepszy.

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2008, 18:51:26 »
No właśnie mam poważne wątpliwości co do etui krussela. Po pierwsze chyba jest większe niż to fabryczne. Po drugie wolę korzystać z palma kiedy jest wyjęty z etui. Po trzecie z tego co się orientuję krussel nie chroni rogów palma (czyli przy mało ostrożnym użytkowaniu rogi będą w dużo gorszym stanie niż reszta palma).

Jeśli jednak macie inne doświadczenia to napiszcie może faktycznie krussel byłby lepszy.

Ja używam krusella jakieś 5 miesięcy już. Co do wielkości, to oczywiście jest ciut( ze 2-3 mm ) grubsze od oryginalnego, bo jest osłonka na ekran i miejsce na karty. Piszesz, że wolisz korzystać z pda gdy jest wyjęty z etui? A próbowałeś kiedyś w krusellu? Bo w oryginalnym się raczej nie da :P. Nie chroni rogów, to wycięcie dodaje tak jakby, hmm stylu ;), nie przeszkadza. Krusell ma dodatkowo też jeszcze klips dzięki któremu możesz nosić pda na pasku ;).

Jeśli masz jakieś pytania to putaj śmiało. Ps. Moge też zamieścić zdjęcia maszynki w etui oryginalnym i w krusellu to sobie porównasz ;)
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel

*

Offline Darks

• 22
  • Sprzęt: FS Loox n560 & GT-I8000
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2008, 08:48:11 »
Potwierdzam słowa poprzednika. Używam krusella od ponad roku i sprawdza się rewelacyjnie, jest bardzo dobrze wykonane i trwałe.
O rogi moim zdaniem nie masz się co martwić, u mnie nie ma na nich śladu.

Dodatkowy plus to to, że krusell ma cały system mocowań i można sobie dobrać nie tylko różne klipsy na pasek, ale też na rower itp.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2008, 15:11:55 »
Hmm. No cóż chyba mnie przekonaliście i spróbuję z krusellem. Z drugiej strony wielkiego wyboru nie mam bo nie zgłosił się nikt kto by się chciał pozbyć oryginalnego etui. Dzięki za pomoc.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2008, 21:37:45 »
Mój Krusell po około 3 miesiacach raptownie stracił mocowanie, które nawet nigdy nie było używane. Nosiłem go tylko w torbie lub kieszeni. Siedziałem jako pasażer w samochodzie i układałem pasjansika gdy poczułem że pod spodem cos się rusza. Okazało się ze pękł ten plastik wszyty w skórę. O d tamtej pory codziennie pojawiało się nowe pęknięcie i teraz mam już tylko zrujnowane resztki wszytej w skórę konstrukcji. Nie wiem co było przyczyna tej samoistnej destrukcji, a nie posiadam paragonu i nie mogę reklamować u sprzedawcy. Wiem jeszcze o innych urządzeniach u znajomych które gruchnęły o ziemie gdy bez przyczyny rozleciało się Krusell-owskie mocowanie do pasa, tak że fakt nie przypinania mojego do pasa miał swoje racjonalne uzasadnienie.

*

Offline krzywho

• 4
  • Sprzęt: FS LOOX N560 + 4GB Pretec, LG p500
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 06, 2008, 16:30:45 »
Witam
Jestem zainteresowany zamianą oryginalnego etui looxa na etui krusell. Etui mało używane. Fotki na maila. Zamienię nawet na używane tylko żeby mocowania były sprawne.
Pozdrawiam Krzysztof

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2008, 00:24:09 »
Ja również polecam Krusella. Mam to etui od początku posiadania n560 (czyli od momentu jak wszedł na rynek - ile to już lat ?). Nic się nie zepsuło, nie zużyło. Jest jak nowe - i etui i PDA (fakt - nie używam tego zapięcia do paska do spodni itp.)

Wyjmowanie PDA z etui w celu używania jest konieczne w oryginalnym ale nie jest zbyt zdrowe/bezpieczne - w razie wypadnięcia PDA z ręki, zalicza bezpośrednio glebę. Etui Krusell'a pozwala na pełne wykorzystanie PDA bez wyjmowana go z etui i pomimo paru upadków mojemu n560 nic się nie stało. Co więcej mam wrażenie, że n560 może w niekontrolowany sposób wypaść/wysunąć się z oryginalnego etui. W etui Krussela jest to praktycznie niemożliwe nawet gdy etui jest otwarte i używamy PDA.