N560-Brak możliwości HR

• 17 Odpowiedzi
  • 1251 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Murko

• 30
  • Sprzęt: FS N560+SDHC 8GB
N560-Brak możliwości HR
« dnia: Październik 01, 2007, 19:30:53 »
Próbuję na wszystkie sposoby, po zmianie softu na WM6 a następnie aktualizacji , wgrałem Tomtoma a następnie Automapę. Tylko że mapy zostawiłem na karcie z poprzedniej instalki. Po uruchomieniu zaczęło mi coś skakać, więc zrobiłem HR, nie wyjmowałem karty SD więc zaczęło coś znowu pstrykać, zrobiłem ponowy HR bez karty i potem kalpa. Cały czas mam tylko obrazek z grórami zimą lub jak troszeczkę powachluję klawiszami pojawi się inny obrazek z delfinami. Teraz nie można zrobić -NIC_ tylko oglądać widoczki. Po wciśnięciu na dole w szczelinie przycisku, obraz na chwilę zgaśnie i pojawia sie ponownie...
Czy może miał ktoś taki przypadek, czy ratuje mnie tylk serwis w Warszawie?

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: N560-Brak możliwości HR
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2007, 19:44:45 »
Gratulacje! Odpaliłeś BL mode B) Kolejny HR powinien pomóc.

*

Offline Murko

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2007, 21:32:41 »
jak już pisałem, nie da się zrobić następnego HR ponieważ przy próbie robienia(wg. instrukcji oraz konsultanta serwisu FS) gaśnie obraz i ponownie się pojawia ten sam. Wyciągałem baterię, robiłem różne cudeńka i kicha. Palmtop nie ładuje bateri ponieważ nie pozwala mu na to program(brak). Świeci na kabelku.

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2007, 21:45:29 »
No to nie rób HR według porad ludków z infolinii, tylko według porad PDAclubowiczów. Infolajn FSC nie nadaje się do niczego. Podobnie zresztą, jak i serwis CSS... :S

*

Offline Murko

• 30
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2007, 21:56:20 »
nie trafiłem na linka z podobną sytuacją a jest tej lektury troszeczkę za dużo, czy masz może namiary na takiego linka lub możesz napisać mi w skrócie co z tym zrobić?

*

Offline wpmike

• 1169

*

Offline Murko

• 30
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2007, 12:17:06 »
już mi paluchy podrętwiały od tego wciskania, jak już pisałem robię wszystko wg.instrukcji(nawet zmnieniałem pomysły)  po puszczeniu resetu pojawia mi sie obrazek gór z logo i tak zostaje. Robię to już z wyciągniętą baterią tylko na zasilaczu, bo czytałem że może być też uszkodzona bateria ale nadal kicha, co za muł mi się trafił. Robiłem HR na tym urządzeniu już kilkanaście razy i zawsze wstawał bez problemów.............

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 02, 2007, 14:50:39 »
I się dziwisz??? Przeflaszowałeś urządzenie oprogramowaniem nieoryginalnym, prawdopodobnie o podejrzanej legalności i jak dla mnie niejasnym pochodzeniu.

Skoro nie działa HR, wyjmowanie baterii, ponowne wgranie wm5, to pozostaje Ci jedynie wizyta w serwisie, wywalenie urządzenia do śmietnika bądź sprzedanie na części.

Obawiam się że jedynie serwis pomoże.

ps. Dyskutowano na tym forum nad mozliwymi problemami z gwarancją N560 po wgraniu wm6, więc jak będziesz coś więcej wiedział to proszę napisz.
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2007, 14:53:22 wysłana przez DAAMOOK »

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2007, 15:54:32 »
Gwarancja dawana jest na sprzęt - nie na oprogramowanie. Ale jeśli coś nie działa, to pewnie skasują. Poza tym dlaczego uważasz, że WM6 jest "oprogramowaniem nieoryginalnym, prawdopodobnie o podejrzanej legalności i jak dla mnie niejasnym pochodzeniu"?

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 02, 2007, 16:17:23 »
Poza tym dlaczego uważasz, że WM6 jest "oprogramowaniem nieoryginalnym, prawdopodobnie o podejrzanej legalności i jak dla mnie niejasnym pochodzeniu"?

Podpowiem -> http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=76037.0
Trzecia linijka postu.

Jeżeli jest oryginalny WM6 dla N560 to pokaż mi linka do niego.

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 02, 2007, 16:20:45 »
NieOFICJALNY nie znaczy NIEORYGINALNY.

*

Offline sebikolo

• **
  • 123
  • Sprzęt: FS N560
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 03, 2007, 21:27:53 »
Murko   udało Ci się postawić na nogi loox'a?

*

Offline Murko

• 30
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 03, 2007, 22:36:44 »
niestety nie, dzisiaj wysłałem go do  brata do Warszawy i ma go zanieść do serwisu...............
Cóż widocznie muszę dołożyć grosza ............

*

Offline sebikolo

• **
  • 123
  • Sprzęt: FS N560
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 03, 2007, 23:01:12 »
Wartoby dowiedzieć się co sie stało. Czy to przypadkowa awaria, czy następstwo wgrania WM6. Jesteś chyba druga osoba na forum, której loox odmówił posłuszeństwa po upgrade do WM6.

*

Offline Murko

• 30
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 15, 2007, 10:44:00 »
właśnie odebrałem z poczty przesyłkę, ale po kolei. We wtorek tj. tydzień temu brat zaniósł palmtopa do serwisu fabrycznego w Warszawie na ul Jagielońskiej, po czym  sprawdzono nr. fabyrczne itd. , powiedziano mu że jest on na gwarancji(chociaż żadnej karty nie dostrczył, po prostu kupiłem go bez papierów lecz widzialem że jest legalnie kupiony tylko wcześniej zaginęły dokumenty kupna). W piątek rano dostał telefon że sprzęt jest naprawiony, przy odbiorze też nie było żadnych problemów, nikt nie pytał co było wgrywane tylko podpisał odbiór  i odebrał. Oczywiście zaraz mi go wysłał. Po włączeniu mam od nowa WM5, tzn że zmieniono bezpłatnie oprogramowanie. Naprawdę jestem mile zaskoczony tym serwisem, nie wiem czy jakiś inny serwis bez papierów by się w tym grzebał. Co prawda słuchy mnie doszły że każdy sprzęt jest rejestowany i w przypadku kradzieży i zepsucia się urzadzenia sprzęt wróci do właściciela...........   Oby tak było.
Zabieram się do powtórenego wgrywania WM6 może teraz lepiej mi pójdzie a jak nie to wiem co dalej mam robić.....
Lecz nie moge ściągnąć programu Security_Configuration_Manage coś mi rapid się zacina czy ktoś może mi go podesłać?
murko@op.pl

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 15, 2007, 11:17:41 »
Pewnie nawet nie wgrywali WM5.0 tylko po prostu masz nową płytę główną ;)

*

Offline Murko

• 30
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 15, 2007, 19:17:40 »
co prawda zbytnio nie interesuje mnie co było robione, najważniejsze że nie dołożyłem do tego interesu. Co do Managera udało mi się go ściągnąć tylko nie mogę go odpalić i  nie wiem dlaczego.....

*

Offline hjs

• 20
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 16, 2007, 08:52:25 »
Z tego co mi mówiono w Serwisie na Jagiellońskiej to M5 jest na stałe i tylko go Ci przywrócili. Legalność sprawdzają - jak kradziony nie oddadzą.