N560 - bateria znikająca w oczach

• 69 Odpowiedzi
  • 6292 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline geez

• 37
  • Sprzęt: Loox n560 + touch hd + e71
Odp: N560 - bateria znikająca w oczach
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 12, 2007, 21:40:24 »
mój przykładowy log z acb powermetera, może komuś się do czegoś przyda lub zachęci do publikowania swoich
V_1.53-PL PLK
R:1.13.25.24
P:52.62.25.34U

*

Offline Lingis

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 12, 2007, 23:29:38 »
Postaram sie zmierzyc UpTimem w wolnej chwili. Trzyma niewiele ponad 3h (w sumie niezaleznie od ustawienia procka i sieci WiFi - roznice kilku minut). Pozatym o polnocy wlacza sie czasami (ale to chyba juz wm5) na kilka sekund.
gregorb: FSC KeyLock, zablokuj klawisze, u mnie tez sie wlaczalo w kieszeni.
[Wczesniej HTC Uniersal,  T|E,  n560, h5450, h1940, P910i. IIIxe]

*

Offline nuszek

• *
  • 78
  • Sprzęt: F/S N560
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 13, 2007, 08:20:05 »
Fakt, gdy Loox jest uśpiony, to bateria bardzo mało sie rozładowuje, praktycznie jak sprawdziłem 1% na 12 godzin. Ale niestety gdy jest włączony to znika w oczach.
Pełne podświetlenie /- jedna kreska/ pobór 177 mA, minimalne podświetlenie /tak, że cos widać/ pobór 72 mA /bez uruchomionych programów /tylko działa iLauncher/.

A czy jest program, który wyłącza looxa programowo, po naciśnięciu ikonki tak by nie trzeba było używać przycisku wyłącz.
Pozdrawiam.

*

Offline Lingis

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 13, 2007, 08:50:16 »

Pełne podświetlenie /- jedna kreska/ pobór 177 mA, [...]

A czy jest program, który wyłącza looxa programowo, po naciśnięciu ikonki tak by nie trzeba było używać przycisku wyłącz.
Pozdrawiam.

Cos malo Ci zjada... ?!?

Czy chodziło Ci o:
iLauncher -> Add Shortcut -> Special -> Power Off
[Wczesniej HTC Uniersal,  T|E,  n560, h5450, h1940, P910i. IIIxe]

*

Offline geez

• 37
  • Sprzęt: Loox n560 + touch hd + e71
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:13:38 »
u mnie teraz z minimalnym podświetleniem ustabilizowało się za 120, użyłem wczesniej looxlighta który mniej więcej zaoszczędził mi 10mA
V_1.53-PL PLK
R:1.13.25.24
P:52.62.25.34U

« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 25, 2007, 13:32:51 »
Postanowiłem odświeżyć ten wątek, bo sprawa zapewne jest nadal aktualna, a rozwiązania żadnego nie udało się znaleźć.

Od pewnego czasu dość poważnie niepokoiło mnie bardzo szybkie zużycie baterii w moim N560. Początkowo myślałem, że przyczyną pomimo tego, że zarówno AC jest ustawiony na ręczne synchronizowanie oraz zablokowane włączanie aplikacji klawiszami, jest noszenienie PDA za sobą w torbie. Jednak przy pozostawianiu PDA na biurku efekty były takie same.
Ponieważ nadarzyła się okazja postanowiłem przeprowadzić test porównawczy zużycia baterii w N560 i N520.
Wynik był przerażający. Podczas gdy w N560 bateria przy wyłączonym urządzeniu wyczerpała się do zera w ciągu kilku dni, to w takim stanie w N520 po ponad dwóch tygodniach poziom naładowania spadł do około 50%.
Moje podejrzenia padły na stan samej baterii, więc je zmieniłem (są takie same), jednak efekt był dokładnie taki jak poprzednio, co niestety wskazuje na duże zapotrzebowania energii w N560, co wydaje się mało prawdopodobne w stanie wyłączenia (uśpienia) lub na problem z urządzeniem, co biorąc pod uwagę wielu użytkowników zgłaszających ten problem wydaje się dość prawdopodobne.

Aby osiągnąć dokładniejsze dane przeprowadzę w najbliższych dniach jeszcze kilka testów porównawczych.

*

Offline debart

• **
  • 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 27, 2007, 11:16:18 »
U mnie tez coś nie tak.
Często jeżdżę z n560 +AM4.
Wyłączam go wieczorem (jak jest naładowany na maksa ) do stanu uśpienia i czasami na drugi dzień rano mam  50-60% baterii a czasami 1%. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Wymieniłem baterię - przez klika dni było OK a póżniej znowu to samo.
Co ciekawe, zauważyłem ża czasami gdy padnie do 0 to wystarczy wyciągnąć i włożyć baterię i .... czasami nadal pokazuje 0 a czasami startuje normalnie i pokazuje, 40, czy nawet 90%.
Na razie tak sobie z tym żyję...

*

Offline Aree

• *
  • 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 27, 2007, 13:15:25 »
Z AM i baterią miałem od początku jazdy. Głownie dlatego że AM (najczesciej spotkałem sie z tym wersji 3.9) usuwa w ustawieniach usypianie PPC po czasie bezczynności. Nie raz wylaczylem AM i PPC, zostawilem sprzet w samochodzie. Wracam po godzienie, dwóch a tam bateria 0%. Po włączeniu na ładowarke okazywało się że właśnie ustawienia o wygaszaniu PPC były poodhaczane. Po za regularnych sprawdzaniem czy czasem AM tego nie wylaczyła nie znalazłem rozwiazania probblemu. :| AM 4 mam krotko ale niezauwazylem zeby mi taki numer wywineła.

*

Offline Darks

• 22
  • Sprzęt: FS Loox n560 & GT-I8000
« Odpowiedź #68 dnia: Grudzień 04, 2007, 08:28:49 »
Debart, też miałem taki problem z baterią ale tylko w sytuacji jak w tle działał mi jakiś proces, albo zamiast całkowicie wyłączyć looxa, tylko go usypiałem.
Wyrobiłem w sobie teraz zwyczaj, że przed całkowitym wyłączeniem looxa, ręcznie wyłączam wszystkie działające procesy i wszystko jest OK.

« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 28, 2008, 12:10:56 »
Z AM i baterią miałem od początku jazdy. Głownie dlatego że AM (najczesciej spotkałem sie z tym wersji 3.9) usuwa w ustawieniach usypianie PPC po czasie bezczynności.

U mnie AM (mam v. 3.9 cośtam) robi dokładnie to samo, ale wtedy, gdy przez zapomnienie zamknę AM krzyżykiem, a nie ikonką "koniec" z AM. Za KAŻDYM takim przypadkiem wszystkie ustawienia wyłączenia podświetlenia i automatycznego wyłączenia się odhaczaczają i trzeba ustawienia od nowa wprowadzać...