Postanowiłem odświeżyć ten wątek, bo sprawa zapewne jest nadal aktualna, a rozwiązania żadnego nie udało się znaleźć.
Od pewnego czasu dość poważnie niepokoiło mnie bardzo szybkie zużycie baterii w moim N560. Początkowo myślałem, że przyczyną pomimo tego, że zarówno AC jest ustawiony na ręczne synchronizowanie oraz zablokowane włączanie aplikacji klawiszami, jest noszenienie PDA za sobą w torbie. Jednak przy pozostawianiu PDA na biurku efekty były takie same.
Ponieważ nadarzyła się okazja postanowiłem przeprowadzić test porównawczy zużycia baterii w N560 i N520.
Wynik był przerażający. Podczas gdy w N560 bateria przy wyłączonym urządzeniu wyczerpała się do zera w ciągu kilku dni, to w takim stanie w N520 po ponad dwóch tygodniach poziom naładowania spadł do około 50%.
Moje podejrzenia padły na stan samej baterii, więc je zmieniłem (są takie same), jednak efekt był dokładnie taki jak poprzednio, co niestety wskazuje na duże zapotrzebowania energii w N560, co wydaje się mało prawdopodobne w stanie wyłączenia (uśpienia) lub na problem z urządzeniem, co biorąc pod uwagę wielu użytkowników zgłaszających ten problem wydaje się dość prawdopodobne.
Aby osiągnąć dokładniejsze dane przeprowadzę w najbliższych dniach jeszcze kilka testów porównawczych.