N560 a Sunnysoft

• 9 Odpowiedzi
  • 823 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline paj

• 33
N560 a Sunnysoft
« dnia: Sierpień 24, 2006, 14:39:34 »
Czy firma Sunnysoft robi lokalizację dla N560, bo wszędzie tylko słychać o Marchewce, a jeżeli tak to która z tych nakładek na "Windę" jest lepsza? Wiem, że to jak wybór między dżumą a cholerą ;) ale ciekaw jestem co z Sunnysoft.

Re: N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2006, 15:46:13 »
Cytat: "paj"
Czy firma Sunnysoft robi lokalizację dla N560(...)?

Sunnysoft Interwrite to w Polsce własnie Marchewka.
pzdr

*

Offline paj

• 33
N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2006, 18:09:23 »
A to ciekawostka dżuma okazała się cholerą. Ale tak bez żartów, nie wiedziałem o tym. Dzięki za uświadomienie.
Pozdrawiam.

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2006, 18:42:19 »
A czy jesteście tego pewni ?

Bo ja z IPAQ 1940 miałem w zestawie Interwrite PRO 8.0 PL i generalnie polecałbym to oprogramowanie - nie miałem żadnych problemów, nic nie spowalniało, klawiatura bardzo wygodna itp. itd. I było to sprzedawane przez Media Office jako SunnySoft InterWrite PRO a nie jako Marchevka (a Marchevka też wtedy była sprzedawana przez Media Office).

Natomiast teraz z n560 mam Marchevkę 2.5 i wywaliłem ją po godzinie prób - to szmelc. Nijak jest nie podobna do Interwrite - zupełnie inna klawiatura (dużo gorsza), strasznie spowolniła system, zjadła dużo pamięci, dublują się ikony w menu start itp. Chyba, że ta Marchevka to InterWrite PRO 9.x z którym nie miałem do czynienia ale coś mi się nie chce wierzyć, żeby ten soft tak nagle zszedł na psy. Zresztą jak mówię Marchevka 2.5 jest nijak nie podobna do IWP 8.0.

Pozdr,
Zbyszek

N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2006, 10:27:39 »
Cytat: "klosz007"
A czy jesteście tego pewni ?
Bo ja z IPAQ 1940 miałem w zestawie Interwrite PRO 8.0 PL i generalnie polecałbym to oprogramowanie - nie miałem żadnych problemów, nic nie spowalniało, klawiatura bardzo wygodna itp. itd. I było to sprzedawane przez Media Office jako SunnySoft InterWrite PRO a nie jako Marchevka (a Marchevka też wtedy była sprzedawana przez Media Office).
(...)

Ja kiedyś używałem IW z h1915. I również nie miałem z nim ŻADNYCH problemów.
Kiedyś wysłałem jakieś pytanie o IW (o ile dobrze pamiętam chodziło chyba o kupno IW do innego PDA) do SunnySoft, a oni odpowiedzieli mi, abym kontatktował się bezpośrednio z MediaOffice. A wtedy w ofercie MO dostępna już była jedynie Marchewka. Stąd mój wniosek o identyczności IW i Marchewki.
Jeżeli są to jednak różne produkty to przepraszam za wprowadzenie w błąd :(.
Ze strony www.sunnysoft.com można pobrać wiele różnych wersji demo IW (między innymi wersję 9.0 standard PL), natomiast brak jest polskiej wersji Pro dla n560 (ale jest na przykład wersja węgierska).
Może można ich poprosić o przysłanie demo wersji pl pro i samemu sprawdzić 'kłopotliwość' tego softu? Z mojego doświadczenia wiem, SunnySoft szybko odpowiada na maile.
Tak jak pisałem - moje doświadzczenia z InterWrite były bardzo pozytywne. Teraz jednak do 'polonizacyjnego' szczęścia z n560 wystarcza mi PocketOgonek :).
pozdrawiam

N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2006, 21:47:43 »
SunnySoft InterWrite i Marchevka mWriter to dwa zupełnie różne produkty. Proszę nie mylić pierwszego, zbudowanego w oparciu o wieloletnie doświadczenia produktu firmy SunnySoft z stworzonym na wzór InterWrita produktu o nazwie Marchevka mWriter.

Pozdrawiam

Karol Jurczyk

*

Offline paj

• 33
N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2006, 23:09:14 »
To w takim razie może ktoś wie dlaczego SunnySoft InterWrite zniknął ze sklepów dając pola Marchewce? Czy Czesi wycofali się z polskiego rynku?
Pozdrawiam.

*

Offline yayco

• 870
N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2006, 23:13:27 »
To w takim razie może ktoś wie dlaczego SunnySoft InterWrite zniknął ze sklepów dając pola Marchewce? Czy Czesi wycofali się z polskiego rynku?
Pozdrawiam.

Zawsze można kupić bezpośrednio u producenta  :bored:

N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 25, 2006, 23:28:11 »
Pozdrawiam.

Wbrew pozorom wyjaśnienie sprawy jest dość proste, ale niestety nie do opublikowania na publicznym forum...

Pozdrawiam

Karol Jurczyk

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
N560 a Sunnysoft
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 27, 2006, 12:00:04 »
Pozdrawiam.

Raczej jakieś tarcia na linii SunnySoft - Media Office. Teraz tego nie widzę ale na stronie SunnySoft jakiś czas temu była informacja o tym, że poszukują nowego dystrybutora swoich produktów w Polsce...

Pozdrawiam,
Zbyszek Kłos