Witajcie,
Z uwagi na to, że mimo prób szukania na forum odpowiedzi na moje problemy takowych nie znalazłem, chciałem zadać wam pytanie czy i w jaki sposób sobie radzicie z wolno działającą Automapą na waszych looxach.
Dla przykładu samo zamykanie Automapy trwa u mnie minimum 30 sekund. Generalnie nawigowanie nie sprawia problemów. Spowolniona jest także reakcja na przyciski.
Wiem, że lekarstwem jest skopiowanie zawartości karty na komputer, sformatowanie karty i ponowne skopiowanie wszystkeigo na nią ale ten zabieg u mnie nie pomaga w zadowalającym stopniu. Czy to może tez być wina tego że po każdym ściągnięciu POI z miplo ponowne muszę przeprowadzić operację kopiuj, format, kopiuj ? Czy może warto po prostu wszystko skaskować i od nowa zainstalować automapę na czysto ? Generalnie zawsze robiłem upgrade.
Dla porównania powiem jeszcze że żonie kupiłem swego czasu mio A701 i na nim Automapa działa zadziwiająco rewelacyjnie w porównaniu do mojego looxa n560. Czy to normalne ? Jak to wygląda u was ?
Pozdrawiam serdecznie i liczę na wasze sugestie.
Yankee
dla informacji ustawienie procesora mam na oszczędzanie energii - inaczej loox przegrzewa się w samochodzie