N520 z donglem BT na usb host... nic prostszego...

• 5 Odpowiedzi
  • 1055 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 31, 2007, 20:04:19 »
Witam,

Ostatnio szukałem informacji, w jaki sposób uzyskać pełnosprawny BLUETOOTH w jakże udanym FS n520. Po przeczytaniu miliona postów na międzynarodowych forach postanowiłem się podzielić wiedzą, która kosztowała mnie kolejne -1,5 dipoptrii...

Otóż z pomocą przyszło jedno z lepszych forów na temat FS:
http://www.firstloox.org/forums/showthread.php?t=6005

Główny problem z kluczem BT na usb hoście w FS polegał na tym, że WM05 nie pokazywał żadnej oznaki wpięcia tegoż urządzenia do sprzętu. :( Trudne było jakiekolwiek sparowanie urządzeń, nie mówiąc o jakimkolwiek przesyłaniu plików... Problem zniknął, wystarczy tylko za pomocą RESCO REGISTRY EDITOR'a skasować jeden wpis:

HKEY_LOCAL_MACHINE/ControlPanel/Bluetooth/Redirect

Potem reset i Hurra! :D w menu conections pojawia sie ikonka BLUETOOTH, koniec! I od teraz mamy pełnowartościowy BT W N520.

Istnieją jeszcze inne sposoby na uzyskanie podobnego efektu, np podmianka sterowników z BT na SD ale to już inna historia, po co poprawiać coś co wymyślił Bill ze swoją ekipą... Jednakże jeśli będzie taka potrzeba to służę radą...

Pozdrawiam,
Michau80

*

Offline wess

• 25
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2007, 09:43:49 »
rozumiem że najpierw trzeba zakupić BT i go wpiąć, a jezeli tak to gdzie kupić i ile kosztuje

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2007, 16:35:48 »
Tak, należy kupić BT dongle, koszt od 25 zł do 150 w zależności od marki, kupisz go w każdym sklepie komputerowym (ja osobiście używam USB BT VOBIS za 69 zika), dodatkowo nalezy się zaopatrzyć w kabel USB HOST do FS około 49zł, poszukaj np na allegro, lub w sklepach z PDA.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 01, 2007, 22:39:50 »
hej super że podzieliłeś się swoją tajemna wiedzą. A ten sofcik do edycji rejestru to jest gdzies w windzie czy trzeba sobie go sciagnac

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 02, 2007, 18:48:04 »
Najszybciej zrobisz to programem RESCO REGISTRY, trzeba go ściągnąć z netu... :)

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
Odp: N520 z donglem BT na usb host... nic prostszego...
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 30, 2007, 18:21:44 »
Witam,
Mam problem z zainstalowaniem mojego BT PENTAGRAM Fang Slim PRO do FS N520, N520 nie "widzi" podłączonego BT do FS N520. W N520 mam wyedytowany rejestr, w połączeniach jest widoczna ikonka BT, PENTAGRAM Fang Slim PRO jest podłączony do N520 kabelkiem host usb, ale przy próbie uruchomienia ikonki BT otrzymuję komunikat że, nie mam podłączonego BT do Looxa, jesli ktoś ma możliwość sprawdzenia czy Bluetooth PENTAGRAM Fang Slim PRO działa u niego na FS 520 to proszę o odpowiedź.