N520 vs. N560

• 7 Odpowiedzi
  • 1273 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N520 vs. N560
« dnia: Maj 10, 2006, 19:50:41 »
Co wybrać?? Czy wykonanie obu modeli jest podobne? W przypadku N560 przeważają parametry, jednak slyszalem, ze strach go wziac do reki. Ktory brac?? ;)

N520 vs. N560
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2006, 20:57:30 »
Też się dużo naczytałem na temat tego 560 :) ale chyba zawsze tak jest że częściej sie nażeka niż chwali :) bo zawsze coś niepasuje, na temat 520 też można było słyszeć swoje za i przeciw :) ale ja chyba wybrał bym 560 bo przecież poprawiaja oprogramowanie do niego i w kńcu bedzie chyba soko (a może nie będzie z nim aż tak źle) - ja wybrałbym chyba 560 :)

Życze udanego zakupu :)

N520 vs. N560
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2006, 22:14:33 »
Powiem tak, mialem kupic Acera .. zobaczylem Axima... zdecydowalem sie prawie na Axima... kupilem Looxa 560. Z niepokojem oczekiwalem paczki, jednak juz 5 min od wlaczenia PDA wiedzialem ze dokonalem wlasciwego wyboru. Nie rozumiem wogole narzekan na niedokladne wykonanie przyciskow czy jakiekolwiek wady. U mnie wszystko dziala i zachowuje sie idealnie. Malo korzystam z przyciskow w sumie, zawsze operuje rysikiem ale po kilku minutach zabawy moge stwierdzic ze przyciski sa wykonane solidnie. Wyswietlacz... nie ma sobie rownych. Oprogramowanie bylo wadliwe w pierwszych partiach tego modelu, juz dawno rozeszla sie i wrocila do servisu. Teraz otryzmujemy w pelni dopracowany produkt. Co prawda mam go zaledwie kilka dni, jednak slecze nad nim po kilka godzin dziennie wpisujac i edytujac wszystko co mi wpadnie w rece :) Jestem ogromnie zadowolony. Proponuje jesli macie taka mozliwosc pojsc gdzies do duzego marketu z wyborem PDA i samemu przekonac sie przed zakupem co Wam lepiej w reku lezy.

Pozdrawiam i zycze powodzenia z wyborem.

N520 vs. N560
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 11, 2006, 12:14:44 »
Hej,

Potwierdzam opinię Artsalah'a. Sprzet wygląda i pracuje Super. Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.

N520 vs. N560
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 11, 2006, 12:34:25 »
Chyba nikomu, kto choc troszke siedzi w sprzecie komputerowym nie musze mowic, ze wszelkie nowinki sa dosc ryzykownym zakupem. Nie dosc, ze maja wrecz kosmiczne ceny, to zazwyczaj maja niedopracowane sterowniki/oprogramowanie lub wrecz wady fabryczne. To normalne, poczynajac od kart graficznych (pamietam ile klalem nad moim Ati X800, pomogla dopiero zamiana na inny model) poprzez oprogramowanie (nadal jestem zdania ze Windows XP byl zdatny do pracy dopiero po SP1 czy SP2) do wlasnie PDA. Jednak Fujitsu-Siemens to solidna firma, szybko naprawila zdecydowana wiekszosc usterek. Tak mi sie przynajmniej wydaje :)

*

Offline b98

• 541
N520 vs. N560
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 11, 2006, 12:49:37 »
heheh XP był stabilniejszy bez SP1
to powszechna opinia

po SP2 jest jakby lepiej niż po SP1 ale sporo wolniej niż w ogóle bez Service Packów

a wracając do pocektów to ja nie miałem Looxa 7xx także nie mogę porównywać ALE N560 wykonany jest przyzwoicie. Owszem klawisze mogłyby by mieć ciutkę lepszy klik bo nie jest on taki znów super pewny (przynajmniej u mnie kursor do góry).
Obudowa nie czuje się taki super monolit (jak może był 7xx) ale jest przyzwoita - nie ma co narzekać - pytanie jak to będzie po rocznej/dwuletniej eksploatacji - ewentulanych nawet drobniutkich upadkach etc.

ALE generalnie rzecz biorąc jest OK a LCD jest superowy to fakt.
UWAGA - nie polecam Brando Protector Plus - owszem folijka pierwsza klasa ale mocno ciemna !!! - już dużo lepiej walnąć UltraCleara i się czasem męczyć z refleksami !

Gdyby to miało LCD 3,7" albo 4" (a najlepiej 5,7"), baterię 1600, magnezową obudowę i ciut lepszy GPS (przynajmniej w sensie szybkości łapania fixa) to byłoby niezłe Porsche.
Brak CF jak dla mnie zaleta - CF jest już wychodzący nawet w DSLR-ach.
(jedyna zaleta - można stosować Microdrivy a w formacie SD chyba jeszcze długo nie będzie takowych)

*

Offline gajo333

• *
  • 91
  • Witam przybyszów drogi mlecznej...
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Loox N560, HTC HD
N520 vs. N560
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 14, 2006, 00:19:24 »
witam. nabyłem Loox n560. Co do przycisków to wszystko oki, nic nie trzeszczy, dobrze chodzą, obudowa w jak najlepszym porzadku, ekranik super świeci. Zobaczymy jak bedzie sie sprawować. Narazie mam 2 dzień. Pozdrawiam

N520 vs. N560
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 14, 2006, 16:15:25 »
Cytat: "b98"
...
UWAGA - nie polecam Brando Protector Plus - owszem folijka pierwsza klasa ale mocno ciemna !!! -

No coz akurat mam inne zdanie i folia ta wcale nie sciemnia.
Widoczny jest tylko efekt lekkiej dytfrakcji pikseli na "perforacji" antyodblaskowej folii.
Przyznam sie ze widzialem tez inne negatywne oceny tej folii ale jest znacznie lepsza niz sobie zaczalem wyobrazac..
Zainteresowanym moge przeslac fotki - poza weekendem.