FS LOOX N520. problem z wifi

• 5 Odpowiedzi
  • 2539 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FS LOOX N520. problem z wifi
« dnia: Styczeń 22, 2011, 09:28:47 »
Witam posiadam FS LOOX N520. W szkole mam parę nadajników wifi a moj loox łączy się tylko z jednym,wiecie może co jest nie tak?.  Dodam że wykrywa on wszystkie nadajniki.

Proszę o pomoc

*

Offline rrudas

• **
  • 210
  • Sprzęt: Xiaomi Mi6, Modecom SX 7.1
Odp: FS LOOX N520. problem z wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2011, 12:34:13 »
A może pozostałe sieci są zabezpieczone?
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)

Uczcie się języków - curva dei pedali

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2011, 15:49:37 »
ta też jest zabezpieczona mam hasło i wpisuje hasło i normalnie się łączę a hasło do wszystkich jest takie same 

*

Offline rrudas

• **
  • 210
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2011, 23:20:17 »
Po raz pierwszy się spotykam z sytuacją kiedy kilka różnych sieci (różne SSID) ma to same hasło.

W takim przypadku jeszcze ważny jest typ zabezpieczenia WEP, WPA, WPA-2, i sposób szyfrowania dla WPA: TKIP lub  AES.

Np. loox N560 nie radzi sobie z szyfrowaniem TKIP.

Jeżeli jest to jedna sieć, to ten kto to projektował i ustawiał jest kompletnym ignorantem i można się spodziewać wszystkiego, oprócz poprawnej pracy sieci.
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2011, 09:26:18 »
ja w tych sprawach ciemny jestem:D ale jest to internet w szkole i dlatego hasło wszędzie jest identyczne a mój pocket wykrywa je wszystkie pod taką samą nazwą  ZSLT ZSLT_1 itp i mogę się połączyć tylko z jednym sprawdzałem konfigurację jaką łączy się z tym jednym to jest ona taka sam jak do innych i nie wiem czemu tamte nie hulają

*

Offline rrudas

• **
  • 210
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2011, 13:36:01 »
Nie wiem jak teraz uczą, ale dawniej ZSLT i ZSLT_1 to były różne nazwy a nie takie same.

mogę się połączyć tylko z jednym sprawdzałem konfigurację jaką łączy się z tym jednym to jest ona taka sam jak do innych i nie wiem czemu tamte nie hulają ?

Zadaj to pytanie administratorowi sieci, bo ja nie mogę sprawdzić czym się rożni konfiguracja poszczególnych AP