N520 i problem z WLAN

• 3 Odpowiedzi
  • 1216 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JKTpl

• 12
  • Sprzęt: Aristo Voyager X500, AM PL 5.3.0↵Fujitsu Siemens LOOX N520, AM PL 5.5.2
N520 i problem z WLAN
« dnia: Czerwiec 28, 2009, 17:15:50 »
Witam

Jestem posiadaczem FS LOOX N520. Do dzisiejszego popołudnia z łatwością korzystałem z GPS, WiFi. Jednak przy obliczaniu trasy w AutoMapie pojawił się komunikat informujący o krytycznej ilości pamięci i prośba o wybór programu do zamknięcia, lecz urządzenie wtedy zawisło. Po wykonaniu soft resetu nie mogę uruchomić WLAN :(
Wchodzę przez Start -> Ustawienia -> System -> WLAN Power. Klikam Turn ON, jest komunikat WLAN is ON. Kiedy wychodzę z menu (OK) i do niego wracam, komunikat już informuje, że WLAN is OFF...
Diody nie mrugają, tylko przy uruchomieniu WiFi FoFum 2 lewa dioda mruga na żółto, a to chyba oznacza błąd... :<

Nie mam doń kabla USB, ponieważ ten palmtop jest pożyczony, właśnie z uwagi na to nie wchodzi w grę HR.
Pozdrawiam i proszę o pomoc :(

*

Offline JKTpl

• 12
  • Sprzęt: Aristo Voyager X500, AM PL 5.3.0↵Fujitsu Siemens LOOX N520, AM PL 5.5.2
Odp: N520 i problem z WLAN
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2009, 12:13:26 »
Witam ponownie...
Za radą serwisanta wykonałem HR. Zostaje pytanie prostsze - czy istnieje spolszczenie nieinstalowane przez ActiveSync, a przez instalkę na PDA? Pozdrawiam

*

Offline Tolek81

• *
  • 69
  • Sprzęt: FS Loox n560
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2009, 15:46:59 »
Witam ponownie...
Za radą serwisanta wykonałem HR. Zostaje pytanie prostsze - czy istnieje spolszczenie nieinstalowane przez ActiveSync, a przez instalkę na PDA? Pozdrawiam
jesli masz instalowane oprogramowanie przez Active Sync to i tak jest w katalogu Program Files (domyslnie) tworzony katalog (nazwa oprogramowania/producent) w ktorym masz plik CAB (taki jaki odpalasz na PDA bez Active Sync), ... wiec obojetnie czy masz kabel czy nie plik cab bedzie obecny, tyle ze bedze trzeba go znalezc i pozniej przeniesc na karte np. SD i odpalic pod PDA by dokonczyc proces instalacji. (jak nie wiesz jak znalezc plik w gaszczu katalogow program Files (opcja szukaj w Windows z fraza *.cab w katalogu Program Files.

*

Offline JKTpl

• 12
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 29, 2009, 15:54:51 »
Świetnie, tylko zostaje kwestia ważniejsza - szukam spolszczenia :P
Spolszczenie umieszczone zawczasu na PDAclubie (takie, że się kopiowało pliki do /Windows/, instalowało CABa i restartowało odpowiednim programikiem) zachowuje się tak, jakby go nie było. :(
I mam taki problem ze słuchem, że nie słyszę słowa marchevka ;)