N520 - cos nie tak z ladowaniem...

• 14 Odpowiedzi
  • 1865 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline forbi

• 10
« dnia: Kwiecień 10, 2006, 00:08:35 »
Witam,
Przeglądałem posty, ale na mój temat to nie za bardzo było...

Mam swojego N520 od dwóch dni i nie wiem czy od pocżątku nie jest uszkodzony.
Zgodnie z instrukcją -> "podłączyć do ładowania na 12h przed pierwszym odpaleniem" ;)
Podłaczyłem, ale dioda po prawej stronie nie zacżęła błyskać. Poczekałem tak z godzinę i nic. Nie błyskała...
Jak go podniosłem (troche prądu w baterii było) to od razu zaczęła mi dioda mrugać i widziałem na wskaźniku poz. baterii, że sie skubana ładuje się.
Jak przełączam go w stan uspienia (krótkie wcisniecie guzika na górze) ekran wygasza się, ale dioda radośnie błyska i bateria ładuje się.
W ten sposób go naładowałem przez te 12 h i zacząłem zabawe. Wygląda na to, że maszynka jest OK. GPS od strzału złapał fixa, synchronizacja idzie (nawet na sofcie 4.0), aplikacje działają...
Na bank jak jest totalnie wyłączony to bateria się nie ładuje.
Czy powyższe zachowanie jest normalne? Czy ktoś miał podobny problem? Co z tym robić?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2006, 07:56:30 »
Trochę to dziwne...
Napisz jeszcze co (jakie wtyczki/kabelki) podłączyłeśbdo LOOX-a.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2006, 09:20:46 »
Spróbuj go poresetować - soft/hard, może wyciągnąć na chwilę baterię. Mnie się kiedyś też tak dziwnie mój przywiesił.

A... Co to znaczy "totalnie wyłączony"?

*

Offline forbi

• 10
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2006, 09:27:34 »
Ładowałem na tym co znalazłem w pudełku :
1. Ładowarka sieciowa - oczywiście dołączyłem do zaslilacza wtyczkę która pasuje do polskich gniazdek ;)
2. Do tego przejściówka wpinana od dołu Loox'a i spięta z kablem ładowarki...
Ot wszystko, zgodnie z instrukcją i intuicją ;)

*

Offline forbi

• 10
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2006, 09:35:32 »
Cytat: "dawk"
Spróbuj go poresetować - soft/hard, może wyciągnąć na chwilę baterię. Mnie się kiedyś też tak dziwnie mój przywiesił.

A... Co to znaczy "totalnie wyłączony"?

"Totalnie wyłączony" - wtedy, kiedy po uruchomieniu pojawiają się zaśnieżone góry i troche dłużej czekam na mozliwość pracy ;)

Wg mnie, jeśli w tym "totalnie wyłączonym" stanie podepnę ładowarkę sieciową to dioda ładowania powinna też migać, nie? A tego właśnie nie obserwuję u siebie...

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2006, 10:10:23 »
Cytat: "forbi"
Wg mnie, jeśli w tym "totalnie wyłączonym" stanie podepnę ładowarkę sieciową to dioda ładowania powinna też migać, nie? A tego właśnie nie obserwuję u siebie...

dioda powinna mrugac nawet jak podepniesz pocketa tylko do usb (do peceta oczywiscie) - mruga?

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 10, 2006, 10:16:17 »
Cytat: "forbi"
"Totalnie wyłączony" - wtedy, kiedy po uruchomieniu pojawiają się zaśnieżone góry i troche dłużej czekam na mozliwość pracy ;)

Aaa... WM5.0... Ja jeszcze nie dorosłem do tej epoki ;)

Myślę, że powinien się ładować, ale głowy nie dam...

A próbowałeś go zresetować?

*

Offline forbi

• 10
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 10, 2006, 20:59:33 »
Niestety hard reset nie pomógł.
Mój Loox N520 po podpięciu zasilania :
1. W stanie wyłaczenia nie ładuje się - dioda nie błyska.
2. W stanie suspend lub uzytkowania - ładuje się, dioda błyska.

Visiting FSC serwis? ;)

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 11, 2006, 00:46:31 »
Na to wygląda... Ale poczekaj, może jakiś właściciel N520 niech się wypowie. Może spotkał się z podobnym problemem.

*

Offline forbi

• 10
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 29, 2006, 00:59:42 »
Halo użytkownicy Looxów a w szczególności 520tek...

Jak to jest  w końcu?
Kiedy palm jest wyłączony to po podłaczeniu do ładowania dioda ma błyskać - tzn. palm się ładuje?

Czy ładowanie jest mozliwe tylko w trybie "on" lub suspend?

Pytam, bo supprt FSC polecił mi wgrać poprawkę dostepną na ich stronie - dotyczącą a'propos chyba współdziałania karty SD z progr. NAVIGON ;) a w zasadzie to po "objawach" pan specjalista powiedział, że jak działa GPS i cała reszta to palm jest OK...

Pzdr

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 29, 2006, 05:00:44 »
sprobuj docisnac wtyczke zasilacza do nasadki - musi wejsc głeboko zeby było połaczenie elektryczne. Mialem podobny przypadek (N560) i wlasnie to było przyczyną

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 29, 2006, 08:36:06 »
U mnie dokladnie to samo w moim N520. Pytalem juz o to na tym forum ale odpowiedzi jednoznacznej nie uzyskalem.
Wiec albo tak maja albo oboje mamy wadliwy sprzet.

Najbardziej sie obawialem co bedzie gdy loox bedzie calkowicie wyladowany. Bo niby wowczas nie da sie go wlaczyc (nie laduje na wylaczonym, tylko na wlaczonym lub uspionym do czego potrzeba baterii) ale nie ma porblemu w momencie czy wyladowany na maxa (czyli wylaczony) i podlaczam do ladowarki to wlacza automatycznie system i zaczyna ladowac.

Ja to tak zostawilem.

*

Offline forbi

• 10
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 29, 2006, 15:56:02 »
Cytat: "michobo"
sprobuj docisnac wtyczke zasilacza do nasadki - musi wejsc głeboko zeby było połaczenie elektryczne. Mialem podobny przypadek (N560) i wlasnie to było przyczyną

Docisnąłem na maksa i nic... przy wyłaczonym nie ładuje się.

Pocieszył mnie kolega Sampek -> byc moze "ten typ tak ma" i nie należy się tym przejmować ;)

Zapraszam innych uzytkowników serii N do podzielenia się spostrzeżeniami w tym temacie.

Pzdr

p.s.
Seria N520/560 górą ;) - cóż więcej nam do szczęścia potrzeba... i nie zabładzimy z GPS i do sieci się włączymy i kieszeni nie rozpychamy za bardzo... ;)

Ładowanie FSC
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 02, 2006, 19:39:28 »
:roll: Dokładnie mam tak samo, żeby ładować musi byc włączony a jak baterie rozładowałem do 0 to po włączeniu wtyczki do ładowania od razu sie włączył i tak jest zawsze. Tez się zastanawiałem czy jest to prawidłowa reakcja ale jak widze nie jestem sam i ten typ tak ma.

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 03, 2006, 01:49:35 »
U mnie jest tak samo. Czyli jak jest wyłączony to nic się nie ładuje. Dopiero jak jest w "Suspended mode" diodka miga. Chyba taki urok tego sprzętu. Mi to nie przeszkadza, chociaż rozwiązanie orientalne.