Spolszczenie windowsa

• 4 Odpowiedzi
  • 2603 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Spolszczenie windowsa
« dnia: Maj 14, 2010, 23:31:25 »
Witam, jestem tu nowy. Od jakiegoś czasu używam palmtopa Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520. System jak mam na nim zainstalowany to Microsoft Pocket PC 5.1.195. Chciałbym wgrać jakąś nakładkę z polskim językiem oraz przestawić zegar tak aby pokazywał godziny od 0 do 24. Czy ktoś może mi powiedzieć co muszę pobrać ewentualnie podać jakieś linki?

z góry dziękuję

*

Offline baca01

• 266
  • Sprzęt: IpSE2020, XCOVER5
Odp: Spolszczenie windowsa
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2010, 20:07:41 »
Witam, jestem tu nowy. Od jakiegoś czasu używam palmtopa Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520. System jak mam na nim zainstalowany to Microsoft Pocket PC 5.1.195. Chciałbym wgrać jakąś nakładkę z polskim językiem oraz przestawić zegar tak aby pokazywał godziny od 0 do 24. Czy ktoś może mi powiedzieć co muszę pobrać ewentualnie podać jakieś linki?

z góry dziękuję

Polska nakladka jest platna.
http://www.palmejros.pl/product_info.php/products_id/129

Zeby zegar wskazywal czas 24 godzinny musisz zmienic ustawienia regionalne.

Start -->Settings --> System --> Regional Settings

W zakladce "region" wybierasz polski, nastepnie restart i gotowe.
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

*

Offline derwer

• **
  • 108
  • Sprzęt: NavRoad Vivo ST, SD-HC 32GB, AM 3/4/5/6
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2010, 09:43:42 »
Jeszcze jedna podpowiedź:
Polonizacja powinna być instalowana na "czysty" system, gdyż ingeruje w niego dość głęboko.

Ja osobiście wraz ze sprzętem zakupiłem Marchevkę - działa przez kilka lat bez zarzutu.

--
Pozdrawiam.

Adam.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2010, 12:45:57 »
Dziękuję bardzo za odpowiedz. Czas już udało mi się zmienić. Co do spolszczenia to czy jest jakiś darmowy program którym będę to w stanie zrobić ?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 16, 2010, 13:02:10 »
za darmo lub za niewielką opłatą można dostać polską klawiaturę dzięki której można wpisywać polskie litery
większość użytkowników korzysta z takiego rozwiązania, bez spolszczania całego systemu