Moje walki z AS + Bluetooth ... BroadComN560 - jaki najnowszy?

• 1 Odpowiedzi
  • 1097 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Moje walki z AS + Bluetooth ... BroadComN560 - jaki najnowszy?
« dnia: Styczeń 05, 2008, 02:42:18 »
Witam N560, WM 5.0 jak Bozia przykazała, nie grzeszyłem z 6.0

Walczyłem dzis z 3h, koncze dopiero teraz - zobacie ktora godzina! :(( by normalny stos BT czy oprogramowanie oryginalnie wgrane zaczęło synchronizować mi sie z PC stacjonarnym, nic nie działało (brak AS w opcjach serwisów bluetooth, nic z forum nie pomogło, ciągle tylko serial port wyskakiwał) ale ma mam to już za sobą. Nie udalo mi sie dodac serwisu AS z poziomu windowsowskiego stosu BT to ...

Wgrałem BroadComN560.cab - ściągnięty ze strony (jak jeszcze działał link) która wisiała tu na forum. Tak na pałe to instalowałem "a nuz", już miałem dosyć i "niech sie dzieje wola nieba". Ale wszystko poszło OK, dodam ze mam wgrany upgrade GPS / FIX od FS i nic nie popsuło to (porty COM robi 6 i 7 ). Działa obecnie i AS przez BT i USB jak i GPS.

W innych watkach pojawiały sie inne nazwy BroadCom N560 jak Broadcom Bluetooth StackX51V05.cab hmm, ale nikt nie podał linku do pliku bądź strony padły (404).

Ten mój BT STACK jeśli wchodzę w ABOUT to mam Blueooth for windows CE, BT-PPC Version 1.7.1 build 3400, aximsite.com V 0.38 itd.

Czy ten pliczek StackX51V05.cab zawiera cos nowszego? Wszak 2005 to bylo 3 lata temu (no 2) :)

Moze ktos wgrywal ten wlasnie plik  "X51V05" i moze podac wersje oprogramowania jaka tam siedzi (wg about)?

Jaka wersja tego alternatywnego stosu BT, działająca dobrze z n560 jest dostępna?

Sprawdzić "about" jest prosto - klikamy w ikonke B niebieska na dole, wcistkami bluetooth settings i zakładka na dole about.

Kolejny problem jest inny, w bluetooth settings, zakładka Acessibility, jest opcja device identification. Odznaczam używanie domyślnej nazwy PPC i wpisuje swoja "ABC 123". Niestety AS przy synchronizacji z poziomu PC stacjonarnego olewa tą opcje i jest nadal WindowsMobile26 wyświetlane w okienku AS, pomimo ze powinno być to ABC 123. Gdzie mogę to  naprawić bądź w AS z komputera stacjonarnego zmienić ten opis urządzenia z ktorym podłączono się i jest synchronizacja na swoją "przyjazna" nazwę? Jakby ktos nie wiedzial o co chodzi to w tym artykule ( http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11676 ) jest to 3 obrazek od jego konca - w miejsu gdize jest "wizaa" mam jakas durna nazwe windowsmobile26 i nie wiem gdzie to zmienic.

Przy okazji dodam ze opis w tym artykule nie mial zastosowania na moim N560, za cholere nie chcial znalesc profilu ActiveSync na moim PC a czego ja nie robilem. Tak czy siak ten broad com ma jakies 10x wiecej opcji, lepsze ikony na dole todady (latwe wlaczanie BT i wylaczanie) i dziala AS przez BT!

dzięki

UPDATE

AS z poziomu PDA nadal NIE MOZE, NIE UMIE połączyć sie jak klikamy na "connect via bluetooth", wywala ze nie ma sparowanego urzadzenia wspierajacego ten profil ;-( Ale synchronizacja dziala przez klikniecie w BroadCom dodanego połączenia typu AS... A ja chcialbym by z poziomu AS tez to działało.

Gdzie w BroadCom "listuje" czyli wyświetlam, wszystkie profile BT jakie znalazł on na PC stacjonarnym? Jakos tego nie moze znalesc... moze tam sie uda dodac profil AS. Pomocy!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2008, 09:43:46 wysłana przez krionix »

Odp: Moje walki z AS + Bluetooth ... BroadComN560 - jaki najnowszy?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2008, 14:30:53 »
ja też swego czasu walczyłem z broadcomem. Teraz mam bluetooth na komputerze tylko z windowsowymi sterownikami (bez BlueSoleil), a na pda nie mam broadcoma. Synchronizację przez bluetooth zestawiłem zgodnie ze wskazówkami z pomocy activesync;

krok 1:
1. Otwórz aplet panelu sterowania Urządzenia Bluetooth.
2. Na karcie Opcje zaznacz opcje Włącz odnajdowanie i Zezwalaj urządzeniom Bluetooth na łączenie się z tym komputerem.
3. Na karcie Porty COM kliknij przycisk Dodaj.
4. Wybierz opcję Przychodzący (urządzenie inicjuje połączenie) i kliknij przycisk OK.
5. Zapisz numer dodawanego portu COM. Numer portu COM nie może być większy niż 20.
6. Kliknij przycisk OK, aby zamknąć aplet panelu sterowania Urządzenia Bluetooth.

krok 2:
1. W programie ActiveSync na komputerze PC w menu Plik kliknij polecenie Ustawienia połączenia.
2. Wybierz opcję Zezwalaj na połączenia z.
3. Wybierz port COM o numerze zanotowanym przy czynności Krok 1 Skonfiguruj port Bluetooth COM.
4. Kliknij przycisk OK.

krok 3:
W programie ActiveSync na urządzeniu wybierz opcję Menu, a następnie opcję Połącz przez Bluetooth.

w kroku 3 musisz sparować pocket-a z komputerem. jeśli wykonałeś wszystkie czynności z kroków 1,2,3 to dostępny będzie activesync.