MobileGadu GPRS N560

• 3 Odpowiedzi
  • 778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MobileGadu GPRS N560
« dnia: Czerwiec 06, 2006, 14:27:38 »
Witam

Mam siec Orange czyli stary POP.
Skonfigutowane na GPRS jest wszystko OK bo laczy i jest OK

Zaobserwowalem ze jak sie nie dotyka np Mobile Gadu lub wogole nie dotyka sie Palmtopa to on rozlancza mnie z internetem co mnie w sumie bardzo martwi bo na poprzednim HP 2210 i Sony Erricson t610 trzymal polaczenie przez BT nawet z 2 godziny jak nic nie robilem.

Obecnie mam Sony Erricson K600i ale mialem tez Motorole L6 przez tydzien i rozlanczal mnie roznie od 15 do 20 min lub nawet z 30 min wytrzymal i ciach patrze a ja jestem rozlaczony z GG i calkowicie zerwane polaczenie z Telefonem.

Czy wy tez tak macie ???? Moze jest jakis limit ze jak nie wysyla sie danych to wywala z GPRS'a ?????

Chce byc np z 5 godzin zalogowany na GG a nic nie mam zamiaru pisac jesli ktos nie pisze do mnie i polaczenie ma trzymac........

Prosze opisac swoje przygody i czy wam sie tez tak dzieje!!!

Ciekawostka ze na SIMPLUSIE sytuacja rozlanczanie jest taka sama!!!

Pozdrawiam serdecznie

MobileGadu GPRS N560
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2006, 17:06:08 »
Czyzby nikt sie nie laczyl w N560 z komorka GPRS ????
Tak jak mowilem sprawdzilem na dwoch telefonach oraz dwoch sieciach komorkowych i rozlancza gprs i teraz nie wiem czy to wina BT czy ????

Po 20-30 min rozlancza no roznie ale fakt jest faktem ze jak sie chce np byc zalogowanym z 3 godziny na gg a nie musze pisac to mam miec to polaczenie a nie zeby mi zrywalo sygnal.

Nie wiem wlasnie w czym tkwi problem i to jest najgorsze czy moze Mobile GG wysyla jakis sygnal ??? no sam nie wiem.....

prosze bardzo o opinie i spostrzezenia.

z gory dzieki i pozdrawiam

MobileGadu GPRS N560
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:40:19 »
Cytat: "cobrakrak"
Czyzby nikt sie nie laczyl w N560 z komorka GPRS ????

Laczylem sie i sie lacze przez IPlusa - ale nie mam takich przypadkow ze by polaczenie sie rozlaczalo, Moze nie zostawialem dluzej jak na 10 min..  Nie uzywam tez GG tylko Opery.

MobileGadu GPRS N560
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2006, 11:32:38 »
Opery ? mam na mysli program do przegladania stron www ?
bo chyba nie ma komunikatora o takiej nazwie podobnego do gg ?

Zauwazylem tez ze nawet nie musze wlaczac GG a tylko polacze sie z netem i zostawie samego palmtopa na dobrych pare minut i sie sam rozlaczy wiec to nie wina gg tez.

BT cos szwankuje chyba....