Mała sieć domowa i N560

• 3 Odpowiedzi
  • 836 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tube

• *
  • 51
Mała sieć domowa i N560
« dnia: Styczeń 15, 2007, 20:58:45 »
Witam ponownie!
Udało mi się skonfigurować "sieć" w taki sposób, że N560 'widzi' zasoby komputera stacjonarnego - mogę na jego ekranie przeglądać,kasować, kopiować udostępnione katalogi i pliki. Niezawodny okazał się Resco. Problem jest natomiast z 'odwrotnym kierunkiem'. Czy ktoś z Szanownych forumowiczów kombinował z ustawieniami? Jeśli tak, to proszę o mały tutorial ;-) co i gdzie poustawiać. System to Win98SE. Router Linksys. W oknie [Otoczenie Sieciowe] już widać mój komputer i udostępnioną konkretną partycję oraz drukarkę. Natomiast, tak jak wspomniałem, nie widać "palmiego". TIA :-)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Mała sieć domowa i N560
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2007, 21:02:21 »
nie znam rzadnej metody zeby pda zaistnialo w otoczeniu sieciowym, od czasu kiedy ms zablokowal AS po wifi

*

kichu1979

Mała sieć domowa i N560
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2007, 22:46:03 »
ja w looxie pod resco explorer montowalem sobie katalogi udostepniane przez pc-ta po wifi, natomiast zeby to robic w druga strone nie znam niczego takiego

*

Offline tube

• *
  • 51
Mała sieć domowa i N560
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2007, 23:17:56 »
Cytat: "kichu1979"
ja w looxie pod resco explorer montowalem sobie katalogi udostepniane przez pc-ta po wifi, natomiast zeby to robic w druga strone nie znam niczego takiego

- ta opcja działa, i w zasadzie wystarcza do większości operacji, bo można kopiować pliki w obydwie strony z "poziomu" palmtopa, tylko zastanawiałem się czy możliwy jest odwrotny kierunek. Tak na marginesie - jest to jakaś namiastka AS-a dla Win98.