Witam,
Mam nowiutkiego Looxa n560, ktorego uzywam do nawigacji + kalendarz i inne sprawy biurowe.
Zastanawia mnie bateria, a dokladnie jej wytrzymalosc. Choc Looxy nie grzesza w tej materii, to przy godzinnej nawigacji akumlator w moim sprzecie jest juz na poziomie 50 proc. (ze stu). Podobnie sprawa sie ma gdy korzystam z wi-fi lub bluetooth. Procesor jest na auto-mode, podswietlenie - 4 kreski od konca, a bateria spada tymczasem dosc szybko nawet przy wylaczonej komunikacji radiowej. Nie robilem pelnego testu, ale wyniki dalego sie odbiegaja od tych dostepnych w sieci (np. blisko 4 godz. na GPSie).
Druga sprawa to kwestia ladowania przez USB. Gdy jestem w biurze PDA jest stale w stacji dokujacej, synchronizujac sie z Outlookiem. Oczywiscie laduje sie w tym czasie. Potem zabieram go na chwile na spotkanie, wracam, podladowuje sie, znow zabieram... i tak w kolko. Rozumiem, ze to moze byc niezbyt "zdrowe" dla PDA, a w szczegolnosci dla baterii.
Prosze o komentarze. To moj pierwszy PDA od dlugiego czasu, wiec nie jest specjalista w tych kwestiach.