loox600 + GPS

• 7 Odpowiedzi
  • 779 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

loox600 + GPS
« dnia: Grudzień 02, 2005, 10:30:29 »
Czesc. Zakupilem GPS altiny na CF`a i ma straszne problemy ze zlapaniem sygnalu ( nie mam anteny zewnetrznej ). Czy antena zewnetrzna pomoze w tym  wypadku?

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
loox600 + GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2005, 15:46:32 »
Powinna pomóc, napisz gdzie próbowałeś złapac sygnał ( gdzie jest gps ). Ja miałem looxa 600+gps na cf przed przednią szybą samochodu i nie miałem żadnych problemów. Może masz metalizowaną lub ogrzewaną szybę. W takim wypadku antena zewnętrzna poprawi odbiór sygnału.

loox600 + GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 05, 2005, 13:05:55 »
GPS trzymalem na kolanach bo taxa jechalem i chcialem przetestowac ( samochod dopiero odebralem z warsztatu wiec zobacze co bedzie dalej.
A antenke zewnetrzna juz sobie zamowilem.

loox600 + GPS
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2005, 13:15:04 »
Ja mam Loox'a 600 i GPS na CF. Działa przeciętnie bez anteny zewnętrznej. Jak zamontujesz na uchwycie do PDA nad deską rozdzielczą, to jest w miarę ok, ale nie ma rewelacji. I tak zdarza mu się gubić zasięg. A to jest niezmiernie wqrzające, zwłaszcza jak wjedziesz do miasta. Kupiłem sobie antenkę zewnętrzną i wszystkie problemy znikły. Zasięg cały czas na full, dobra dokładność. Polecam zdecydowanie. Natomiast nie oczekuj, że będzie ci działać GPS w momencie kiedy trzymasz go na kolanach. Wtedy już jest totalna porażka.

A tak a'propos to czy zdarza wam się, że Automapa się zawiesza nagle w trakcie pracy albo uruchamiania?

loox600 + GPS
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2005, 15:26:50 »
No to mam nadzieje, ze zewnetrzna pomoze. Na WM2002 mi sie bardzo czesto zawieszala automapa.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
loox600 + GPS
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2005, 15:52:49 »
Antenę zewnętrzną można spokojnie trafić na Allegro za 50-60 PLN.
To nie jest wysoka cena za komfort użytkowania programu do nawigacji.
Należy zwrócić uwagę, aby antenka miała magnes w denku obudowy - musi trzymać się dachu auta - i była wodoszczelna (ma tak absolutna większość, ale w razie czego - mały woreczek foliowy).
W przeciwnym razie ciągle czeka nas "Szukam sygnału GPS", "Zjechałeś z trasy, wyznaczam nową", etc.

loox600 + GPS
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 10, 2005, 20:18:49 »
Cytat: Pancin
Ja mam Loox'a 600 i GPS na CF. Działa przeciętnie bez anteny zewnętrznej. Jak zamontujesz na uchwycie do PDA nad deską rozdzielczą, to jest w miarę ok, ale nie ma rewelacji. I tak zdarza mu się gubić zasięg. A to jest niezmiernie wqrzające, zwłaszcza jak wjedziesz do miasta. Kupiłem sobie antenkę zewnętrzną i wszystkie problemy znikły. Zasięg cały czas na full, dobra dokładność. Polecam zdecydowanie. Natomiast nie oczekuj, że będzie ci działać GPS w momencie kiedy trzymasz go na kolanach. Wtedy już jest totalna porażka.

A tak a'propos to czy zdarza wam się, że Automapa się zawiesza nagle w trakcie pracy albo uruchamiania?

witam!
 Co do wieszania Loox-a 600 prz pracy z programem automapa to ma to miejsce gdy stosuje sie kartę typu SD/MMC gdyż loox 600 ma problemy z obsługą tych kart i stąd te zawiasy. Ja zastosowałem kartę CF i problemy z zawieszaniem to juz historia ale antene GPS mam na BLUETOOTH.
pozdrawiam
Krzysztof

*

Offline lipciopda

• 6801
loox600 + GPS
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 11, 2005, 06:10:15 »
Cytat: mrochminski
GPS trzymalem na kolanach bo taxa jechalem i chcialem przetestowac ( samochod dopiero odebralem z warsztatu wiec zobacze co bedzie dalej.
A antenke zewnetrzna juz sobie zamowilem.
pamietaj, ze podczas poruszania sie mozesz nie zlapac wogole sygnalu - trzeba poczekac na postoju, zlapac sygnal i dopiero w droge - moze dlatego miales problemy?