Loox N560

• 69 Odpowiedzi
  • 10178 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline CarreraGT

• 424
  • Porsche Carrera GT - perełka :) CarreraGT ->
    • Moja galeria
  • Sprzęt: W podpisie
Loox N560
« dnia: Czerwiec 13, 2007, 19:14:27 »
Witam!
Własnie stoje przed zakupem pierwszego w życiu PocketPc. Wybór padł na N560. Jako że to mój first Pocket to zapewne nie pałam wiedza, na ten temat , wiec wybaczcie niewachowosc. Szukałem, szukalem i szukalem wielu inf. na temat N560 w wielu zżródlach i nie znalazlem wszystkich odpowiedzi na nurtujace mnie pytanka. Mam nadzieje ze udzielicie mi fachowej porady.

1. Słyszałem ze w Asusach wystepuja problemy z rozkalibrowujacym sie ekranem, czy tu tez sie to zdarza?
2. Jak oceniacie GPS onboard (SiRF STAR III)?
3. Ekran VGA, czy jest znaczna róznica od 320:240?
4. Podobno wystepuja problemy z bateria?
No i wreszcie jak ogólnie oceniacie Looxa (bedzie wykorzystywany pod katem nawigacji, i uzytecznosci biurowej, oraz do internetu, bo w domu mam Wi-Fi)

Dzieki za Odp
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 22:20:49 wysłana przez ninigun »
iPhone 4, Mac Mini, iPad

Regulamin poczytaj - to nie tablica ogłoszeń - spokojnie czytalem ;-)

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
  • Sprzęt: loox n560
Odp: Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2007, 20:27:14 »
1. Słyszałem ze w Asusach wystepuja problemy z rozkalibrowujacym sie ekranem, czy tu tez sie to zdarza?

1. Nie ma problemow.
2. Mi odpowiada. Jak juz zlapie fixa to trzyma. Niektorzy maja problem z odpowiednia konfiruracja i marudza ze wogole nie dziala. Podpowiedz dodatkowa: jak wlaczysz irde gps nie dziala. Sa problemy w samochodach z szybami atermicznymi -> napylony jest na nich jakis metal, ktory bardzo tlumi sygnal gps.
3. Zakladam ze masz ustawiona rozdzielczosc ekranu 1024x768. To teraz przestaw sobie na 640x480 i porownaj w jakiejs aplikacji wymagajacej dobrej grafiki. W n560 bedzie podobnie - wyzsza rozdzielczosc daje wiecej detali i ogolnie obraz jest ostrzejszy. Mi sie to bardzo podoba.
4. Problemow nie ma. Trzeba wiedziec co jak dziala. Mi przy max procesorze i z nawigacja dziala okolo 3,5h. Natomiast przy wifi juz 2h to wielki sukces. Takze podswietlanie mocno wplywa na zyzycie baterii. Trzymaj sie z daleka od ladowarek samochodowych ktore maja ponizej 2A. Np na allegro jest sporo 850mA - taka ladowarka nawet nie podtrzymuje ppc, nie mowiac nawet o ladowaniu baterii. Zreszta oryginal ma 2A i dopiero taki prad jest dobry i zapewnia prawidlowe dzialanie PPC.

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2007, 20:57:34 »
Dzięki za wyczerpująca odpowiedz. Widze za posiadasz N560 we własnej osobie, czyli z odpowiedzi pozytywnej wnioskuje ze sprzęt sprawuje sie idealnie. Mam jeszcze jedno pytanie, co z procesorem. Jak juz opisalem jestem całkowitym laikiem w tym temacie, wiec nie mam żadnego pkt. odniesienia. Skoro w Mio P550 procesor jest słabszy i Navi. dziala no problem to mysle ze 624 MHz spoko uciągnie. Ale jak  programy w które wymagają mocy.
Druga sprawa o ktorej nie napisałem wcześnie jest maksymalny rozmiar karty pamięci. Czytalem ze nie honoruje 4Gb ale to pisali ludzie z podobna wiedza co moja.

PS: Tak na marginesie zapytam co to jest i co daje Hard Reset, oraz czym sie rożni od soft resetu.

Z góry dzięki za odpowiedz
iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2007, 21:16:57 »
Procesor na chwile dzisiejsza nie ma problemu z dzialaniem aplikacji. Wszystko uciagnie i to w bardzo dobrej szybkosci.

Jak na razie n560 nie obsluguje kart SD w standardzie SDHC. W praktyce jest to max 4GB. Chociaz podobno sa i wieksze karty. Natomiast ciekawostka - karty sdhc sa widziane z poziomu czytnika kart sd podpietego pod usb host.

Jest kilka rodzajow resetow:
1. programowy,
2. sprzetowy,
3. do ustawien fabrycznych.
Wiecej o nich mozesz poczytac w ksiazeczce dolaczonej do looxa. Znajduje sie na cd dolaczonytm do zestawu.
Szukaj pliku: LooxN-C-en polish.pdf
Nie pamietam gdzie ten plik sie znajduje, ale jest schowany w katalogach i trzeba poszukac.

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2007, 21:33:02 »
Wiec rozumiem ze 4Gb wejdzie. Fajnie. Jestem ciekawy czy wi fi ma dobry zasięg. Tutaj równierz spotkałem sie z odpowiedziami rożnymi, od badziewia aż razi po ideał do naśladowania. Sadze ze prawda leży po stronie ideału ale nie całkiem. Tu bym chetnie tez sie dowiedział sie o systemie Windowsa. Czy problemy jakie sygnalizują sporadycznie inni użytkownicy forum na temat niejakiego ekranu "Today"są prawda??, oraz czy słynne programy E2C oraz Bluetooth Manerer (czy jakos tam) sprawiają problemy i czy są niezbędne do funkcjonowania odpowiednio WI-Fi i Bluetooth. Oraz czy na tym systemie instaluje sie komunikatory(GG, Tlen ....itd.) instaluje sie wersje PC-towa czy jakaś specjalna. To samo tyczy sie innych programów. Jak jest z ich instalacja.
Dzięki za fachową odpowiedz

iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2007, 21:50:13 »
Wifi, to zalezy jaki masz punkt dostepowy  ;) Z jednymi bedzie dzialal, a z innymi nie bardzo.
Ogolnie wifi jest calkiem przyzwoite i wedlug mnie sprawuje sie dobrze.
Ewentualne problemy wynikaja raczej z zlej konforuracji polaczenia a nie z wad sprzetowych.
Wspomniales o e2c - sam tego nie uzywam bo jakos tak mi nie pasuje. Zreszta e2c uszkadza windowsa i pozniej juz jestes skazany na uzywanie e2c dalej. Dopiero pomaga przywrocenie ustawien fabrycznych ( naciska sie 2 klawisze i w dziorke rysik) - dostaje sie wowczas goly systemik z programami ktore byly fabrycznie wgrane. Obsluga wifi poprzez narzedzial windowsa w zupelnosci wystarczaja. Powiem nawet ze potrafia wiecej niz e2c.

Co do bluetooth nie wiem. Nie mam urzadzen do tego wiec nie uzywam.

GG jest - sam uzywam mobile gadu. Jest fajny i dobrze dziala.
Widzialem jeszcze Skype, ale nie instalowalem.

Programy niestety sa specjalne i nie da sie ich odpalic z normalnego PC (co najwyzej instalacje). Wiekszosc softu jest do znalezienia w necie, i jest albo platna albo darmowa.

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 13, 2007, 22:03:15 »
A wiec juz rozumiem. GG Mobilne?? Co to takiego, niewiem ale to nie miejsce na wyjasnianie tego typu rzeczy. Szkoda ze programy z PC nie dziłaja, ale nic dziwnego. A jak jest z wyposazeniem palma. Słyszałem że w polsce sa sprzedawane dwa zestawy. Pierwszy standard (PPC, rysik, ładowarka, ins, cd, stacja dokujaca), o drugim zestawie mozna mówic Premium , gdyz posiada dodatowo podobno ładowarke samochodową i uchwyt do szyby. Jesli ktos moze niech potwierdzi te inf. jesli moze. Druga kwestia jest model akumulatorka. Jesli ktos moze podac jego oznaczenie modelowe był bym wdzieczny, gdyz jestem zainteresowany zakupem zewnetrznej ładowarki i 2. baterii.
Dziekii za opd.
iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 13, 2007, 22:13:29 »
A wiec juz rozumiem. GG Mobilne?? Co to takiego, niewiem ale to nie miejsce na wyjasnianie tego typu rzeczy.

GG mobile to jeden z paru komunikatorow ktore sa alternatywnymi komunikatorami korzystajacymi z sieci GG. Czyli z gg mobile sobie pogadasz z ludzmi siedzacymi na normalnym gg.

A jak jest z wyposazeniem palma. Słyszałem że w polsce sa sprzedawane dwa zestawy. Pierwszy standard (PPC, rysik, ładowarka, ins, cd, stacja dokujaca), o drugim zestawie mozna mówic Premium , gdyz posiada dodatowo podobno ładowarke samochodową i uchwyt do szyby. Jesli ktos moze niech potwierdzi te inf. jesli moze.

W zestawie nie widzialem uchwytow/ladowarek samochowych. Co najwyzej same sklepy dodaja dodatkowo, ale i za wieksze $. ::)
U mnie w zestawie bylo:
- Loox,
- 2 rysiki,
- ladowarka domowa + przejsciowki do roznych systemow gniazdek,
- przejsciowka zasilania,
- kabel zasilajaco/ladujaco/usb-klient/usb-host.
- jakies papierki,
- cd z softem,
- zaslepka gniazda SD.
- kupon z punktami na programy.
- stacja dokujaca na biurko

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 13, 2007, 22:20:12 »
Czy 64 Mb ramu wystarczaja do spokojnej i bezstrersowej praacy. Jak palm sprawuje sie w roli odtwaczacza filmów i MP3. Czy do USB mozna podlączyc dowolnego ped drive?? Co z np. drukarką. Pójdzie ze sterownikami? Jak oceniasz palma w skali do 10 (best) od 0  (kiepsko)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 22:23:07 wysłana przez ninigun »
iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 13, 2007, 23:01:57 »
Czy 64 Mb ramu wystarczaja do spokojnej i bezstrersowej praacy.

Programy mam poinstalowane w pamieci i wolne jest przynajmniej:
Storage - 32.53 MB
Program - 28.71 MB
Caly syf z plikami dodatkowymi, mapami, ksiazkami, innymi smieciami trzymam na karcie pamieci ;)
Nie mialem jeszcze problemow z brakiem pamieci przy dzialaniu programow.

Jak palm sprawuje sie w roli odtwaczacza filmów i MP3.

Filmy odtwarzam w normalnej formie. Takie po prostu przegrane z PC. Przy innych urzadzeniach ludzie konwertuja filmy na np. inne rozdzielczosci bo czasem sa problemy z plynnoscia odtwarzania; ale n560 nie ma tego problemu.
Czasem jest zgrzyt jak sie trafi na video/audio korzystajace z egzotycznego kodeka - wtedy niestety moze byc problem.

Czy do USB mozna podlączyc dowolnego ped drive?? Co z np. drukarką. Pójdzie ze sterownikami? Jak oceniasz palma w skali do 10 (best) od 0  (kiepsko)

Mam 2 pendrive'y, jeden SD->USB  kingstona i dziala, drugi CF->USB Datafab nie dziala.
Niestety nie wszystko dziala z hostem. Z drukarkami nie wiem, nie probowalem bo nie bylo potrzeby.

Ogolnie F-S Loox n560 oceniam na bardzo dobry sprzet. Nie jest to na pewno laptop na ktorym mozna odpalic wszystko. To Pocket PC i nalezy sie liczyc z plusami i minusami takiego rozwiazania. Uwazam n560 za dobry zakup.

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
  • Sprzęt: LOOX N560, AM5
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 14, 2007, 09:21:53 »
Dodam parę słów od siebie. ;)

Bluetooth w n560 działa tak, jak powinien. Nie ma żadnych problemów z podłączaniem urządzeń, a konfiguracja połączenia z internetem poprzez telefon komórkowy z GPRSem zajmuje tylko 5 minut. Bez poblemu działa również synchronizacja z PC przez BT.

Co do ładowarki samochodowej, to opinii jest tyle, co użytkowników. ;) Ja osobiście (trochę przypadkiem - przyznaję...) kupiłem ładowarkę 1A i nie narzekam. Nie tylko podtrzymuje zasilanie palmtopa, ale również doładowuje baterię. Nie wiem wprawdzie, jaki wpływ na akumulator ma napięcie 1A zamiast zalecanego 2A, ale to już zupełnie inna historia. ;)

Na Pocket PC istnieją trzy klienty Gadu-Gadu: Pocket Gadu, GGClone i MobileGadu. Osobiście wypróbowałem wszystkie i zdecydowanie polecam MobileGadu. Tutaj masz je wszystkie w jednym miejscu - potestuj sam, być może Tobie podejdzie inny. ;)

Wadą n560 jest z pewnością fakt, iż grzeje się niemiłosiernie (trochę przesadzam). ;) No ale to konsekwencja upakowania całej masy urządzeń (GPS, WiFi, BT) w dość małym urządzeniu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2007, 09:23:29 wysłana przez toszcze »

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 14, 2007, 09:24:47 »
konwertowanie filmow ma ta zalete ze zdecydowanie zmniejszasz ich objetosc

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 14, 2007, 13:39:02 »
yooooł :)

Tez jestem 'na kupnie' takiego LOOX albo E-Ten X500/700...
Wybor trudny... nie ma GSM, ale to VGA wymiata, musze przyznac ze robi wrazenie.

Bateria raczej slaba :( E-Ten wiecej pociagnie (tylko slabszy CPU, qVGA...)

GPS - poczytalem o implementacji w n560 duzoooo, jednym dziala znosnie a innym slabo, wymieniaja plyte glowna w serwisie i jest poprawa, czy to jakies uszkodzone serie (co by sprawidzc S/N i takiego nie kupic ) tego nie wiem.

Pytanie:

Ile urzadzen BT moze obslugiwac na raz ten FS? Np myszka na bluetooh widzialem ze dziala a jakbym jeszcze chcial synchronizowac jednosczenie! z kompem albo miec sluchawke BT? To co?

Chyba sie na FS N560 skusze tylko ten brak GSM i rozne nie zbyt pochlebne czasami opinie :/
A to GPS slaby (szkoda ze nie ma opcji by synchronizacji przez internet z lista satelitow a E-Ten ma to) i ta bateria.

MINUS jak stad do NYC dla Looxa:

Olewaka klienta, malo albo w ogole, upadate'ow (jabys kupil najnowsza karte graficzna i driverow nowych nie robili bo juz produkuja lepsze modele, a Ciebie olewaja cieplym moczem), brak WM 6!!!!

E-ten dal WM 6 swoim klientom, update ROM (poprawki rozne) wychodza dosc czesto czyli biora odpowiedzialnosc za to co produkuja. To duzy plus.

E-teny tez sie psuja, poczytaj forum, ale GPSi bateria dzialaja lepiej :)
Tylko qVGA boli, jednak 640x480 robi wrazenie, ogladlaem w markecie, w dodatku ekran 3.5" do nawigacji to lepsze (ale wiekszy ciut rozmiar, nie ma innego wyjscia).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2007, 08:28:10 wysłana przez krionix »

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 14, 2007, 13:41:07 »
troche chaotycznie  :o kompletnie nie wiem co napisales

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 14, 2007, 14:03:07 »
Tez jestem na kupnie takiego LOOX albo E-Ten X500/700...
"Na kupnie"? Co to za forma?...

Ile urzadzen BT moze obslugiwac na raz ten FS? Np myszka na bluetooh widzialem ze dziala a jakbym jeszcze chcial synchronizowac jednosczenie! z kompem albo miec sluchawke BT? To co?
Nie znam specyfikacji BT, ale urządzeń tych może być wiele. Ja na codzień podłączam do n560 2-3 urządzenia jednocześnie i działa.

BTW: kompletnie nie zrozumiałem Twojego przekazu - poza tym jednym pytaniem.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 14, 2007, 14:11:40 »
odnośnie jeszcze łapania fixa w samochodzie - w przypadku Audi z tzw. podwójnymi szybami nie był w stanie złapać fixa. (poddałem się po kilku minutach, może na upartego by złapał)

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 14, 2007, 14:31:36 »
N560 jest taki jaki jest. A ze nie ma updatetow to chyba dobrze - znaczy to ze nie ma co poprawiac ciagle. Nie czuje presji aby ciagle cos udoskonalac w PPC. Dostalem to za co zaplacilem. Bledow w dzialaniu nie zauwazylem.

WM6 - milo by bylo, ale nie ma i tyle.

Wspomniano o kontakcie z supportem ijego slabym dzialaniu. Byl calkiem spory watek o blokadzie antykradziezowej  n560. I co? Wywalczylismy ze nie bedzie pobierana oplata(prawie 600zł) za zdjecie blokady. Wywalczylisny w F-S. A przypomne ze servis prowadza oddzielne firmy - nie F-S.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 14, 2007, 14:57:43 »
N560 jest taki jaki jest. A ze nie ma updatetow to chyba dobrze - znaczy to ze nie ma co poprawiac ciagle. Nie czuje presji aby ciagle cos udoskonalac w PPC. Dostalem to za co zaplacilem. Bledow w dzialaniu nie zauwazylem.

Nie no błąd przy używaniu IRDy powinni poprawić... Z resztą się zgadzam :)

*

Offline KartofeLone

• **
  • 113
  • Sprzęt: N560, Galaxy S, Galaxy S III
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 14, 2007, 17:54:42 »
to ja dodam ze e2c uszkadza system ale nie nieodwracalnie. Na stronie FS mozna pobrac poprawke (tak zgadza sie Ci co ponoc olewaja klientow wydali poprawke) która to naprawia. A co do WM6 to nadal mam nadzieje ze moze cos sie ruszy w tej sprawie

*

Offline wszim

• 277
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens n560, MIO P550M
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 14, 2007, 21:08:54 »
Witam!
Własnie stoje przed zakupem pierwszego w życiu PocketPc. Wybór padł na N560. Jako że to mój first Pocket to zapewne nie pałam wiedza, na ten temat , wiec wybaczcie niewachowosc. Szukałem, szukalem i szukalem wielu inf. na temat N560 w wielu zżródlach i nie znalazlem wszystkich odpowiedzi na nurtujace mnie pytanka. Mam nadzieje ze udzielicie mi fachowej porady.

No i wreszcie jak ogólnie oceniacie Looxa (bedzie wykorzystywany pod katem nawigacji, i uzytecznosci biurowej, oraz do internetu, bo w domu mam Wi-Fi)

1) Nie ma takich problemów w n560.
2) Były problemy w coniektórych egzemplarzach ale obecne serie juz sa chyba poprawione. Sygnał z GPS nie powala ale da się żyć.
3) Ekran n560 to chyba jeden z lepszych. VGA to mocna strona tego PPC.
4) Problemów z baterią nie ma choc pojemność mogła by byc większa.

inne:
karty SD do 4G chodzą (nie działa SDHC), przydaje się host USB aby podłączyć pendrive lub aparat cyfrowy

Ja używam głównie do navi, internet i poczta przez Wifi lub BT-GPRS przez komórkę. Sprawuje się dobrze choć Wifi zżera baterię dość szybko. Odkąd mam PPC przestałem ciągać ze sobą ciężkiego laptopa.
pozdrówka

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 14, 2007, 21:19:20 »
Witam,
odnośnie jeszcze łapania fixa w samochodzie - w przypadku Audi z tzw. podwójnymi szybami nie był w stanie złapać fixa. (poddałem się po kilku minutach, może na upartego by złapał)

Własnie, własnie, własnie. O problemie fixa slyszałem ale jedynie w szybach atermicznych, DAAMOOK napisał
Sa problemy w samochodach z szybami atermicznymi -> napylony jest na nich jakis metal, ktory bardzo tlumi sygnal gps
. Rozumiem to, jest zupelnie zrozumiale, ale z podwojnymi szybami?!?! No niewiem.
Pytanie number 2: jak jest w autobusach?? Czy lapie sygnal??
Dzieki za odp.
iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline wszim

• 277
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens n560, MIO P550M
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 14, 2007, 21:22:52 »
W autobusie nie próbowałem ale w samolocie łapał  ;D
pozdrówka

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 14, 2007, 21:32:17 »
Witajcie,
Równierz ciekawi mnie o co chodzi z uszkadzaniem systemu przez program E2C? Czy jest to po prostu prowokacja producenta, czy zwykły błąd programowy?
Wiadome jest ze port podczerwieni tzn. IRDA, wychodzi z użytku. Ale mimo to zapytam sie jaka jest jej skutecznosc i zasięg? Slyszalem o programi który przekastałca palma w pilot Tv, stad moje zapytanie o zasięg. I czy prawda jest ze SA jakiej fabryczne problemy z ww. portem.
Jak zwykle dzięki za odp.
iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 14, 2007, 22:04:19 »
[

GG jest - sam uzywam mobile gadu. Jest fajny i dobrze dziala.
Widzialem jeszcze Skype, ale nie instalowalem.

Uzywam SKYPE, dziala lepiej niz mobilne GG, darmowa mobilna wersja do pobrania na stronie skype'a.
Bez problemu mozna za pomoca WIFI rozmawiac glosowo np z Austrii.
Pozdrawiam
Napisane: Czerwiec 14, 2007, 21:59:07

Filmy odtwarzam w normalnej formie. Takie po prostu przegrane z PC. Przy innych urzadzeniach ludzie konwertuja filmy na np. inne rozdzielczosci bo czasem sa problemy z plynnoscia odtwarzania; ale n560 nie ma tego problemu.
Czasem jest zgrzyt jak sie trafi na video/audio korzystajace z egzotycznego kodeka - wtedy niestety moze byc problem.

Polecam do ogladania filmow konwersje przez SPB MobileDVD, podobnie jak cala grupa programow SPB sa stworzone do PocketPC, odtwarzanie jest plynne i np. pelnometrazowy film DVD po uzyciu MobileDVD zajmuje około 350-400Mb

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 15, 2007, 07:25:06 »
Witam,
Podajcie jakies linki do stron z programami na pockety
iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 15, 2007, 07:41:12 »
Uzywam SKYPE, dziala lepiej niz mobilne GG
A co ma wspólnego Skype z GG?...

*

Offline strus

• *
  • 95
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 15, 2007, 14:39:31 »
Hej,
Ninigun  N560 to moim zdaniem najlepszy wybór, jeśli mówimy o PPC i nie chcesz mieć do kupy jeszcze telefonu w urządzeniu. Ma swoje minusy, ale konkurencje powala na kolana kilkoma potężnymi zaletami, których w tym wątku już mówiono. Jeśli jednak to ma być Twój pierwszy PPC to pamiętaj, że to jest "prawie" zwykły pecet: do zastosowań biurowych, internetu nadaje się lepiej niż inne pockety (vga, szybkość działania) ale to jednak nie zastąpi zwykłego kompa z niemobilną "windą" na pokładzie. Na pewno do nawigacji nada się świetnie, ale np do internetu, komunikatorów ja osobiście używam looxa tylko w awaryjnych sytuacjach. Taki już urok mobilnego windowsa i pocketów, że to wciąż bardziej zabawki niż "poważne" komputery ;)

*

tramp

« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 15, 2007, 14:45:15 »
bardzo przytomna i rzetelna wypowiedź

Oczywiście gdzieś jadąc można spokojnie jakieś newsy poczytać, kasę przelać, sprawdzić pocztę.
W stosunku do przykładowo telefonu z Symbianem wygoda tych czynności to niebo i ziemia. Ale w stosunku do najbardziej miniaturowego laptopa z pełnym windowsem nawet 98 to też niebo i ziemia tylko w drugą stronę.

A i pocket handlowcom się nada, akwizytorowi do prowadzenia gdzie, kto, kiedy po co itp. etc. Jednak wtedy backupy to podstawa. Choć moje N560 jest kompletnie bezawaryjne i stabilne software'owo cenne dane dublowałbym codziennie lub co drugi dzień góra
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2007, 14:48:00 wysłana przez tramp »

« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 15, 2007, 20:18:13 »

Zobaczcie wykresy dzialania na bateri (akumulatorze by byc precyzyjnym)
dla roznych PDA, loox n560 jest tez ujety w zestawieniu (x500 rowniez):

http://www.mobile-review.com/pda/review/asus-a626-en.shtml

takie asusy dzialaja znacznie dluzej nawet 2x dluzej niz n560 :/ ... szkoda ze nie maja VGA :(

*

Offline geez

• 37
  • Sprzęt: Loox n560 + touch hd + e71
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 15, 2007, 21:14:10 »

Zobaczcie wykresy dzialania na bateri (akumulatorze by byc precyzyjnym)
dla roznych PDA, loox n560 jest tez ujety w zestawieniu (x500 rowniez):

http://www.mobile-review.com/pda/review/asus-a626-en.shtml

takie asusy dzialaja znacznie dluzej nawet 2x dluzej niz n560 :/ ... szkoda ze nie maja VGA :(

mhm taa aha, ale co z tego?
V_1.53-PL PLK
R:1.13.25.24
P:52.62.25.34U