Zeebe06:: co Ty jakiś sztuczny problem robisz??? A może jeszcze FSC powinno dodawać do palmtopa samochód...
Jeśli cokolwiek warto dodawać do takiego PDA, to soft nawigacyjny, bo jest to produkt "uniwersalny" i w zestawie ze sprzętem kosztuje z reguły mniej niż kupowany luzem.
A co do uchwytu i ładowarki, to nie każdy używa takiego palmtopa w samochodzie (można też na rowerze, na łódce, w samolocie/szybowcu, na lotni lub na ... piechotę), tak więc ładowarka nie potrzebna, uchwyt też. Ja z kolei używam dedykowanego do mojego auta uchwytu Brodit i bardzo się cieszę, że FSC nie uszcześliwia wszystkich na siłę. Gdyby w komplecie był "obowiązkowy" uchwyt, to cena musiałaby być trochę wyższa, a ja i tak bym z takiego uchwytu nie korzystał...
Tak mi się przpomniała obowiązkowa konsumpcja do wina lub wódki za komuny...
A tak w ogóle, to wydaje mi się, że produkty z wyższych półek z reguły mają mniej wyposażenia dodatkowego (bo i tak są stosunkowo drogie), a w takich dodatkach przodują producenci tzw. B-brandowi lub Ci, którzy starają się przebić na rynek... A-brandy, czyli HP, FSC, Dell są bardziej powściągliwi i bardziej się cenią, ale też z reguły, to oni nakręcają i kreują rynek i kierunek rozwoju...
Poza tym, to teraz za wcześnie dyskutować i wydawać osądy, bo przecież ten PDA dopiero za jakiś czas trafi do sprzedaży, a do tego czasu może okazać się, że będzie on dostępny "solo", ale również w jakimś pakiecie...