LOOX n560 z GPS i brak HOLDERU (?)

• 31 Odpowiedzi
  • 3829 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 21, 2006, 21:18:26 »
:shock:  Witam!
Długo oczekuje na nowosci PDA + wbudowane GPS. Chce kupic i:

Wraz z pojawieniem sie nowego LOOX n560 z GPS myślałem że to już ten o który mi chodzi - wyswietlacz VGA - może tylko brak GPRSa.
Ale okazuje się ze cos mu jednak brakuje...

1. Jeden z dystrybutorów na Polske co prawda potwierdza cene promocyjna jednakze z wahaniem słysze że PRAWDOPODOBNIE nie ma w zestawie HOLDERU do samochodu!  :shock:  
No moje zdumienie wynika z tego że kupuje sprzet z konkretnym wyposazeniem czyli GPS. Tak więc uważam ze opakowanie powinno zawierac tak skompletowany PDA zeby byl gotowy do pracy!
Przeciez jadąc nie bede go trzymal w rece!!
Dodatkowo wiekszosc producentow holder dodaje jako oryginalne wyposazenie.
Wiadomo ze dodatkowo mozna sobie kupic ale to calkowicie zmienia porównanie poziomu cen wzgledem konkurencyjnych produktow.

Ciekawi mnie jakie macie zdanie na ten temat. Czy moze widzieliscie inne oferty wraz z holderem?

2. Ładowarka "podróżna" - czyzby brak było malej ladowarki w zestawie? Niepokoi mnie informacja o stacji dokujacej a brak informacji o ładowarce podróżnej.  No wole już nie myśleć o ładowarce SAMOCHODOWEJ!!  - tez nie ma?

Prawde mowiac bardzo bym chcial zeby ktos rozwial wszystkei moje watpliwosci,  :wink:

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 21, 2006, 21:36:42 »
1. Porzadny uchwyt samochodowy dostaniesz za ok 100zl
2. Ladowarka do serii N kosztuje ok 50-60zl

Jak chcesz miec wszystko "w cenie" to musisz kupic jakiegos MIO.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2006, 21:47:20 »
"Porzadny uchwyt samochodowy dostaniesz za ok 100zl"

Ano wlasnie ja chce po prostu najnormalniejszy uchwyt Innych producentow jakos stac na dedykowane do konkretnych modeli (uwzgledniajac polozenie przyciskow i gniazd z boku!)

"2. Ladowarka do serii N kosztuje ok 50-60zl"

No czyli doliczyc nalezy minimum 160 zł ekstra

"Jak chcesz miec wszystko "w cenie" to musisz kupic jakiegos MIO.[/quote]"
No no z calym szacunkiem dla MIO  - Mialem przyjemnosc uzytkowac MIO i naprawde  bylem bardzo zadowolony! Z pewnoscia kupilbym MIO po raz drugi gdyby nie rozdzielczosc :lol:

Z reszta jak poobserwowac rynek to coraz wiecej producentów probuje "upchnac" do PDA coraz wiecej nowinek wiec tu chyba jestes w błędzie.

*

Offline tetsuo

• *
  • 50
    • http://www.burgmania.net/
  • Sprzęt: HTC Wildfire
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2006, 06:40:16 »
Cytat: "Zeebe06"
"Porzadny uchwyt samochodowy dostaniesz za ok 100zl"

Ano wlasnie ja chce po prostu najnormalniejszy uchwyt Innych producentow jakos stac na dedykowane do konkretnych modeli (uwzgledniajac polozenie przyciskow i gniazd z boku!)

"2. Ladowarka do serii N kosztuje ok 50-60zl"

No czyli doliczyc nalezy minimum 160 zł ekstra

No no z calym szacunkiem dla MIO  - Mialem przyjemnosc uzytkowac MIO i naprawde  bylem bardzo zadowolony! Z pewnoscia kupilbym MIO po raz drugi gdyby nie rozdzielczosc :lol:
[/quote]

Oczywiście możesz kupić co innego. Fujitsu Siemens celowo nie daje tych dwóch akcesoriów:
1. Obniża cenę ote 150 PLN w stosunku do Mio
2. Dodatkowo nie chcą żeby te palmtopy kojarzyły się tylko z nawigacją, bo przecież można z nimi robić jeszcze wiele innych rzeczy.
Uważam , że jak wybierasz nowego palmtopa , to wybierz takiego który ma wszystko czego potrzebujesz, a oburzać się tutaj że producent czegoś nie dodał do swojego produktu nie ma co. Po prostu nie dał i już , nie podoba mi się to biorę co innego.
BTW. N500 było w Vobisie dostępne w zestawie z uchwytem i ładowarką.

*

Offline krutoj

• 263
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2006, 09:15:07 »
@Zeebe06
nie twierdze, ze MIO ma slabe produkty. oczywiscie milo z ich strony, ze sprzedaja palmtopy jako kompletne zestawy do nawigacji samochodowej, ale osobiscie uwazam, ze dodatkowy wydatek rzedu 150-160zł (w przypadku N520) nie jest kwota przesadzona. ja kupilem uwyt uniwersalny, ktory zapina palmtopa dosc nisko (po bokach) i nie zaslania niczego poza irda. z dolu mam przesuwane podporki, ktore bez problemu mozna tak ustawic, zeby kabel do zasilania nie haczyl. reasumujac - nie widze w ktorym punkcie uchwyt dedykowany bylby zdecydowanie lepszy od uniwersalnego (pomijam "chinskie wynalazki" po 20zł, ktore rozpadaja sie po wyjeciu z pudelka).

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2006, 09:32:58 »
@tetsuo
Ale jeśli ktoś kupuje pocketa z GPS to przecież nie płaci na próżno za GPS jeśli nie zamierza z niego korzystać. A skoro zamierza korzystać z GPS to uchwyt i ładowarka samochodowa są konieczne, tym bardziej  że to nie jest sprzęt lowend żeby obcinać maksymalnie wszystko byle sprzedać w markecie za parę groszy nieświadomym kupującym. Z Asusem dostałem, wszystko co potrzebne, nie sądziłem że w przypadku jeszcze droższego sprzętu z najwyższej półki nie otrzymuje się kompletnego wyposażenia.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2006, 13:08:21 »
No i Doskonale ujął to majki2 !!

Wlasnie o to chodzi! Przeciez skoro sprzet jest poszerzony o konkretna funkcjonalnosc (czyli jest do czegos dedykowany) powinien miec takie wyposazenie zeby wyjmujac go z pudelka mozna bylo uzywac!
To nie jest wersja "wzbogacona" o GPS. Tak mogą pisac ci ktorym GPS jes zbedny - wtedy uchwyt rzeczywicie niepotrzebny - sa inne modele bez GPSa.

Tu naprawde nie chodzi o przkomarzanie sie ani o "dume"
Szukam dobrego sprzetu z VGA i wbudowanym GPS  Ten LOOX n560 wydaje sie byc naprawde dobra "maszyna"  Znacie jakies alternatywy?

Podgladalem na Allegro uchwyty i zasilacze (samochodowy i podrozny)
Co do uchwytow to zgadzam sie z KRUTOJ. Te tanie budza watpliwosci i ich wyglad jest  oglednie mowiąc OCIEZALY!! a co by nie mowic to LOOX n560 jest ladny i zgrabny - no i jak by to pasowalo?

A czy ten LOOX n560 ma jakas lekka podrozna ladowarke?

*

Offline ocp

• 10
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2006, 13:18:28 »
Ja sie ciesze ze nie dostalem zbednego balastu w postaci ladowarki samochodowej i uchwytu.

Kupilem sobie ladowarke z modulem TMC (jezdze duzo po .DE).

Holder z kolei mam swojego autorstwa i wykonastwa (podpowiem tylko ze jest to "guma z majtek" i rzepy ;-) ) Spisuje sie swietnie, zalezalo mi na tym zeby mi zadne ramiona, labedzie i inne hol(d)ery w aucie nie wystawaly, lubie prostote :-)

pozdrawiam
Michal

*

Offline krutoj

• 263
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2006, 14:51:06 »
Cytat: "ocp"
Holder z kolei mam swojego autorstwa i wykonastwa (podpowiem tylko ze jest to "guma z majtek" i rzepy ;-) )

ehhh ... a jakiegos produktu durex'a nie udalo sie przerobic?  :lol:  ... tylko co by nie byl z "odzysku" :lol:

*

Offline kacpero

• 1
  • Sprzęt: FSC LOOX N520
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 22, 2006, 15:10:41 »
ja kupiłem loox'a n520 i bardzo się cieszę, że zapłaciłem o 150 pln mniej i nie dostałem ładowarki samochodowej i uchwytu.
nie mam samochodu i nie potrzebuję takich bajerów. z gps'u korzystam np. do sprawdzenia gdzie jestem jadąc pociągiem w nocy, czy też na pieszych wycieczkach.

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 22, 2006, 16:14:38 »
kacpero !

A gdzie widziales PDA z GPS  tansze lub drozsze ze wzgledu na dodany lub nie dodany holder? To chyba praktykuje tylko Fujitsu Siemens.
Tak naprawde prawie wszystkie PDA z GPS maja na wyposazeniu samochodowy holder! i sa przez to drozsze? To chyba tylko wytlumaczenie  albo "wtlumaczenie" klientowi :wink: przez jakiegos sprzedawce.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 22, 2006, 20:31:33 »
Zeebe06:: co Ty jakiś sztuczny problem robisz??? A może jeszcze FSC powinno dodawać do palmtopa samochód...

Jeśli cokolwiek warto dodawać do takiego PDA, to soft nawigacyjny, bo jest to produkt "uniwersalny" i w zestawie ze sprzętem kosztuje z reguły mniej niż kupowany luzem.
A co do uchwytu i ładowarki, to nie każdy używa takiego palmtopa w samochodzie (można też na rowerze, na łódce, w samolocie/szybowcu, na lotni lub na ... piechotę), tak więc ładowarka nie potrzebna, uchwyt też. Ja z kolei używam dedykowanego do mojego auta uchwytu Brodit i bardzo się cieszę, że FSC nie uszcześliwia wszystkich na siłę. Gdyby w komplecie był "obowiązkowy" uchwyt, to cena musiałaby być trochę wyższa, a ja i tak bym z takiego uchwytu nie korzystał...

Tak mi się przpomniała obowiązkowa konsumpcja do wina lub wódki za komuny...  :twisted:

A tak w ogóle, to wydaje mi się, że produkty z wyższych półek z reguły mają mniej wyposażenia dodatkowego (bo i tak są stosunkowo drogie), a w takich dodatkach przodują producenci tzw. B-brandowi lub Ci, którzy starają się przebić na rynek... A-brandy, czyli HP, FSC, Dell są bardziej powściągliwi i bardziej się cenią, ale też z reguły, to oni nakręcają i kreują rynek i kierunek rozwoju...

Poza tym, to teraz za wcześnie dyskutować i wydawać osądy, bo przecież ten PDA dopiero za jakiś czas trafi do sprzedaży, a do tego czasu może okazać się, że będzie on dostępny "solo", ale również w jakimś pakiecie...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 22, 2006, 20:49:33 »
Z ciekawości zajrzałem do cennika dystrybutora FSC i wyniki porównania cen są następujące (ceny netto):

- goły N500 - ok. 1000 zł (jakaś promocja do 10.04)
- N500 + CAR HOLDER, CAR CHARGER, SD 256 MB - ok. 1230 zł
- N500 + CAR HOLDER, CAR CHARGER, SD 256 MB + Automapa XL - ok. 1610 zł
- N500 + CAR HOLDER, CAR CHARGER, SD 256 MB + Tom Tom Nav. 5 - ok. 1800 zł

LOOX-y 718 i 720 występują "gołe" i w pakietach GPS (uchwyt z GPS, ładowarka, soft). Modele N520 i N560 tylko "gołe".
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 22, 2006, 21:08:55 »
:lol:   HeeHee  :lol:
Ojej!!
No to akurat rozbawiles mnie do lez!!!

No wiesz BIBLO akurat moje zdanie nie bierze sie ze sztucznego problemu a wynika z bardziej powaznego problemu chce kupic PDA z GPS  a FS N560 rzeczywiscie wydaje sie najciekawszy tylko co ma a czego nie ma w pudelku. Albo jakie mam inne alternatywy.

Natomiast co do rozsadzania co powinno byc lub nie wydaje mi sie bardziej jalowa rozmowa i nie tyle ze to rzecz gustu. Tylko raczej zwolennicy FS nie bardzo chca sie przyznac ze nie moga miec w zestawie czegos wiecej i wlasnie w tych samych pieniadzach. A moze to  wypowiedzi sprzedajacych? ; Ale ale nie skonczmy z tym akurat watkiem bo nie rozwiazuje to niczego a  wiesz z tym dodatkiem jako samochodem to lekka przesada; Koszt (EBIT) holderu to naprawde gorsze.
Tymczasem jak przegladniesz posty to wlasnie pod wzgledem OPROGRAMOWANIA  użytkownicy maja ROZNE zdanie. Sam lubie AUTOMAPE ale szanuje tych ktorzy lubia inne oprogramowanie; A co powiedziec o kierowcach którzy znaja Polske i tak naprawde potrzebuja map na inne kraje? To ma byc tyle wersji N560 ile softow nawigacyjnych?
A jeszcze permutacja sie pojawi gdy ktos bedzie chcial i na Plske i na zach Europe (ojej!)
No a tak szczerze - kupujesz ten wspomniany samochod to juz ma opony -tak ten sam z gornej jak i dolnej polki i sprzedawca nie sugeruje ci dokupic opon wedle twoich upodoban- Ba mozesz tez na felgach jechac !! :wink:   Kupujac TV tez masz pilota - a mozesz innego uniwersalnego kupic -czemu nie!
Kupujesz nagrywarke CDRW do kompa - w pudelku juz jest program albo sterowniki (jako narzedzie)do nagrywania Nie musisz sie martwic ojej to jeszcze cos dokupic musze zeby uzywac? - moge tak jezeli potrzebuje pod wlasne wymagania.

Tak wiec tan watek przypomina mi "rozmowe studencka"  i nie o ten kierunek rozmowy mi chodzi ;-)

Ale co racja to racja i zgadzam sie z Toba lepiej poczekac az wejdzie na rynek niz w przedplatach  kupowac kota w worku!

« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 22, 2006, 21:18:24 »
Cytat: "biblo"
Z ciekawości zajrzałem do cennika dystrybutora FSC i wyniki porównania cen są następujące (ceny netto):

- goły N500 - ok. 1000 zł (jakaś promocja do 10.04)
- N500 + CAR HOLDER, CAR CHARGER, SD 256 MB - ok. 1230 zł
- N500 + CAR HOLDER, CAR CHARGER, SD 256 MB + Automapa XL - ok. 1610 zł
- N500 + CAR HOLDER, CAR CHARGER, SD 256 MB + Tom Tom Nav. 5 - ok. 1800 zł

LOOX-y 718 i 720 występują "gołe" i w pakietach GPS (uchwyt z GPS, ładowarka, soft). Modele N520 i N560 tylko "gołe".

Dzieki za porównanie ! :) ! .  Akurat ze wzgledow na wyposazeanie (GPS i VGA) pozostaje mi tylko N560 . Uchwyt z GPS tez odpada  :cry:  bo GPS uzywam poza samochodem.
A tak naprawde w sklepach internetowych różne informacje widze.

Ta promocja na N500 to pewno dlatego zeby miejsce zrobic na te ktore wchodza w kwietniu.

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 22, 2006, 21:30:50 »
Ta promocja na N500 to pewno dlatego zeby miejsce zrobic na te ktore wchodza w kwietniu.

Niby jak? Przecież w kwietniu nie pojawi się żaden następca N500... Moim zdaniem, to prędzej jest to odpowiedź na produkty konkurencji, np. Asusa.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline ocp

• 10
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 23, 2006, 13:35:31 »
Cytat: "krutoj"
Cytat: "ocp"
Holder z kolei mam swojego autorstwa i wykonastwa (podpowiem tylko ze jest to "guma z majtek" i rzepy ;-) )

ehhh ... a jakiegos produktu durex'a nie udalo sie przerobic?  :lol:  ... tylko co by nie byl z "odzysku" :lol:

Zastanawialem sie nad tym, ale chyba mam ciekawsze zastosowanie dla produktow tej szanownej firmy, ale zawsze chetnie skorzystam z Twoich doswiadczen w niestandardowym ich zastosowaniu ;-)

*

Offline krutoj

• 263
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 24, 2006, 06:26:18 »
@ocp
- ja to raczej "standardowo" uzywam rzeczy zgodnie z ich przeznaczeniem  :D

*

Offline Jackal

• 295
    • www.pdaclub.pl
Re: LOOX n560 z GPS i brak HOLDERU (?)
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 04, 2006, 13:51:12 »

Jeden z dystrybutorów na Polske co prawda potwierdza cene promocyjna jednakze z wahaniem słysze że PRAWDOPODOBNIE nie ma w zestawie HOLDERU do samochodu!  :shock:  

Widzisz, najlepiej żeby były dwie opcje z i bez holdera.
Pierwsza dla Ciebie, druga dla osób posiadających już taki holder - np. zmieniają swój stary PPC na nowego LOOXa.

Nie widzę jednak problemu, żebyś dokupił sobie holder taki jak Tobie pasuje.  Jeszcze ktoś potem narzekałby, że dołaczony do kompletu holder jest za krótki/długi ;-)  :lol:

« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 04, 2006, 15:41:44 »
Niby to sluszne...
To by było iscie salomonowe rozwiazanie!
Cytat: "Jackal"
Widzisz, najlepiej żeby były dwie opcje z i bez holdera.

ale kupujacy ode mnie wział PDA z holderem. I wcale sie nie dziwie bo pasowal do rozmiarow konkretnego PDA.
Oj widzialem te uniwersalne i niestety nie podobaja mi sie bo te "łapki" z boku maja 4 mm + 4 mm gumy ojojoj  :? ; Mam jeszcze watpliwoci czy to dobrze trzyma PDA w poziomie..  
Osobiscie szukam holderu na szybe - Nasluchalem sie ze te pod wywiewy powietrza moga nabawic niezlych problemow ze sprzetem (zmiany temperatury, kurz i nie sa przenosne)
Pozdrawiam

*

Offline krutoj

• 263
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 04, 2006, 17:03:36 »
odnosnie dyskusji nt. holderow orginalnych i uniwersalnych

ja razem z moim N520 kupilem uniwersalny uchwyt (dobrej jakosci) poniewaz dedykowane nie byly jeszcze dostepne i po niespelna pol roku uzytkowania stwierdzam, ze bardzo cenie sobie to, ze moge wpakowac do niego PDA razem z etui KRUSELLa (takie z klapka otwierana do gory). uwazam to za wygodne rozwiazanie, poniewaz czesto pokonuje stosunkowo krotkie trasy po miescie i szlag by mnie trafil jak bym musial co pol godziny wkladac i wyjmowac pocketa z etui. swoja droga juz samo podpinanie ladowarki samochodowej mocno mnie irytuje, ale coz - ta czynnosc musialbym i przy dedykowanym uchwycie wykonac.

*

Offline firefox

• *
  • 52
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 11, 2006, 16:23:04 »
Witam ,przypatruje sie dyskusji od jakiegos czasu i też planuje zakup looxa n560.I tak sie zastanawiam nad uchwytem do samochodu i znalazłem coś takiego :
Uchwyt magnetyczny

Czy tego typu mocowanie w samochodzi zda egzamin ?? Może ktoś juz miał z czyś takim do czynienia?Czy silny magnez nie wpłynie negatywnie na prace loox'a ?
Wygląda to całkiem przyzwoicie ciekaw jestem jak jest w praktyce bo moje doswiadczenie na temat holder'ów samochodowych jest zerowe ;)

pozdrawiam,
MArcin

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 11, 2006, 17:24:27 »
Cytat: "firefox"
Witam ,przypatruje sie dyskusji od jakiegos czasu i też planuje zakup looxa n560.I tak sie zastanawiam nad uchwytem do samochodu i znalazłem coś takiego :
Uchwyt magnetyczny

Czy tego typu mocowanie w samochodzi zda egzamin ?? Może ktoś juz miał z czyś takim do czynienia?Czy silny magnez nie wpłynie negatywnie na prace loox'a ?
Wygląda to całkiem przyzwoicie ciekaw jestem jak jest w praktyce bo moje doswiadczenie na temat holder'ów samochodowych jest zerowe ;)

pozdrawiam,
MArcin

Zdecydowanie odradzam, jest to ten sam uchwyt co na allegro po około 18 zł - bez magnesu z możlwoscia przyklejenia do szyby lub przyczepienia do kratki nawiewu. Osobiście go, uzywam i jestem zadowolony, kilku znajomych ma równiez i tez sa zadowoleni.

« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 11, 2006, 18:05:11 »
Cytat: "FNW"
Zdecydowanie odradzam,...  
  ...... Osobiście go, uzywam i jestem zadowolony, kilku znajomych ma równiez i tez sa zadowoleni.

Jak w twoim uchwycie PDA jest mocowany? - w tym prawdopodobnie na tyl PDA nakleja sie metalowa plytke.
Swoja droga widzialem posty ze te z magnesami moga fałszowac lub utrudniac odbiór GPS - ciekawe ile w tym prawdy.

A co do uzytkownikow uchwytu mocowanych do kratki nawiewu to nie skarzyli sie na klopoty z PDA (wieszanie systemu, bateria stracila pojemnosc ...)? Chcialbym to zweryfikowac bo mialem takie informacje.

CAR HOLDER DO LOOX N5xx
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 11, 2006, 20:57:26 »
Witam serdecznie. Jestem szczęśliwym posiadaczem PDA Loox N520 i wcale nie trzymam sprzętu non stop w ręku. Dokupiłem oryginalny uchwyt do auta, Part No:S26391-F6006-L200. Jest to uchwyt od serii 7xx, ale rownież pasuje idealnie do N5xx.
Pozdrawiam wszystkich :D

*

Offline firefox

• *
  • 52
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 12, 2006, 12:19:14 »
Witam ,troche nie bardzo rozumiem Twojej wypowiedzi ;) "Zdecydowanie odradzam.....Osobiście go, używam i jestem zadowolony, kilku znajomych ma równiez i tez sa zadowoleni....."
Jak mam to rozumieć ???Odradzasz czy jesteś zadowolony :)?
Ja chciałem coś takiego przymocować nie do szyby tylko do kokpitu ,gdzies pod szybe...do szyby nie mam jakoś przekonania ,że bedzie to niezawodne...?
Ewentualnie zwyczajnie przykrecić gdzies do kokpitu ale te przykrecane maja duże "łapy" i jakos tak optycznie mi sie średnio podobają...Moze ktos może polecic jakiś uchwyt przykrecany /przyklejany do kokpity  funkcjonalny i "optycznie" ładny oraz dobrze wykonany ?

pozdrawiam,
MArcin

« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 12, 2006, 12:35:26 »
Witam ,troche nie bardzo rozumiem Twojej wypowiedzi ;) "Zdecydowanie odradzam.....Osobiście go, używam i jestem zadowolony, kilku znajomych ma równiez i tez sa zadowoleni....."
Jak mam to rozumieć ???Odradzasz czy jesteś zadowolony :)?

No odradza magnetyczne ale zadowolony jest z takiego samego bez magnesu - ktory ma i uzywa :lol:
To masz juz ten uchwyt? No a jak ci sie trzyma na tym magnesie? Nie zsuwa sie?

Co do umiejscownienia to zadowolony bylem z uchwytu umiejscowionego na szybie ale WSPARTEGO na kokpicie.
W tym przypadku plusy przewyzszyly minusy;
+ Nie trzeba głowy opuszczac  i odwracac wzroku od drogi.
+ Podczas jazdy łatwiejszy dostep (reką i wzrokiem do ekranu)

*

Offline firefox

• *
  • 52
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 12, 2006, 12:53:26 »
Nie mam narazie jeszcze żadnego uchwytu  zastanawiam sie nad jakims rozwiązaniem ,nie ma równierz looxa na którego tez czekam az wejdzie do sprzedaży...ale po mału sie do wszystkiego przygotowuje stad moje pytania o holder'a.Co do podpórki i mocowania na szybie to jak to jest technicznie rozwiązane z ta podpórka  ?
Mozesz podsunąc jakiegos linka do twojego holder'a z podpórka(czy może ta podpórka to jakaś ręczna modyfikacja ?)
 A odnośnie holderów magnetycznych to jakie są konkretnie minusy tego holdera czy ma jakis  wpływ na prace ppc oraz gps'a ???
pozdrawiam,
MArcin

« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 12, 2006, 14:21:50 »
Co do podpórki i mocowania na szybie to jak to jest technicznie rozwiązane z ta podpórka  ?

Uchwyty miałem na oryginalnym wyposazeniu łacznie z PDA.
Ważne że przyssawka mocno trzymała nie mialem najmniejszych zastrzezen - to co wazne to trzeba bylo przeczyscic szybe z kurzu.
Jako podpórke używałem półokrąg kokpitu nad zegarami. PDA opierałem tylko rogiem (prawym lub lewym) w zaleznosci od umiejscowienia PDA. Czyli niczego dodatkowego! Ale nigdy tak zeby wtyczka czy kabel zasilacza stanowila podpore!
Calosc byla tak stabilna ze bardzo rzadko drgał - oczywiscie nalezy pałąk tak wyregulowac żeby pda lekko dociskał w dół do kokpitu.

Mialem tez na sztywnym palaku ale nie byl tak uniwersalny w umiejscawianiu w najlepszym miejscu.

Juz wyzej pisałem ze nie znam tych z mocowaniem magnetycznym mocowaniem. Sam jestem ciekawy jak sie prawdzaja i czy rzeczywiscie GPS w PDA moze gorzej dzialać?

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 12, 2006, 22:10:13 »
...Moze ktos może polecic jakiś uchwyt przykrecany /przyklejany do kokpity  funkcjonalny i "optycznie" ładny oraz dobrze wykonany?

Mercedes wśród holderów to oczywście Brodit...
Pozdrawiam,
biblo