Loox n560 - procek, zlacze, SD i inne

• 3 Odpowiedzi
  • 990 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
  • Sprzęt: iP 3G 16GB
« dnia: Sierpień 17, 2006, 11:35:59 »
Witam

Na forum pisze po raz pierwszy. Zmienilem ostanio Asusa A716 na Loox n560. Zmiany sa na + ale tez na minus. W loox brakuje zlacza CF (mozna kupic wieksze SD ale to nie to samo). Najwiekszym jednak minustem jest brak osobnego gniazda ladowania!. W loox odbywa sie to zawsze i tylko przez lacze krawedziowe :( ( Asusu mial osobne gniazdo). Stad moje pytanie:
1. Jaka jest trwalosc takiego zlacza i czy ktos miale po dluzszym czasie probelmy z prawidlowa komunikacja PC<>PDA? Szczegolnie przeraza mnie ladowanie PDA w aucie gdzie wszytsko sie trzesie i o uszkodzeni gniazda bardzo prosto.
2. Czy ktos wie jaki predkosci w MHz sa przy poszczegolnych ustawieniach oszczedzania energii?
3. Jaka SD 2 lub 4GB pojdzie na 100% w tym looxie?
4. Czy warto kupic E2C?
5. Po co kupowac program do backupu skoro WM 5. nie kasuje pamieci przy zaniku zasilania?
6. Czy dane typu notaki i kontakty trzymane sa w pameici nieulotnej?

Dziekuje z gory i pozdrawiam wszystkich posiadaczy n560.

I jeszcze cos - n560 faktycznie pierwszego fixa lapie ok minuty - ale jak juz zlapie to trudno go stracic. Zasranawiem mnie jeszcze jedna rzecz - otoz w AM sa 2 slupki sygnalu GPS - podczas nawigacji 1 supek ma 2-3 kreski a drugi na max :) - nawiguje sie wiec bez problemu ale dlaczego pierwszy jest taki maly? Uzywajac osobengo GPSa oba byly porownywalne zse soba (tj. ich wysokosc)

ps. dla wszytskich wachajacych sie pred zakupem  - powiem krotko wyswietlacz w tym looxie zwla na kolana a tryb VGA przeszedl moje nasmielsze oczekiwania! Wreszcie mozna przegladac zdjecia bez stresu - to samo z netem :)

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2006, 13:05:01 »
1. Jak będziesz uwaznie wkładał i nic nie ułamiesz/wyrwiesz to będzie Ci służyć.

2. Nie mam pojęcia. Ja używam w 99% sytuacji schematu AUTO.
3. Podobny topic - http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=38258&highlight=4gb+kompatybilne
4. Ja używam WiFi Socket Companion i sobie bardzo chwalę. Z E2C było mnóstwo postów, ale generalnie oczątki z tym programem są bardzo trudne, ale jak już wszystko skonfigurujesz to powinno działać ok.
5. Nie traci, ale jak zrobisz hard-reset bo Ci coś padnie to stracisz wszystkie ustawienia. Wtedy przydaje się backup.
6. Notatki, kontakty etc. są trzymane w ROM-ie urządzenia lub na karcie - jak chcesz...

PS. Sam nie wiem do czego jest ten słupek GPS. U mnie zwykle przy nawigacji mam 7 kresek Sat. i zero kresek GPS, a wszystko działa wzorowo.

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2006, 13:41:33 »
Dzieki za odpowiedz.

Przed chwilka testowalem GPS na balkonie - fix w ok 20 sek. Satelite in view 11 i use 4 i po 2 min wzroslo do 5. To niestety troszke mniej niz moj starszy GPS po BT ale w sumie to i tak do nawigacji wystarczy :).

O kartach poczytalem - trzeba sformatowac na FAT32 :)

Gdzies w sieci znalalzme tez holder na n560 wraz z glosniczkiem - mocuje sie calego PDA go 'kolyski' na ssawce - to byloby rozwiazanie idealne :).

No i zasranawima sie dlaczego porducenci daj 64RAM skoro tej pamieci do uzytku jes ok polowe :(... chco z drugiej strony nie spotkalem niczego co wymagaloby wiecej :) wiec to tylko dzialanie psychologiczne.

pozdrawiam

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2006, 16:39:46 »
Dodam jeszcze dla czytajacych i zastanawiajacych sie nad GPS w loox... jest OK. Ilosc sat z ktorych korzysta GPS jest rozna w zaleznosci od miejsca w ktorym sie stoi. Spokojnie mozna soiagnac wynik in view 11 in use 8 :) - to kwestia czasu i odpowiedniego polozenia. pozdrawiam