Loox N560 - kilka pytań

• 5 Odpowiedzi
  • 871 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Loox N560 - kilka pytań
« dnia: Sierpień 05, 2006, 09:53:29 »
Jestem nowym posiadaczem N560 i mam w związku z tym kilka pytań:

1. Ładowanie - czy żeby naładować N560 musi być on włączony?? Wczoraj wyłączyłem malucha i przez całą noc nawet troche się nie naładował natomiast teraz gdy go włączyłam pojawiła sie pomarańczowa lampka (teraz świeci już w trybie ciągłym) i wygląda że się ładuje.

2. Czy jest szybki sposób aby przestawić N560 z trybu 480x640 na 640x480 - kolega posiada Asus636 i u niego jest ikona na pulpicie do przekręcania.

3. Czy ktoś kożystał z Destonatora6 - wygląda danych jest dosyć średni wygląda jak interpolacja. Nie jestem także w stanie uruchomić nawigacji głosowaj.

Pozdrawiam

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
Loox N560 - kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2006, 10:04:18 »
1. U mnie N560 ładuje się zarówno gdy jest włączony jak i uśpiony. Ładujesz przez USB?

2. Jest - najelpiej za punkty, któe dostałaś razem z Loox-em kup sobie program SpbPocket Plus, a tam moża wyciągać odpowiednie ikonki do przekręcania ekranu.

3. Nie korzystałem, więc nie wiem...

*

Offline loos

• **
  • 175
  • Sprzęt: glofiish M800
Loox N560 - kilka pytań
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2006, 20:55:42 »
witam też się przymierzam do tego modelu.

szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć n560 gdy ktoś używał netu ... a chciałbym zobaczyć.  Otworzyłem onet.pl na swojej nokii 6230i i myślałem że rozpłaczę się ze śmiechu.... :)  

ja kto jest z tą polska lokalizacją w n560 ? co to daje ? (win 5.0 PL? i polskie ogonki??)  Czytałem na forum że lepiej tego nie instalowac bo zamula i wiesza się...

jeszcze jedno ... ( nie bijcie ) co to jest backup (dlaczego tego ponoć nie ma  w standardzie i co to daje...)

jeszcze drugie. Czy jest w końcu w n560 nawigacja głosowa w gps ?? (polska czy ang whatever...)

jeszcze trzecie ktoś pisał o podłączeniu n560 do rzutnika. wypróbował to ktoś ?? nie cięło się ?? (interesuje mnie ta opcja...)

pytania ułożyłem po przeczytaniu masy postów z n560 związanych...

za odpowiedzi dziękuję ...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Loox N560 - kilka pytań
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2006, 21:02:56 »
n560 ma VGA więc przeglądanie netu to czysta przyjemność  ;)
polskie ogonki możesz mieć bez lokalizacji wystarczy wgrać samą klawiaturę (są darmowe), lokalizacja spolszcza prawie cały system,nie jest idealna, czasem spowalnia, zajmuje miejsce, czasem powoduje konflikty z innym oprogramowaniem
backup to backup jak sama nazwa wskazuje, choć w WM5 nie jest on aż tak potrzebny jak w poprzednich systemach,
nawigacja głosowa zależy od programu do nawigacji większość oferuje komendy głosowe

*

Offline baols

• *
  • 52
    • http://signsfromdreams.blogspot.com/
Loox N560 - kilka pytań
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2006, 09:57:56 »
Cytat: "loos"

jeszcze jedno ... ( nie bijcie ) co to jest backup (dlaczego tego ponoć nie ma  w standardzie i co to daje...)

Cytat: "marcinl"
backup to backup jak sama nazwa wskazuje

Backup to zapisanie obrazu pamięci wewnętrznej palmtopa na karcie pamięci  bądź na dysku komputera PC w celu zabezpieczenia danych. W razie gdy coś namącimy w systemie wystarczy przywrócić obraz i już mamy pocketa z systemem w takim stanie jak za dnia kiedy robiliśmy backup.

Jeśli w standardzie nie ma to można kupić spb backup za punkty dołączone do looxa.

Cytat: "loos"

jeszcze trzecie ktoś pisał o podłączeniu n560 do rzutnika. wypróbował to ktoś ?? nie cięło się ?? (interesuje mnie ta opcja...)

Najłatwiej byłoby chyba podłączyć Della x51v bo ma wyjście VGA. Co do N560 to nie wiem.

Pozdro :]

Loox N560 - kilka pytań
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2006, 12:49:02 »
co do zmiany trybu pracy ekranu, to mozna sobie to ustawic po jakis przycisk.
wybierasz menu start -> settings (zakladka "Personal") -> Buttons
i tam w zakladce "program buttons" mozesz sobie ustawic rozne funkcje pod konkretne klawisze. zeby obracac ekran wybierasz <Rotate Screen>